Северна Корея изстреля балистична ракета. Тръмп: Лошо!

Опитът е бил неуспешен, предизвика остри реакции
Обновена: 29 апр 2017 07:51 | 29 апр 2017 07:42, Елка Василева
237
Северна Корея изстреля балистична ракета. Тръмп: Лошо!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е извършила опит с ракета, която вероятно е балистична със среден обсег, предаде Асошиейтед прес.

Ракетата се взривила минути след старта и отломките са паднали в Японско море. Според американските военни изглежда става дума за ракета Кей Ен 17 с твърдо гориво. Ракетата е била изстреляна от мобилна установка, съобщи Си Ен Ен. Опитът е бил извършен около 20,30 ч. по Гринуич снощи, предаде Ройтерс.

Още по темата

Говорителят на японското правителство обаче заяви, че балистичната ракета, изстреляна от Северна Корея, е прелетяла около 50 км и е паднала на сухоземната територия на страната. Тя е била изстреляна в североизточна посока от зона близо до Пукчан, северно от столицата Пхенян.

По данни на южнокорейския генерален щаб полетът на ракетата продължил минути и достигнал максимална височина 71 км, преди да се провали.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че с новия си ракетен опит Пхенян е появил неуважение към Китай и неговия лидер, пише БТА.

"Северна Корея пренебрегна желанията на Китай и на неговия високоуважаван президент, когато изстреля, обаче неуспешно, ракета днес. Лошо!", написа Тръмп в Тwitter.

Администрацията на президента Доналд Тръмп може да реагира на неуспешния ракетен опит на Северна Корея, като ускори плановете си за нови американски санкции срещу Пхенян, включително евентуални мерки срещу конкретни финансови институции и компании в КНДР и в Китай, предаде Ройтерс, като се позова на анонимен американски правителствен източник.

Президентът Тръмп може да използва повода, за да притисне Китай да направи повече за обуздаването на Пхенян. Вашингтон може също така да проведе нови военноморски маневри и да разположи още кораби и самолети в региона като демонстрация на сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Северна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
27 години евроатлантизъм - 27 години геноцид над българският народ - населението от 10 милиона стана 6 милиона, България е най-бързо намаляващата нация, българите станаха световно шампиони по измиране.
102
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 118Всяко второ дете живее на купони в САЩ. САЩ са много бедни. Нямат даже една АМ.
101
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"10 години България в ЕС - 10 провалени години! Най-бедна държава, най-висока смъртност в света, 2.7 милиона българи живеят под прага на бедността!"Съвсем нормално да е така след 72 години ли3ане на руски 3адници.. Ти какво друго очакваш. Дори заради ЕС сме много по-добре от Армения например, защото със сигурност щяхме да сме по-зле от арменците, ако бяхме в руската арбита като тях.
100
6
 
4
 
! Отговори
До 106 преди 6 години
За едно и също нещо говорим. Руснаците се топят, а Башкирия и Татарстан които са в състава на РФ се умножават. Така няма нужда от бой. Превземане отвътре се казва.
99
5
 
3
 
! Отговори
Чуч Хе преди 6 години
Вчера пък Великият Вожд Ким III собственоръчно взривил водородна бомба! На анимационно филмче...
98
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко пето дете в САЩ живее благодарение на купоните за храна които федералното правителство отпуска на бедни американски семейства.
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВъпросКоя е единствената държава избила десетки милиони от собствените си граждани в мирно време ?
96
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видяхме руските С300 и С400. 59 пъти. Видяхме и руските авионосци - Кузя отново е на капитален ремонт.Видяхме и руските разузнавателни кораби. Овцевози ги потопяват.т'ва е рашка. Една Говн**ка
95
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двегодишно дете умря от глад в Ловеч. Детето е починало на прага на болницата в областния център. Системно недохранване и лошо отглеждане е била причината за смъpтта момченцето според съдебния лекар.
94
2
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Коя е единствената държава в света използвала ядрено оръжие за масово убийство на цивилно население?
93
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 97В България драги се произвеждат част за почти всички видове маркови автомобили в ЕС. Колкото за Рено-Нисасн :)) логиката ти е като на руснак. Покъртително жалка и сбъркана. Ще ти повторя. Това дето са му лепнали марката лада е Дачия Сандеро. Имат и модификация на Дъстър пак с името Лада. :)))) Двигателите им НЕ СЕ произвеждат в руско. Руснаците нямат технологията и качеството на производство за да постигнат нивата дори на румънските коли. Та, това е Рашка.. Една Гов**шка
92
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малкият Ким добре набива човката на оранжевия пуяк! Пуякът само подскача и издава нечленоразделни звуци, но нищо не смее да направи!
91
5
 
4
 
! Отговори
скотовоз от Того преди 6 години
Съвсем скоро ще се изясни кой не спазва рузолюциите на ООН за неразпространение на ЯО. Достатъчен е само няколко милиграма ядрен материал от СК който ще покаже какво? Същият състав на изотопите като в сесесерските ядрени бомби. Отново ще чуем виене от Кремъл че това е клевета, че русия е най-честната и справедлива държава на света спазваща стриктно всички поети международни задължения и т.н. руски дежурни лъжи и безсмислици.
90
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 години България в ЕС - 10 провалени години! Най-бедна държава, най-висока смъртност в света, 2.7 милиона българи живеят под прага на бедността!
89
6
 
3
 
! Отговори
Ким III преди 6 години
С това темпо докато уцелят работеща ракета ще попривършат запасите. Хитро, явно около Трумп има някой останал с мозък. Пращаш 2-3 корабчета да се плацикат "там някъде" и диваците се самовзривяват. Интересното е, че и Рейгън така прецака кремълските гении - надпревара във въоръжението и внезапно *** останали без пукнат лев.
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 103С прииждащи мюсюлмани. Само в Москва са около 5 млн :)))
87
2
 
11
 
! Отговори
до 103 преди 6 години
Как Русия се топи, след като от 140 милиона население през 2010 г, сега са 146 милиона. И една от малкото европейски държави с положителен прираст. Но там дават по 10000 евро на всяко родено русначе. И калто виждаш, резултатите се усещат. И не пиши глупости!
86
3
 
5
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Тези имат ли изобщо успешен опит?
85
6
 
3
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Към Роло:Много им даваш! В Япония е базиран 7-ми ам. флот, с всичкото което една такава мащабна единица включва. Защо тогава демонстртивно изпратиха онзи самолетоносач? Ами пи същата причина поради която в Европа докараха тук 3 танка, там 2 самолета, другаде сто воиника... Предупреждават! Кой разбрал- разбрал. Мнозина подценяват ам.дипломация: тези ходове са на ръба на точно дипломацията. Който не схваща ще реве,ако му останат очи!
84
8
 
3
 
! Отговори
прагматизъм преди 6 години
А за какво им е да ги бият като и без това населението на Русия се топи с 3.5 милиона на година? Те и така ще се обезлюдят. Нашите братя в Башкирия и Татарстан просто ще разширят ареала и ще си върнем България на Българите.