Пхенян ще бори "агресивната истерия на САЩ" с ядрени сили

Обстановката не е била толкова близо до война, казват от КНДР
1 май 2017 21:08, Петя Славова
29
Пхенян ще бори "агресивната истерия на САЩ" с ядрени сили
Снимка: Reuters

Северна Корея възнамерява "да укрепва ядрения си потенциал с максимални темпове", заяви представител на севернокорейското външно министерство, цитиран от ТАСС.

Пхенян "последователно ще приема мерки в укрепването на ядрените въоръжения по всяко време и на всяко място по решение на висшия ръководител на страната Ким Чен-ун", се казва в изявлението.

Още по темата

По думите на дипломата това е свързано с критичната ситуация на Корейския полуостров "заради насочените против народната република американско-южнокорейски учения".

"Никога досега агресивната истерия на САЩ не е била толкова разгорещена, а обстановката на полуостров не е била толкова близо до война", се казва в изявлението.

КНДР "е взела правилното решение, като е приела курс към паралелно развитие на икономиката и укрепване на ядрения потенциал за самоотбрана. Иначе САЩ без никакво колебание вече щяха да са извършили агресия в Корея, както е правено по отношение на други страни", заяви севернокорейският дипломат.

В събота американският самолетоносач "Карл Винсън" започна съвместни военни маневри с южнокорейски бойни кораби в Японско море. Основната цел на ученията е "възпиране на севернокорейските провокации и усилване на боеготовността на военния съюз между САЩ и Република Корея", заяви командването на южнокорейските ВМС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
19
 
! Отговори
нн преди 6 години
Лудата глава Тръмп и откачалката Ким, подпомаган от Китай могат да спретнат една световна изненада, че да се чудим от къде му дойде на света такова чудо.
1
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Ким главата му е ядрена.