Македония спори за миналото си, но бъдещето й е заложено на карта!

Само членство в НАТО и ЕС ще помогне на Скопие
30 апр 2017 20:01,
105
Македония спори за миналото си, но бъдещето й е заложено на карта!
Снимка: Reuters, архив

Бъдещето на Македония е поставено на карта. Така бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова коментира ситуацията в Македония от последните седмици.

"Много е тревожно тази държава да се разтърсва от почти фатални трусове. Този сблъсък е показателен за много сериозна корозия вътре в политическата среда. На тест е поставено чувството за политическа отговорност на лидерите на двете най-големи партии в Македония", заяви Поптодорова.

Още по темата

"Същевременно изпитвам опасения, че ако те не намерят начин да направят стъпка назад, бъдещето на Македония ще продължи да бъде заложник на личностни съперничества и сблъсъци на лидерите на тези две партии. Македония трябва да се справи с нерисково присъствие на албанския фактор. Той е неотменим, незаобиколим. Не България е заплахата за Македония. Ние спорим за едно минало, а бъдещето на тази млада държава е поставено на карта. Само едно влизане в ЕС и НАТО ще помогне на Македония да регулира и вътрешния процес", коментира Елена Поптодорова.

Близо два месеца след обвиненията в кражба на козметика на летището във Варшава, бившият ни посланик в САЩ се върна у нас, където започна нова работа.

"Предложението беше направено по начин, по който не можеш да кажеш не", заяви Елена Поптодорова пред Нова тв.

"Това е една стимулираща промяна, след като през целия си живот съм била държавен човек", допълни Поптодорова.

След инцидента на летището във Варшава, бившият ни дипломат заяви, че не усеща пред нея да има затворени врати.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
39
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Елена Поптодорова е хем бивша комунистка, хем първа натовска атлантичка, хем живото доказателство, че политик и крадец е едно и също нещо.
62
4
 
17
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Звездите в долния ми коментар са за Жeлю Жeлeв, който съзнателно или несъзнателно "призна" на книга БЮРМ като "Македония", с което затвърди и узакони всичките извращения на анти-българизма, наречен македонизъм. Вина имат и всички български наивници, призоваващи БЮРМ да влезе в ЕС и НАТО под името Македония и в сегашния си вид!
61
3
 
23
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Така наречената "Бивша Югославска Република "Македония" е една гангрена на анти-българизъм, зачената и отгледана от сръбските служби и добила чудовищни размери. Вината за размерите на тази гангрена на анти-българизма обаче е на действията/бездействията на българските политици. Започна се още с македонизацията на Пиринско от Г. Димитров, мина през безумното признаване на Македонска държава от Ж. Жел'ев и всеки журналист, политик и българин, използващ името Македония, когато иде реч за тази клоака!
60
2
 
11
 
! Отговори
Македон Велики преди 6 години
Че то територията от Скопие до Токио пренадлежи на Велика Македония !
59
0
 
24
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Бившата Югорепублика във вида си, а именно доктрина на антибългаризъм, не може да бъде нито член на НАТО, нито на ЕС! А "политици"- клептомани като Елена Поптодорова какво мислят е без значение!
58
0
 
5
 
! Отговори
КАСТА ШАМАРХЕЙ преди 6 години
- НЕМА ДА СЕ ДАДЕМ!- ПРИБЕРЕТЕ ЗНАМЕНАТА ТОГАВА!- НЕМА ДА С ДИГАМЕ ПОТУРИТЕ!- ДА НЕ НАСТИНЕТЕ?
57
13
 
9
 
! Отговори
АРХИМЕД НИКОСТРАТОН преди 6 години
ТУРЦИТЕ СА БИЛИ ГРЪЦКИ РОБИ, МНОГО ПРЕДИ ДА ИМА ОСМАНЦИ, И ДА БЪДАТ СЪЗДАДЕНИ В КРАЯ НА 13 ВЕК ! ДА, ПЪРВИТЕ ОСМАНЦИ СА ДВА ВИЗАНТИИСКИ РОДА ОТ ДНЕШНА БУРСА .А ГРЪЦКИТЕ ЦАРЕ НА ВИЗАНТИЯ СА ПОБЕЖДАВАЛИ ТЮРКИ ОТ ГИОК ТЮРК ХАГАНАТА И ОТ РАЗЛИЧНИ АЛТАЙСКИ СРЕДНО АЗИАТСКИ ДЪРЖАВИЦИ, МНООГО МНООГО ПРЕДИ ДА БЪДАТ СЪЗДАДЕНИ ОСМАНЦИТЕ .КОИТО ОТНОВО СА ГЪРЦИ.
56
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сички що са на балканите е една евтина лаборатория за по-големи държави.Принципа - купувай политиците, смазвай икономиката, дресирай народите.А пък то много народи се населили на балканите... предимно бивши турски роби.
55
2
 
5
 
! Отговори
Юнак преди 6 години
Всичко що е МАКЕ е ЮНАК,всичко щое е ЮНАК е .....!!!/сами отгатнете...???./
54
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македонците ги излъгаха да не си цепят държавата след предишните албански вълнения. Скоро пак ще се разцепят, но при по неблагоприятни условия. Албанския етнос е във демографски и икономически подем и ще продължи да усвоява нови територии в близките държави. Само разделянето на Македония може да ги спре да я превземат цялата. И България има интерес след 20-30 години да не граничи с още една мюсюлманска държава, силно сътрудничеща си с Турция. Гангренясали пръсти се режат навреме, иначе смърт.
53
1
 
13
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Зоран Заев е човек на финансовия фашист Шорош!
52
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ /1722-1798/. ... О, неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш своя език?
51
2
 
18
 
! Отговори
Евро-Атлант преди 6 години
Експертът по кражби Поптодорова изказва експертно мнение и за кражбите на история.
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Братя "македонци" има едно решение на проблема : Заявявате на висок глас -НИЕ СМЕ МАКЕДОНЦИ ОТ 1945 година и се оправяйте нема и добър ден да ви казваме .
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да учат албански, за да разбират петъчния парламентарен контрол и председателя си на парламента.
48
1
 
15
 
! Отговори
Да преди 6 години
Учат албански и да се ограмотяват. В държавата Албания установиха , че има българско мнозинство, в Македония установиха , че са наследници на стив Маккуин.
47
20
 
7
 
! Отговори
MANEDONETS преди 6 години
VIE BILGARITE MISLETE ZA KARDJALISTAN.NIE NIAKAK STE SE OPRAVIM...AMA VIE ...
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съединение с България както Източна Румелия и са в ЕС и НАТО. Друг вариант е съединение с Гърция, но и гръцки език.
45
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Света Елена Поптодорова: "Грешно е да дадеш 700 лева за крем."
44
0
 
16
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Чудна работа.Тази бабичка вместо да прави *** коментари по добре да отвори и после да затвори след себе си вратите на женския затвор в Сливен. Нещо което ще и отива като на истинска крадла.