Полша отстрани свой консул заради колаж с Туск като нацист

Според Мария Шонерт-Биненда профилът й е бил хакнат
30 апр 2017 15:15,
21
Полша отстрани свой консул заради колаж с Туск като нацист
Снимка: архив Reuters

Министерството на външните работи на Полша отстрани временно от длъжност един от почетните си консули в САЩ, след като дамата публикувала фотомонтаж, на който председателят на Европейския съвет Доналд Туск е облечен като нацистки офицер от СС, предаде Асошиейтед прес.

Полската агенция по печата съобщи, че допълнителни решения за Мария Шонерт-Биненда, неотдавна назначена за почетен консул в Акрън, щата Охайо, ще бъдат взети, след като полският външен министър Витолд Вашчиковски се върне от посещение в Австралия.

Шонерт-Биненда казала пред ПАП, че профилът й в социалните медии е бил хакнат.

Управляващата консервативна партия "Право и справедливост" има дълбоки разногласия с Туск, бивш премиер на Полша. Партийният лидер Ярослав Качински е отдавнашен политически конкурент на Доналд Туск, припомня АП.

Един от дядовците на Туск е служил за кратко в германския Вермахт през Втората световна война - факт, който политическите му опоненти използват срещу него.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
какво да се прави! преди 6 години
До Анонимен 11 - е нема от твойте, русняците, те са най-качествени, ама не са европейци - и се питам аз, защо полкова се стремят да разтурат ЕС, да не би да предлагат нещо по-добро /от нефт и газ/, или и те като ония от северна корея - ше бомбиме Австралия, най-развитата икономически страна, най-високия стандарт! ше я бомбиме понеже не е с нас, одобрява санкциите против нас!!! аз съм хуманист, страдам и с корейския народ, но защо някой ми трепе котките, вече съм сигурен, иска и мен да утрепе!
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да сме благодарни на ЕС, че имаме голямата възможност да им слугуваме ?? Докато собствената ни държава тъне в недостиг на работна ръка ? Чакаме немците да ни върнат услугата и да дойдат да ни пасат овцете, Меркел ни е длъжница до шия.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха разглезеното третополово фашистко внуче се обидило и консулката останала без работа и тия ли ще ни учат на демокрация... я направо да си казват. че сме свободни да берем ягоди в Испания и дотам свършва демокрацията и започват робската икономическа система ми да оди фашисткото внуче да бере ягоди, аз ли да ходя. Който е искал ЕС той и да слугува.
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво стана със свободата на словото в тоя ЕС, а си казал нещo на някой, а са те уволнили или осъмваш пред съда в Хага и Страсбург. Туй не са ли фашиски практики на фашиските останки и двойни аршини за които Ердоган намекваше.
7
0
 
9
 
! Отговори
старо-патило, видело преди 6 години
До Анонимен 6 - и язе така, като гледам депутатите от бсп - дедите им се партизанье /хора извън закона/, комунисте и те не ги ли гласувахте извън закона, па у предишниьо имаше и една щерка на виден член на бойна група - най-висша форма на убийци по времето на царот Борис, "червените ангеле", сигур има и роднини на тия от 1925 - атентаторите! се некой е внук на един от дядовците си, който не е избирал, и кво праиме сега? се сме си умрели без тоя ЕС, преди беше СССР и се си беме умрели без него!
6
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като се върнеме назад в историята на русия, ше видиме, че никой не треби русняците отколкото те сами себе си, царете избиват народа, народа избива царете, после сталин унищожава наред /безброй, още не могат да им фанат сметката/ - милиони украинци и поляци, татари, японци, монголци и каквито се сетиш /последно чечеци/! и са пак са тръгнали - всички които живеят по-добре са им врагове, а те горките са на опашката със севенокорейците, които решиха че австралийците са им душмани и требе да бомбат
5
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей за тези фашистки практики ви говореше Ердоган.
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не отидете при Путин със самолета?Всички. Заедно. Както преди...Полска шляxтa. Ще омаже веригите на танка. Ама вече няма да има милост за католическите caтpaпи. Това нaглo полско шлеме трябва да се пребие със собствените му гнycни ябълки.
3
15
 
1
 
! Отговори
неграмотен преди 6 години
ако пишеш за себе си, може и "един от дядовците" ми, като пишеш за Туск, най малкото от уважение пиши ЕДИНИЯТ, за путин така ли ще пишеш един от ...
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много бързо изтрихте "полския русофил" - такова животно нема, пич!
1
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1 - ти ходи у полша и говори на руски, кажи че си русофил и стой па гледай, да не правите тая грешка също в унгария, чехия и словакия - рискувате здравето си!