Румен Радев: Обстановката в Македония е тревожна

Западни дипломати в Скопие осъдиха нападението в парламента
29 апр 2017 20:15,
42
Румен Радев: Обстановката в Македония е тревожна
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев е разговарял днес с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и с върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини по повод Македония.

Той определи разговорите като подробни. Обсъдихме много внимателно обстановката в Македония. Тя е тревожна, посочи президентът, цитиран от БТА.

Още по темата

Имам гаранциите, че въпросът за Македония ще бъде поставен много сериозно и очаквам нашето виждане, че ЕС трябва да помогне за възстановяването на диалога между партиите, между институциите - тук да бъдем подкрепени. Това ще бъде най-важното за запазването на сигурността в региона, заяви държавният глава, който участва в извънредния Европейски съвет в Брюксел.

Западни дипломати в Македония също осъдиха в обща декларация нападението в парламента в четвъртък вечерта, предаде Асошиейтед прес.

"Нападение срещу държавна институция, която е в сърцето на демокрацията, е нападение срещу самата демокрация", се казва в декларацията на ръководителите на делегацията на Европейския съюз, на посолството на САЩ, на мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа и на офиса за връзка на НАТО в Македония.

Западните дипломати изразяват тревога, че властите не са предотвратили атаката и не са гарантирали необходимата сигурност на присъстващите членове на парламента и журналисти.

Над 100 души бяха ранени, повечето протестиращи, както и полицаи и десетина депутати, напомня АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
16
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
БРАВО НА ПЛЕВНЕЛИЕВ. ИЗКАРА СИ ДОСТОЙНО МАНДАТА, И СЕГА СИ РАБОТИ СЪС ЗАПАДА.
8
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнелиев беше интелигентен Президент не като това ренде
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Браво!ОПИТВА СЕ ДА СЕ НАЛАГА НО ГО БИЯТ ПРЕЗ СУРАТЯ.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей когато ти е гузна съвеста какво шубе ги тресе всички триполови. Само незнам самолетажията какво му влиза в работата та се занимава с гузните съвести? Той си е чист няма задни мисли не е провеждал геноцид не е краднал от магистрали зали арени и тем подобни работи. Какво е седнал да им уйдисва на акъла на триполовите. Тех като ги е страх да не ги сполети същото като в македония да си обират крушите по островите и да правят *** на ***!
5
6
 
10
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво!Президентът Радев се налага сред европейските лидери като мъдър и отговорен политик!Заедно с безспорният авторитет на Бойко Борисов в Европа, се очертава едно много силно лидерство в България!България дава пример в цяла Европа за това как лидери, излъчени от различни партии, могат да работят в синхрон за стабилността и просперитета на страната.Браво!
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Shiptarite znajatMakedoncite - ne
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 1ЗНАЕ ДИМИТРОВГРАДСКИ
2
2
 
9
 
! Отговори
от Крим преди 6 години
То от западните либерасти има ли някой или нещо който да не е осъден дори щедро раздават смъртни присъди на световни лидери, ама Путин е хакер и сменя американския президент, когато си поиска.
1
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТУКА Я ПИТА КЪДЯ Е ТОАЛЕТНАТА ЧЕ Е НА ЗОР.