В Турция забраниха Wikipedia. Очерняла им имиджа!

Достъпът ще бъде възстановен, ако исканията на Анкара се изпълнят
30 апр 2017 08:02,
137
В Турция забраниха Wikipedia. Очерняла им имиджа!
Снимка: архив Reuters

Достъпът до най-голямата интернет енциклопедия Wikipedia е е блокиран в Турция, защото тя е работила за очерняне имиджа на турската страна. Това заявиха вчера турските власти, предаде ТАСС, като се позова на Анадолската агенция.

"Вместо да допринася в борбата с тероризма, (тя) стана част от кампанията за очерняне имиджа на Турция на международната сцена", посочва турското министерство на транспорта, мореплаването и съобщенията, цитирано от Анадолската агенция и БТА.

Ведомството заявява още, че ръководството на енциклопедията е било уведомено за необходимостта да престане да публикува "лъжлива и непотвърдена информация" за връзки на Анкара с терористични организации. Но въпреки нееднократните предупреждения Wikipedia отказала да отстрани съдържанието. В резултат на това се стигнало и до блокирането.

Достъпът може да бъде възстановен, ако исканията на Турция в крайна сметка бъдат изпълнени, посочва Анадолската агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Той и Кадафи много действаше против правата на хората и накрая на неговите хора им дотегна и го издеистваха
64
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, ти обяснявай, че като си се на...ак.а.л, миришеш на Шанел...
63
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съжалявам колеги българи, но случайно за България, ако имаше провакативна, невярна и непотвърдена информация... вашите власти нямаше и да си мръднат пръста! Но явно вместо да погледате и да обмисляте обстоятелството и действието и от тази точка, вие правине преждевременни критики! Лек ден!
62
7
 
4
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"...ръководството на енциклопедията е било уведомено за необходимостта да престане да публикува "лъжлива и непотвърдена информация" за връзки на Анкара с терористични организации. Но въпреки нееднократните предупреждения Wikipedia отказала да отстрани съдържанието. В резултат на това се стигнало и до блокирането.""лъжлива и непотвърдена"... в уикипедията отдолу има задължително ИЗТОЧНИК за написаното, в случая НЯМА казват им потвърдете, те не го правят и кво трябваше властите да го приемат ли?
61
8
 
4
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Следва шариат и връщане на арабската азбука-честито!"То и след референдума бяха казали че до една седмица икономиката на Турция ще се срине и че ще има гражданска война ама стана обратното!Извод не се прави от ЕДИН източник и от ТАМ!И в уикипедията за България пише, че страната не може да се развива заради корупцията, до някъде е вярно но само заради този фактор ли е така? Няма ли недостатъчна информация, щото човек като теб ще си помисли, че само заради това страната не може да се развие!
60
1
 
13
 
! Отговори
СУЛТАН ЕРДОГАН преди 6 години
САМО ВСЕЛЕНАТА И ТУРСКАТА ПPOCTOTИЯ СА БЕЗГРАНИЧНИ :))))))НО ЗА ПЪРВОТО НЕ Е СИГУРНО :)))))))
59
10
 
5
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Не може да е написано грешна информация, без доказателства и източници...и да си мълчим! Това ще означава, че го приемаме, както Вие приемате явно всичко написано в уикипедията...Както казах, някои хора действат по въпроса...други мълчат и плямпат!Тук се работи, по малко се говори!
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 57Никога не са могли
57
11
 
4
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Разбирам ви колеги критикуващи тук...Това, че правителството слага тежестта си върху някои неща, казва и най-важното ДЕЙСТВА по въпроса е странно за вас, защото не сте свикнали на такова нещо, понеже вашите само знаят да мълчат или най-много да плямпат, но без никакви действия и дела...Разбирам ви! Това, че защитаваш държавата от провокативни мисли е хас за нашия "диктатор" ние си го обичаме такъв! А вие не обичате "демократите" си...защо?
56
11
 
4
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Скоро ще им забранят и да мислят."Вие и без забрана неможете да мислите върху обстоятелствата...Коментарите ви потвърждават това...Не напразно са казали...Висшите хора обсъждат обстоятелствата...Средните, действията..., аНисшите намират кусури...Ако за България на други езици имаше неверна и провакативна информация, вие какво щяхте да направите...май както винаги...Само думи, а не дела:-):-):-)"Другите говорят...ние правим!" Голяма разлика нали???
55
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откакто българите загърбиха енциклопедичното образование и наблегнаха на уикипедичното България цъфна и върза. Дори вече берем плодовете.
54
3
 
6
 
! Отговори
TOP SECRET преди 6 години
В Уикипедия има много голямо разминаване в Инаформацията примерно за История на България където само на български и руска съвпада а на други езици е съмсем друга Информация , а може би пак Руснаци са Манипулирали умишлено всичко това
53
3
 
13
 
! Отговори
Фесови шалвари преди 6 години
Не им харесала истината в уикипедия,забранили я.Другарите Хитлер и Сталин тези методи отдавна са прилагали.Вместо да се погледнат в огледалото каква отоманска диктатура са станали.Четете или гледайте филма "Среднощен експрес" и после и най-големите мазохисти дори ще откажат да отиват на почивка там.
52
4
 
15
 
! Отговори
ВИЦ преди 6 години
Уикипедия в Турция вече работи и има достъп .Има само една страница - Ердоган като ученик .Ние се смеем и критикуваме политиката на Ердоган за Медиите , но не ЗАБРАВЯЙТЕ че България е на последно място в класацията за Свобода на Словото в Медиите .
51
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като ислямиста Ердоган яхна държавата след измисленият от него преврат, да си турчин стана все по-престижно. Му-ха-ха!!!
50
5
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Не сме най -богатите но сме свободни.В златна клетка не е чак толкова готино колкото се опитваш да го изкараш
49
4
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Свободата ни е по сладка от робството и диктатурата ,кеф ти Гърция,кеф ти Англия,кеф ти истина кеф ти лъжа .Всеки е свободен сам да избира
48
5
 
36
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
До анонимен.Стой си в анадола бе родоотстъпник елементарен! Вие освен за прости гастербайтери, за друго не ставате. Пускай брадата, забулвай жената и слушай ходжата, друго не ти трябва явно!Такива като тебе съсипвате хубавата проевропейскаТурция на Кемал!
47
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как е демокрацията в мутристан ? Имате ли уикипедия и докато четете уикипедия цяла банка се отече в канала и задляжняхте с 16 млрд доБре ли е демокрацията. СвобОдни ли сте да ходите да чистите нужниците в Гърция ей как ще ви стегне Ердоган вас бе ***.
46
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Що го е страх от истината за себе си или пък от лъжите за себе си,като е убеден в правотата на действията си.Нали го избраха,или може би той сам се е избрал.