Достъпът до Уикипедия в Турция е блокиран

Забраната е за всички езици, причината не е ясна
29 апр 2017 13:16, Елка Василева
93
Достъпът до Уикипедия в Турция е блокиран
Снимка: архив, Reuters

Интернет потребителите в Турция тази сутрин няма достъп до Уикипедия, като не е обявена ясна причина за блокирането на онлайн енциклопедията, предаде ДПА.

TurkeyBlocks - групата, която следи достъпа до уебсайтовете в страната, потвърди мярката, за която сигнализираха потребители.

Си Ен Ен Тюрк цитира съобщение, получено от някои от потребителите при опита им да използват онлайн енциклопедията. В съобщението се посочва, че "след технически анализ и правни съображения," е взета административна мярка за сайта на Уикипедия в съответствие с решение с днешна дата, прилагано от службата за информационни и комуникационни технологии.

Забраната изглежда е в сила за всички езици.

Турция блокира десетки хиляди сайтове. В миналото въведе ограничения за социалните медии, включително YouTube и Twitter. Властите могат да блокират отделни профили в Тwitter.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: уикипедияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган да им хвърли и по един бой за да не мислят за глупости каква уикипедия бе. Я да Ходят да Пасат кравите какво разбира турчин от интернет от ислямски държави освен педофили, онанисти и терористи нещо да е произлязло.
12
9
 
11
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"какво разбира турчин от демокрация."Я ми кажи вашето разбиране за демокрация, какво е:-):-):-)Да знаеш, че всеки прибира в парламента, но вместо пред парламента да протестираш на границата...Да знаеш, че парите за биоземеделието са отпуснати от ЕС, но хората поради липса на пари да не си получат парите...и т.н.Да викаш, нашите депутати и ние сме демократични, защото могат да правят каквото си искат...това демокрация ли е за теб:-)А не мерси...ние не искаме такава демокрация, като вашата.
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много им е мъка на турците, че Ататюрк е българомохамеданин.Това е ясно отдавна, не случайно той е първото военно аташе в България след Освобождението ни, защото неговият майчин език е БЪЛГАРСКИ!Българомохамеданите са мюсюлмани, които не знаят турски, защото са им сменили насилствено вярата, но не могат да им сменят езика. Това е майчин език!Вслушайте се в сочния български език на родопчани!Всеки има майчин език, нарича се така, защото майката говори на този език на детето си!
10
2
 
19
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Ердоганата в действие! Това е положението.
9
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може! Как може да пишеш ЕрдУган?! Как да ти вярмвам на неграмотните глупости?
8
23
 
6
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Да, пиша от Турция...Причината може да бъде за обновяване...за преинсталиране...Като гледам всичко ви интересува за Турция...:-):-):-):-):-):-)Вашите достъпи към ало апашите как вървят...днес май няма пари още хвърляни от балкона:-):-):-):-):-)
7
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е султан Ердуган като знае, че турчин = к*рва ще им спре и тока.
6
5
 
35
 
! Отговори
zeus преди 6 години
За какво им е, според Ердоган цялата истина е в Корана, на султана не му трябват образовани и мислещи хора, а религиозно обработена тълпа, която да управлява по-лесно.
5
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ЕДНО КУЧЕ В ЕС ИМА ПОВЕЧЕ ПРАВА ОТ ЕДИН ЧОВЕК В ЕРСДУХАНИЯ ТА ЕДИН ИНТЕРНЕТ НЯМА ДА БЛОКИРА!!!!!!!
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво ни интересува нас това, нека господаря им на турците да им спре интернета. Да не мислиге, че турците ще тръгнат да си търсят правата какво разбира турчин от демокрация.
3
1
 
16
 
! Отговори
асдг преди 6 години
който не харесва Турция няма да ходи там, който не харесва Бг няма да стпи тук, хасиктир оттука....
2
6
 
14
 
! Отговори
алоууу преди 6 години
и тук в бг съдебната реформа е блокирана, но нищо не пишете, защо предаваме на Турция хора без да им видим случаите ние? А? Тръгнали сте да гледате другите държави...Турция, Македония и т. н. сякаш при нас всичко е нормално, платени ***.и
1
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Светската държана която създаде Ататюрк се превърна в тоталитарна! Браво ердо браво кучешки мустак!