Достъпът до Уикипедия в Турция е блокиран

Забраната е за всички езици, причината не е ясна
29 апр 2017 13:16, Елка Василева
93
Достъпът до Уикипедия в Турция е блокиран
Снимка: архив, Reuters

Интернет потребителите в Турция тази сутрин няма достъп до Уикипедия, като не е обявена ясна причина за блокирането на онлайн енциклопедията, предаде ДПА.

TurkeyBlocks - групата, която следи достъпа до уебсайтовете в страната, потвърди мярката, за която сигнализираха потребители.

Си Ен Ен Тюрк цитира съобщение, получено от някои от потребителите при опита им да използват онлайн енциклопедията. В съобщението се посочва, че "след технически анализ и правни съображения," е взета административна мярка за сайта на Уикипедия в съответствие с решение с днешна дата, прилагано от службата за информационни и комуникационни технологии.

Забраната изглежда е в сила за всички езици.

Турция блокира десетки хиляди сайтове. В миналото въведе ограничения за социалните медии, включително YouTube и Twitter. Властите могат да блокират отделни профили в Тwitter.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: уикипедияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
7
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Иначе Европа е фашистка и кръстоностка!Да ви е честит "демократичният" падишах, скъпи комшии!
32
0
 
8
 
! Отговори
балкански преди 6 години
Така е в режим на демокрация
31
8
 
6
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До шматка"С диктатор начело пътя пред вас е само надолу."Ние от 15 години сме с тоя "диктатор" и виждаме на къде вървим:-):-):-)Ама вие от колко време сте с "демократи" и на къде вървите...въобще виждате ли на къде сте тръгнали:-):-):-):-)преди да се разтревожите за Турция:-):-):-):-)Айде живи и здрави...оставям го вече тоз телефон да се зарежда...кафето е било готово:-):-):-):-)чао за сега:-):-):-)
30
8
 
8
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До шмaткаАз съм стъпил на достатъчни места и в Турция и в България:-):-):-)Скоро бях в едно европейско българско, с разрушени къщи и с режим на водата:-):-):-):-):-)язък вижте си европейските села:-):-):-)А за пътните на избирателите...ти не си научил още, че турците си искат обещаното...че като трябва оставяме бакшиш почти колкото сметката, но имаме и случаи където да търсим сметка и за 1 грош:-):-):-):-):-)научете работата и тогава...геч каршъма:-)
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците не могат да ходят в укипедия, да си направят своя си укипедия и там да си четат нали за много умни се имат. Oще дълго ще седят пред вратите на Европа ха-ха абдали и какво произвежда Турция освен качествени изгнили домати, аааа за какво им е укипедия ?
28
6
 
10
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До АнадолскиАз никога не съм го твърдял това.Запомни от менС диктатор начело пътя пред вас е само надолу.Ататюрк ви изкара от средновековието Ердоган ще ви върне обратно там
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като видя Мак, ми призлява. Заврете си префърцунените прехвалени скъпарски машинки у дупарите.
26
5
 
11
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 26 анадолскиНие не искаме да стигаме АнатолияСела без ток и пътища.Аборигени с живеещи в кирпичени колиби с по две кози имане.Избирателите туристи нямаха 20 лв да си платят пътя на връщане.Това е защото вземат големи пенсии и заплатиАнадолски ти въобще не си стъпвал в Анатолия.Ако беше така щеше да знаеш за мизерията там.Турция не е само лъскавия западен Истанбул
25
9
 
4
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До шмaткaХубав ник...точно за теб...За извода ти...вие преди референдума имахте и друг извод, че икономиката на Турция след референдума до 1 седмица щеше да се срине...:-):-):-)А моя Анализ и Извод е, че мечтите и изводите на *** няма да се сбъднат:-)
24
5
 
17
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Алооо турчулята пишещи коментари.Днес уики утре целия интернет.Толкова сте захлюпени че повече няма накъде.Даже някакъв помачор отдолу за да оправдае Ердоган пише че Уикипедия е пълна само с лъжи.Хахаха.Утре ще чувате истината само от минаретата.Тогава ще сте доволни.
23
9
 
7
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До кака Ти"Как ще ги стигнем турците, че и задминем кога?!!!! Кой разбрал разбрал хаха"Ще ни стигнете, когато си увеличите европейските заплати и пенсии, колкото нашите,когато махнете симестриалните такси от университетите,когато със собствени възможности пооправите пътищата,когато здравната каса поеме 80% от лекарствата, а на пенсионерите 90%когато си направите армия...и почнете да си произвеждате хеликоптерите и танковетекогато си изберете, хора, които не прибират в джоба!!!
22
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че кой смята Уикипедията за нещо сериозно! Всеки пубер може да напише каквото му дойде на акъл в нея. И докато се коригира, някой залюпен ще го вземе за истина.
21
9
 
14
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Фашистката-ислямиска държава на Ердоган се развихря-не е далеч деня, когато ЕС ще наложи жестоки санкции!
20
10
 
10
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До МaйМунатаПросто се забавлявам да чета важните новини на блокираните:-):-):-) Все пак сме комшии, нали...Например:За ало апашитеЗа това да те блъснат на пешеходна пътекаКак като минаваш през тунел е опасно за животаКак строите великата българска телКакво става във вашия демократичен парламент...и т.н.:-):-):-)нали асъл вас не ви интересува за нас, пък всеки ден новини за нас...ах ти мaймунo мpъсна...ти колко си дoлен:-):-):-)
19
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е сега вече ЕрдоГавю сгази лука, неграмотните селяци в средновековната му държава ще останат без укипедия. 4-те по-грамотни турчина дето могат да четат ще му спретнат преврат за туй че им е спрял достъпа до уикипедия.
18
4
 
7
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Айдеее тази новина остаря:-):-):-)вече има достъп:-):-):-)
17
6
 
5
 
! Отговори
Кака Ти преди 6 години
Как ще ги стигнем турците, че и задминем кога?!!!! Кой разбрал разбрал хаха
16
16
 
15
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Колеги българи:-):-):-)на вас държавата ви е блокирана:-):-):-)Добре, че пускат такива новини за Турция та ви отклоняват от проблемите на България...кога ще решите вашите достъпи на работа и на хубави заплати...:-):-):-)по важното е, че в момента Турция няма достъп на уикипедия:-):-):-):-):-)
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрацията е да се спазват от ВСИЧКИ законите, които са направени в полза и с участието на НАРОДА. Демагог, значи - водач на народа. Понятието не е свързано с положителни изводи. Свързва се с измама, заблуждение, нечестност, некоректност, лъжа.Демокрацията на управляващите 28 години, развратила поколения и изтребила до крак хората, създали България!Снощи гледах повторение на предаване от преди с Кольо Парамов - съучастник в съсипването ни!Трябва да знаем истината как сме продадени!
14
4
 
0
 
! Отговори
Свинску с месо преди 6 години
Поздрави от Бурса ;)))