В Турция забраниха Wikipedia. Очерняла им имиджа!

Достъпът ще бъде възстановен, ако исканията на Анкара се изпълнят
30 апр 2017 08:02,
137
В Турция забраниха Wikipedia. Очерняла им имиджа!
Снимка: архив Reuters

Достъпът до най-голямата интернет енциклопедия Wikipedia е е блокиран в Турция, защото тя е работила за очерняне имиджа на турската страна. Това заявиха вчера турските власти, предаде ТАСС, като се позова на Анадолската агенция.

"Вместо да допринася в борбата с тероризма, (тя) стана част от кампанията за очерняне имиджа на Турция на международната сцена", посочва турското министерство на транспорта, мореплаването и съобщенията, цитирано от Анадолската агенция и БТА.

Ведомството заявява още, че ръководството на енциклопедията е било уведомено за необходимостта да престане да публикува "лъжлива и непотвърдена информация" за връзки на Анкара с терористични организации. Но въпреки нееднократните предупреждения Wikipedia отказала да отстрани съдържанието. В резултат на това се стигнало и до блокирането.

Достъпът може да бъде възстановен, ако исканията на Турция в крайна сметка бъдат изпълнени, посочва Анадолската агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сивото вещество на *** работи само за простотии...Те са ненадвити в това!Източник: Уикипедия :)))
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За чий им е wikipediа и интернет. Да си направят свои и нема проблем!
83
6
 
7
 
! Отговори
До Турско Мекере преди 6 години
"Що пишеш глупости? Султаната се развива само заради търговията му с ЕС. Производството също. Решат ли в Брюксел да наложат санкции и стой и гледай какво ще стане. Турция ще стане по бедна и от Албания."Ти пишеш глупости...Турция и преди Ердоган правише износ и производство!!!Сега е още повече да, НО преди години имаха амбарго заради Кипър и ко...Пак не бяха по бедни от България!!! Не всичко зависи от ЕС-то ти!!! България е членка и ко...много ли си богат?
82
6
 
5
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Колко ще е загубата, ако не провериш в уикипедията една информация?Че само там ли я има с точност?"Това го написах Аз, нарочно анонимно, както и понякога пиша анонимно...Като гледам Злобните сте Вие...един ник променя доста работи...тогава четящите тук се съсредоточават на ника, а не на текста!Чао Ви!
81
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако от злобата можеше да се произведе енергия анадолските ***щяха да командват вселената ХАХАХАААААААА
80
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко ще е загубата, ако не провериш в уикипедията една информация?Че само там ли я има с точност?
79
10
 
5
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Колко от българските "демократи"си реализирват обещанията???Обещават промени...високи заплати и пенсии...но като ги избереш се крият!!!Колко от тях действат по въпроса и защитават интересите на страната и народа??? Та сте тръгнали изводи за Турция да правите!Пари за всичко се прибира в Демократичната България...За, че гледаш куче...За мръсен въздух...За това, че дишаш:-):-):-)
78
13
 
6
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Тролски ли си, анадолски ли си, не те знаем. Като си в Турция, какво те интересува ние как сме тук? Пиши си по вашите форуми."Колега, думите ти, не съвпадат с действието ти:-):-):-)А вие щом не сте в Турция, защо коментирате ЗА Турция:-):-):-)Пиша си където искам! Както и ти...абе какви демократи сте вие...само *** може да ти каже въри там, пиши там:-):-):-)
77
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тролски ли си, анадолски ли си, не те знаем. Като си в Турция, какво те интересува ние как сме тук? Пиши си по вашите форуми. Може да сме зле, но това не го заменям за живота който водите. Не си прави труда да отговаряш, излизам от тук, че ми омръзна само твоите умствени проблясъци да чета
76
3
 
9
 
! Отговори
До 87 преди 6 години
Потърси помощ -СПЕШНО Е
75
12
 
6
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Мисленето НЕ Е от силните ти страни"А вие поне малко, ако можехте да мислите...нямаше да сте в това дередже...Една от най-корумпираните страни, най-бедната ЕС държава...и последна дупка в кавала.
74
11
 
6
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До 84Ти в Турция ли си...щот аз съм...и никой не ме накара да гласувам с зор...пък и след като удариш печата на да или не, не ти се отразява на челото ти:-)10% фалшифицирани??? Явно си бил там! А не но ако беше там щеше да знаеш, че от ВСЯКА ПАРТИЯ има представители на сандъка:-) Лесно е да говориш и плюеш, трудно е да мислиш!!!
73
2
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
ТО И ЗАТОВА ЗАПУШВА УСТАТА НА МЕДИИТЕ И ВРЪЗВА ОЧИТЕ И УШИТЕ НА НАРОДА СИ ДАНЕБИ ТЕЗИ 41% ДА СТАНАТ 100%
72
3
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
ДО АНАДОЛСКИКОИ ТЕЗИ 41% ДЕТО СЪБРАХА СМЕЛОСТ ДА ГЛАСУВАТ ПРОТИВ ДИКТАТУРАТА МУ ИЛИ ТЕЗИ 59% ОТ КОИТО ПОНЕ 20% ПРОЦЕНТА СА ГЛАСУВАЛИ ПОД НАТИСК И СТРАХ И ОКОЛО 1О %ПОДПРАВЕНИ ГЛАСОВЕ.АМА НЕМА НУЖДА ОТ ТОВА НЯКОИ ДА ВИ ДАВА ЪЛЪЛ ТО СИ ЛИЧИ
71
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнадолскиМисленето НЕ Е от силните ти страни
70
16
 
4
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"турският "народ " ХАХАХААААААААА развесели ме"Май е заради това, че е непозната дума за теб! Разбирам те... за нещо, което нямате е трудно да осъзнаеш какво е!
69
13
 
5
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"каква реакция е да затваряш световни сайтове?!"Еми казваш им ПОСОЧЕТЕ ИЗТОЧНИК ЗА НАПИСАНОТО а те не посочват!!!След това имаш два избора:1 Да мълчиш и да приемеш написаното или2 Да си сложиш тежестта и да кажеш докъто не посочите източник за "неверната" информация ще реагирам по тоя начин!Вие кое бихте избрали??? Kато гледам май ПЪРВОТО :)
68
3
 
14
 
! Отговори
До 79 преди 6 години
турският "народ " ХАХАХААААААААА развесели ме
67
12
 
6
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Той и Кадафи много действаше против правата на хората и накрая на неговите хора им дотегна и го издеистваха"НО, разликата е че турския народ, не се хваща на АМЕРИКАНСКАТА ВЪДИЦА като ония шapaни!!! И точно заради тази причина се затрудняват май!!! Тези циониски стратегии ги знаем!!!
66
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Турско ***"Решат ли в Брюксел да наложат санкции и стой и гледай какво ще стане. Турция ще стане по бедна и от Албания."Само, че колега да ти напомня, до преди няколко години Турция не изнасяше и внасяше от ЕС и икономиката и пак беше по добра от България например... Турция не работи само с ЕС!!! "СВЕТА Е ПО ГОЛЯМ ОТ ПЕТ"! Па и ЗАЩО ЛИ НЕ ПРАВЯТ САНКЦИИ???