Северна Корея изстреля балистична ракета. Тръмп: Лошо!

Опитът е бил неуспешен, предизвика остри реакции
Обновена: 29 апр 2017 07:51 | 29 апр 2017 07:42, Елка Василева
237
Северна Корея изстреля балистична ракета. Тръмп: Лошо!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е извършила опит с ракета, която вероятно е балистична със среден обсег, предаде Асошиейтед прес.

Ракетата се взривила минути след старта и отломките са паднали в Японско море. Според американските военни изглежда става дума за ракета Кей Ен 17 с твърдо гориво. Ракетата е била изстреляна от мобилна установка, съобщи Си Ен Ен. Опитът е бил извършен около 20,30 ч. по Гринуич снощи, предаде Ройтерс.

Още по темата

Говорителят на японското правителство обаче заяви, че балистичната ракета, изстреляна от Северна Корея, е прелетяла около 50 км и е паднала на сухоземната територия на страната. Тя е била изстреляна в североизточна посока от зона близо до Пукчан, северно от столицата Пхенян.

По данни на южнокорейския генерален щаб полетът на ракетата продължил минути и достигнал максимална височина 71 км, преди да се провали.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че с новия си ракетен опит Пхенян е появил неуважение към Китай и неговия лидер, пише БТА.

"Северна Корея пренебрегна желанията на Китай и на неговия високоуважаван президент, когато изстреля, обаче неуспешно, ракета днес. Лошо!", написа Тръмп в Тwitter.

Администрацията на президента Доналд Тръмп може да реагира на неуспешния ракетен опит на Северна Корея, като ускори плановете си за нови американски санкции срещу Пхенян, включително евентуални мерки срещу конкретни финансови институции и компании в КНДР и в Китай, предаде Ройтерс, като се позова на анонимен американски правителствен източник.

Президентът Тръмп може да използва повода, за да притисне Китай да направи повече за обуздаването на Пхенян. Вашингтон може също така да проведе нови военноморски маневри и да разположи още кораби и самолети в региона като демонстрация на сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Северна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
6
 
9
 
! Отговори
петрол преди 6 години
1000000% американците са открили че в северна корея има нефт. затова сега ще идат да им дадат малко демокрация.
162
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 185иди му пиши в twitter той днесбгн не го чете
161
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким може да си изстрелва каквито си поиска ракети ако иска и по едно барбекю ще им залепи това си е негова работа, какво ги засяга краварите това. Освен краварите никой няма право на армия и ракети пък били те и на твърдо гориво тъй ли, я си гледайте работата Ким ще смаже фасона на краварите и ще плюе на труповете им отгоре.
160
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Дончо, нали щеше да нападаш Ким Чен преди месец? К'во станА, бате?Нещо Ким Чен не ти е Доктора, Садам и Кадафи, а?***!
159
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с толкова много експерти по военно дело в България можем да спим спокойно
158
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 182 А ти момко знаеш ли, че балестичната ракета може да носи и ядрен заряд? Това че не е упоменато в статията е твой проблем, момко.
157
5
 
6
 
! Отговори
до 178 преди 6 години
ти ралика правиш ли между опити с ядрено оръжие и изстрелване на балистична ракета
156
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знаем ракетите на КНДР дали са с комини, но никога не бива да се подценяват военните ракети ,никога . А и на парад, бяха показани междуконтинентални ракети . Но като нищо може да си гръмнат някой кораб и после Северна Корея виновна . Те имат опит в лъжите . Никарагуа ,Залива Тонкин , Гренада ,Химическотоядрено и оръжие на Садам ,Бен Ладен - Тора -Бора , 11 септември. Залавяш го да лъже ,той започва да лъже три пъти повече.
155
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е т.н. фалшива новина . Тази снимка е същата от предишните ,,неуспешни изстрелваниия ,, Явно се опитват да ни водят за носа . А дали въобще са ,,изстрелвали ,,ракета ? Същото като новината за нападението на Северовиетнамските катери над американци в залива Тонкин .Както казват французите .-ЖУРНАЛОПИ И МЕРДИИ. Фалшиви и манипулаторски новини . от демократичната преса . Мирише на сяра .
154
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краваристан има няколко кораба, които са за бракавуне, а бракуването на един такъв ядрен самолетоносач струва страшно много пари. Вече си затвориха и пътя с Мексико и не могат там да си хвърлят ядрените отпадъци ако си думнат сами кораба Карл Винсент и да кажат, че Ким го е ударил с някоя ракета със комин няма да се учудя.
153
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аахаахахах...нали преди 2 седмици бяхте готови да ударите Ким Чен ако пак се опита да направи такъв опит, бе Бай Дончо? Що сега само казваш, че това не било добре за Китай? Нацапа ли гащите, фашисте?Ким Чен не те бръсне за слива, рижав каппуте...по-откачен е от теб ...
152
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким ако хвърли една вакуумна бомба над Йелостоун не краварника ами половината планета ще изчезне за какви балистични ракети дрънкате на твърдо гориво вие в час ли сте въобще некакъв краварски д.р.и.с.л.ь.о написал нещо и давайте да повярваменякой да е видял Ким да изстрелва ракети какво стана със климатичните промени администрацията на Обама прибра стотици милиони долари е тъй с един доклад.
151
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен177 На чужд гроб не плачи ....А нещо за геноцида над Българският етнос тук в Родината ни ???
150
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен .....29 трилиона 891 милиарда ......
149
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 156 ....... ЗАРАДИ ЦЕНИТЕ НА ТОКА ОТ АЛТЕРНАТИВНТИТЕ ИЗТОЧНИЦИ НА ТОК .... ВЕИ, ФОТОВОЛТИЦИ .ГАРАНТИРАНО НАТРЕСЕНИ ЗА 2 ГОДИНИ ГЕРП.
148
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЮДЕО-МАСОНСКАТА КАШЕРНА КРАВЕФЕРМА Е В ИКОНОМИЧЕСКИ КОЛАБС С НАД 29,1 ТРИЛИОНА КОСММИЧЕСКИ ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ...ЗА ДА СЕ СПАСЯТ ЙУДИТЕ ОТ ОБЯВЯВАНЕ НА ФАЛИТ ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ОГЛЕЖДАТ КЪДЕ ДА ЗАПАЛЯТ ПОРЕДНАТА ВОЙНА,НО ТОЗИ ПЪТ ТРЯБВА ВОЙНАТА ИМ ДА СЕ ПО ГОЛЕМИЧКА И НАЙ УДОБНО Е ДА СЕ ЗАПЛАШИ С.КОРЕЯ ,КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ПРИТИСНЕ НАЙ ГОЛЯМАТА СВЕТОВНА ИКОНОМИКА -КИТАЙ ,КОЙТО ДЪРЖИ И НАЙ ГОЛЯМ ДЯЛ ОТ АМЕРИКАНСКИ ЦЕННИ КНИЖА,САМО ,ЧЕ ТОЗИ ПЪТ US Ч*ФУТИТЕ УДАРИХА НА КАМЪК С ДЕБЕЛИЧКИЯ КИМЧО
147
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен165 цветни и безцвенти ....по целият свят , А т.н. революция 1917 беше с внесени от чужбина елементи . Ленин от германците, а Лейба Бронщайн и още 3000 хиляди чи..фута от САЩ и Чи.фу.тските банки . И с т.н. червена революция започна погрома над Христос и Неговите народи от болшевиките - чи..фути . И Слава богу ,БИЧ БОЖИ- ВНЕСЕ РЕД
146
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От много туитване е изчуруликал чичака. Лошо Тръмпаров, лошо.
145
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварите са затънали до гуша в дългове, вече не могат да печатат толкова пари, защото ако напечатат двайсе и пет трилиона долара във инфлация на планетата няма толкова гори да ги осекат, че да направят хартията. Ако забъркат една нова война ще имат повoд да си искат още 5-6 трилиона заеми.
144
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Саудитска Арабия е "стълб на американската рамка за сигурност" заяви министърът на отбраната на САЩ Джим Матис, цитиран от Асошиейтед прес.