Македония спори за миналото си, но бъдещето й е заложено на карта!

Само членство в НАТО и ЕС ще помогне на Скопие
30 апр 2017 20:01,
105
Македония спори за миналото си, но бъдещето й е заложено на карта!
Снимка: Reuters, архив

Бъдещето на Македония е поставено на карта. Така бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова коментира ситуацията в Македония от последните седмици.

"Много е тревожно тази държава да се разтърсва от почти фатални трусове. Този сблъсък е показателен за много сериозна корозия вътре в политическата среда. На тест е поставено чувството за политическа отговорност на лидерите на двете най-големи партии в Македония", заяви Поптодорова.

Още по темата

"Същевременно изпитвам опасения, че ако те не намерят начин да направят стъпка назад, бъдещето на Македония ще продължи да бъде заложник на личностни съперничества и сблъсъци на лидерите на тези две партии. Македония трябва да се справи с нерисково присъствие на албанския фактор. Той е неотменим, незаобиколим. Не България е заплахата за Македония. Ние спорим за едно минало, а бъдещето на тази млада държава е поставено на карта. Само едно влизане в ЕС и НАТО ще помогне на Македония да регулира и вътрешния процес", коментира Елена Поптодорова.

Близо два месеца след обвиненията в кражба на козметика на летището във Варшава, бившият ни посланик в САЩ се върна у нас, където започна нова работа.

"Предложението беше направено по начин, по който не можеш да кажеш не", заяви Елена Поптодорова пред Нова тв.

"Това е една стимулираща промяна, след като през целия си живот съм била държавен човек", допълни Поптодорова.

След инцидента на летището във Варшава, бившият ни дипломат заяви, че не усеща пред нея да има затворени врати.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
11
 
! Отговори
Кремче цап-царап преди 6 години
Елена Поптодорова коментира...
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 20 години ще има Второ Илинденско въстание , но тогава Карака4анката ша е стар , нема да можи да води дружина .
41
2
 
7
 
! Отговори
АРХИМЕД НИКОСТРАТОН преди 6 години
ТАЗИ ЗЕМЯ. НА КОЯТО ДНЕС Е ФИРОМ---НИКОГА, ПОВТАРЯМ *НИКОГА* НЕ Е БИЛА МАКЕДОНИЯ, НИТО СЕ Е КАЗВАЛА ТАКА !!ТЯ ИМА 6 ДРУГИ ИМЕНА--ПЪРВОТО НАЙ-РАННОТО ДЪЛБОКО В МИНАЛОТО Е БРИГИА / БРИГИТЕ .ПОСЛЕ ПО ВРЕМЕ НА ИСТИНСКАТА ЕЛЛИНО-ДОРИЙСКА МАКЕДОНИА--ТАЗИ ЗЕМЯ ФИРОМ СЕ КАЗВА С ДВЕ ДРУГИ ИМЕНА--ТРАКИИСКАТА ЧАСТ Е ПЕОНИА. А ГРЪЦКАТА ЮЖНА ЧАСТ, КОЯТО И ДО ДНЕС СЕ НАРИЧА *ПЕЛЛАГОНИА* !ПОСЛЕ ВЪВ ВИЗАНТИЯ--ТЕМА МАКЕДОНИЯ Е ДМЕШНА ГРЪЦКА И ТУРСКА ТРАКИА !ФИЛИП И АЛЕКС МЕГАС НИКОГА НЕ СА СТЪПВАЛИ В СК
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стигнах до "Елена Поптодорова" и спрях да чета. Информирайте от заглавието още за какво става въпрос!
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най лошия сценарий е как българите, по стар обичай, се самопрецакват.Македонците бягат в България и по светаАлбанците си взимат полагащите им се територииОстаналото е за Гърция и Сърбия
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....каза леля Козметичкива и се напръска с парфюм Бич Може - сделано в Полше.
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по-голямата част от мънкетата искат да са част от сърбия, а следващата по големина група иска да е част от албания. сърбите не смеят да рискуват загуба на прешевската долина и проблеми с унгарците във воеводина заради интриги из вардарско и да свършат с новопридобито, тежко обременено психически и разделено население (което те самите направиха такова). гърците само гледат доволно, а ние както винаги ще обираме бежанци и ще разберем последни какво става. филмът вече е прожектиран.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Клептоманск приказва празни приказки. Бъдещето на тази страна зависи от Гърция и .. албанците.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всъщност албанците в бюрм вече приближават 35% и са най-гопямото малцинство, даже единствената компактна етническа група, т.е каот такива са мнозинство. всички останали са смес от сърби, хървати, словенци, бошняци, роми, турци и някакви остатъци от българи. някои от тях се имат даже за югословени! я сега се замислете, че най-голямата етническа група е принудена да слуша брътвежи, лъжлива история, че и да учи някакъв измислен, изкуствен език. и 60% просръбско население,албанците си гонят интереса
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърция е блокирала държавата за членство в съюза. Кандидат член е от 2005 година. През 2008 пък блокира поканата от НАТО. Заради проблема с името.
33
0
 
0
 
! Отговори
Зъбльо преди 6 години
Ти не си никакъв Gogo, а си най-обикновен едноrogo!
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македония е световна свещенна крава.Албания са поредните "завоеватели"
31
0
 
4
 
! Отговори
Gogo преди 6 години
Какви затворени врати. Тя така е показала че в от нашите... сега ще започне да краде още повече и съвсем ще се отворят вратите!!!
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
OCAKVAME STOTIZI HILYADI MAKEDONZI DA SE ZASELYAT V BALGARIA,SLED KATO MAKEDONIA BADE PODELENA MEGDU ALBANIA,KOSOVO I SARBIA.
29
3
 
3
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Мур за САТАНАТО ке си платиме на Путин
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо бе, защо бъдещето им да е на карта нали краварите го играят световен шериф и колят и бесят. Какво стана сег,а искат и да им плаща някой задето ще позволят шиптърите да ни избият, ами по-добре Русия да ни пази на балканите ***** сме ви на краварника. Я бегайте да крадете кремове то се е видяло толкова си можете.
27
4
 
17
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Македония няма да я спаси ни ЕС,ни НАТО!Ако има война,шиптърите,подпомогнати от САЩ,ще завладеят Македония и ще избият/прогонят македонците.При мирно решение ще има плавна албанизация(за 10-15г) и македонците пак ще дадат фира.Е,има и трети вариант-разделение по етнически признак и нещо може и да остане от Македония,ама надали.То и ние сме в подобно положение-при създаване на кюрдска държава,Турция ще бъде компенсирана с други територии,познайте къде!Не е трудно за САЩ да го организират.
26
1
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
До ПровокацияАлбанците съзнателно предизвикаха македонците! Македонец македонец предаде, така, че албанците не са им виновни! пп. при нас Догон си отстрани Местан, така че не се идентифицирайте със ситуацията на македонците за сега!
25
5
 
18
 
! Отговори
Ай преди 6 години
Вия как ще се чуствате ако Турчин стане председател на НС и запее Турския химн и заговори на Турски от трибуната?
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази г-жа Кремтодорова надмина дори *** субекти по моловете ми то от краварника какво да се пръкне освен джебчии и то некадърни.