Северна Корея изстреля балистична ракета. Тръмп: Лошо!

Опитът е бил неуспешен, предизвика остри реакции
Обновена: 29 апр 2017 07:51 | 29 апр 2017 07:42, Елка Василева
237
Северна Корея изстреля балистична ракета. Тръмп: Лошо!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е извършила опит с ракета, която вероятно е балистична със среден обсег, предаде Асошиейтед прес.

Ракетата се взривила минути след старта и отломките са паднали в Японско море. Според американските военни изглежда става дума за ракета Кей Ен 17 с твърдо гориво. Ракетата е била изстреляна от мобилна установка, съобщи Си Ен Ен. Опитът е бил извършен около 20,30 ч. по Гринуич снощи, предаде Ройтерс.

Още по темата

Говорителят на японското правителство обаче заяви, че балистичната ракета, изстреляна от Северна Корея, е прелетяла около 50 км и е паднала на сухоземната територия на страната. Тя е била изстреляна в североизточна посока от зона близо до Пукчан, северно от столицата Пхенян.

По данни на южнокорейския генерален щаб полетът на ракетата продължил минути и достигнал максимална височина 71 км, преди да се провали.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че с новия си ракетен опит Пхенян е появил неуважение към Китай и неговия лидер, пише БТА.

"Северна Корея пренебрегна желанията на Китай и на неговия високоуважаван президент, когато изстреля, обаче неуспешно, ракета днес. Лошо!", написа Тръмп в Тwitter.

Администрацията на президента Доналд Тръмп може да реагира на неуспешния ракетен опит на Северна Корея, като ускори плановете си за нови американски санкции срещу Пхенян, включително евентуални мерки срещу конкретни финансови институции и компании в КНДР и в Китай, предаде Ройтерс, като се позова на анонимен американски правителствен източник.

Президентът Тръмп може да използва повода, за да притисне Китай да направи повече за обуздаването на Пхенян. Вашингтон може също така да проведе нови военноморски маневри и да разположи още кораби и самолети в региона като демонстрация на сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Северна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ вече са бита карта.
142
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малкият прасчо отново нарита краварската ***!
141
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Death for USA:))))) Кемтрейлс излиза от ушите ти мой човек.
140
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ се намират в състояние на остра политическа и финансова криза - в страната се води ожесточена борба между различните части на политическия елит докато задлъжнялостта е достигнала ужасяващи размери.
139
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според Бюрото по статистика 49% от американците живеят в жилища благодарение на месечни помощи, а почти 47 млн. живеят в крайна бедност.
138
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко човека уби Ким миналата година и колко деца бяха застреляни в САЩ в училищата как са статистиките за отровените с наркотици няма дa се питаме.Плюс туй Ким не дължи никому 20 трлн долара най-големите *** на панетата са краварите а северкорейците на кой пречат.
137
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво става с визите за САЩ? Пътуваме ли вече свободно за САЩ, отмениха ли визите, или и на евроатлантическа България налагат визи както на Северна Корея.
136
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЙДЕ СВАЛЯЙТЕ ГО ТОЯ РЕЖИМ В СЕВЕРНА КОРЕЯ!!!!НАСЕЛЕНИЕТО НЕ Е СЪСИПАНО В СЕВЕРНА КОРЕЯ ДОРИ ШОКОЛАД ИМ Е ЗАБРАНЕНО ДА ЯДАТ ЗАЩОТО СЕ СМЯТАЛО, ЧЕ АКО СА ЩАСТЛИВИ ТОВА Е ПРИЗНАК НА СВОБОДНА ВОЛЯ!!!СТИГА ЧАКАНЕ ВЕМЕ Е ЗА ДЕЙСТВИЯ!!!!!!!!!!1
135
9
 
4
 
! Отговори
нЕкои руски серийни преди 6 години
Научихте за 10% от известните руски серийни убийци в най новата история на путинландия. Т'ва е Рашка Говн**ка
134
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Броят на американците, концентрирани в районите с най-висока бедност, се е удвоил за периода от 2000 г. до 2015 г.
133
9
 
3
 
! Отговори
нЕкои руски серийни преди 6 години
Васил Комароф Неговите престъпления траят три години, в които успява да отнеме живота на 33 души. Василий Кулик Мислиш си, че Чикатило е опасен, тогава се запознай с този герой. Василий е известен с прякора си "Чудовището от Иркутск" и с право си заслужава прякораИзвестни са 13 убийства и има подозрения за многократно повече.Килирът избира старици и малки деца - най-възрастната жена е на 73 години, а най-младата му жертва е бебе на два месеца.
132
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накой скоро ходил ли е в Бургас, на простанището? Дали вече е дошъл танкера с евтина шистова газ от САЩ, че Путин вдигна газта и стана много скъпо. Дойде ли танкера или още го чакаме?
131
6
 
3
 
! Отговори
нЕкои руски серийни преди 6 години
Владимир Муканкин Той може да се смята за наследника на Андрей Чикатило, който има доста дълъг списък с жертви. Владимир убива 8 жени за четири месеца Ирина Гайдамачук Тя получава прякора "Сатаната в пола", което подсказва, че едва ли е най-милата жена, с която можеш да се срещнеш вечер в бара. Жената има две деца и съпруг, които можели да се похвалят с любовта си към алкохола и мързала, защото само тя работила.
130
3
 
4
 
! Отговори
Рушис преди 6 години
Великият Вожд Ким III ще ликвидира човеконенавистните краварски *** либерастки ФАЩ! Само да си намери работещата ракета.......
129
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двама криминално проявени младежи на 17 и 20 години разбиха вратата на 70-годишна жена в Стара Загора и я убиха, за да откраднат от портмонето й 60 лева.
128
2
 
7
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
35 корейски атомни бомби се оказаха достатъчни да възпрат агресията на юдо-масонската лихварска империя на злото
127
2
 
8
 
! Отговори
за 137 преди 6 години
Ким може да закачи ядрена бомба дори най-обикновена ракета туй че щели да я прихвант си е техен проблем нека я прихванат над главите им ще се посипе един ядрен прашец тогава туй за ПРОи балистични ракети са глупости за лека нощ. А колко химическо оръжие има дали занеш ако искат да се самоубият нека нападнат.
126
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 141"А какво става с визита за САЩ?"Че за какво му е на руски *** като тебе виза за САЩ? Да не си решил да бягаш там и да се скриеш от манната небесна на Путин която се ръси над България вече 15 години?
125
5
 
5
 
! Отговори
нЕкои руски серийни преди 6 години
51-годишен мъж бе арестуван за убийствата на 17 момичета в руския град Новосибирск, съобщи ТАСС. Според следствието маниакът имал сексуални отношения с жертвите, а после ги убивал.Зверствата били извършени в периода 1998 - 2006 г.
124
5
 
3
 
! Отговори
нЕкои руски серийни преди 6 години
Руска баба бе задържана за убийство и разчленяване на неин познат. По време на разпита, обаче, пенсионерката призна, че е извършила общо 14 смразяващи кръвта убийства, съобщиха руски медииПри претърсване на дома й, следователите открили дневник, в който Самсонова е записала с подробности всичките си убийства.