Путин отрече пред Меркел да се меси на други държави

Русия ще поддържа контакт със САЩ за уреждане на мира в Сирия
Обновена: 2 май 2017 19:14 | 2 май 2017 19:13, Веселина Йорданова
61
Путин отрече пред Меркел да се меси на други държави
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин каза, че е обсъдил на днешната си среща с германския канцлер Ангела Меркел в Сочи протестите в Русия срещу неговото управление, предадоха световните агенции.

Руските правоохранителни органи действат при протестни акции по-меко в сравнение с онези в редица страни от Европейския съюз, увери Путин на съвместна пресконференция с Меркел в руския черноморски курорт.
 
"Обсъдихме (този въпрос) с г-жа канцлера и аз обърнах внимание на това, че правоохранителните органи в Русия се държат много по-сдържано и либерално от колегите си в "някои европейски държави", подчерта той, цитиран от ТАСС.
 
Путин посочи конкретно, че руските правоохранителни органи, за разлика от онези в неназовани от него страни от ЕС, не използват палки и сълзотворен газ за разгонване на демонстранти. Руските правоохранителни и съдебни органи действат в рамките на съществуващото законодателство, "спазвайки реда, дисциплината, но едновременно с това и правата на всички граждани на Русия да изразяват своята гледна точка в рамките на закона", подчерта той.
 
Руският президент увери, че страната му никога не се е месила във вътрешната политика на други държави, и на свой ред призова другите да не се месят във вътрешните работи на Русия. 
 
"Никога не се месим нито в политическия живот, нито в политическите процеси в други страни. Много би ни се искало никой да не се меси в нашия политически живот, в политическия живот на Русия", подчерта Путин, цитиран от ТАСС. Той изрази съжаление, че наблюдава "точно противоположните неща". "В продължение на много години наблюдаваме опити за повлияване на вътрешнополитическите процеси в Русия", каза Путин.
 
Руският президент отхвърли конкретно обвиненията, че страната му се е намесила в президентските избори в Съединените щати през ноември, предаде Ройтерс. Тези твърдения са резултат от вътрешнополитическите борби в САЩ, коментира той. Путин обърна внимание, че тези обвинения не са били потвърдени от никого, съобщи ТАСС.
 
Руският президент призова за пълно и безпристрастно разследване на химическата атака в Сирия миналия месец, предаде Ройтерс.
 
"Виновните трябва да бъдат намерени и наказани. Това може да стане само след безпристрастно разследване", каза Путин, визирайки нападението с отровен газ в контролирания от бунтовници северозападен сирийски град Хан Шейхун миналия месец.
 
Руският президент подчерта, че конфликтът в Сирия може да бъде решен "само с мирни средства и под егидата на ООН". Русия има и ще поддържа контакт със Съединените щати за уреждане на ситуацията в Сирия, отбеляза Путин, цитиран от ТАСС.
 
Друга основна международна тема на разговора между Путин и Меркел бе конфликтът в Украйна. 
 
Руският президент определи ситуацията в бившата съветска република като източник на сериозно безпокойство. Днес потвърдихме необходимостта от изпълнение на Минските споразумения за Украйна от всички страни в конфликта, отбеляза Путин, цитиран от Ройтерс.
 
Руският президент каза, че тежката ситуация в Донбас е резултат от "всевъзможните блокади", наложени на контролираната от проруските сепаратисти територия от украинското правителство, предаде ТАСС. За изпълняване на Минските споразумения за уреждане на украинския конфликт е необходим пряк диалог между Киев и бунтовниците, отбеляза Путин.
 
Руският президент увери, че никой не се опитва да отдели Донбас от Украйна. Събитията в югоизточната част на тази страна са резултат от "държавния преврат, от противоконституционната смяна на властта в Киев", каза той.
Друга тема на разговорите между двамата лидери бе предстоящата на 7 и 8 юли среща на върха на Г-20 в северния германски град Хамбург.
 
Германия е ротационен председател на групата тази година и Меркел посещава страните членки в рамките на подготовката на форума.
 
Русия е готова да съдейства за успешното провеждане на срещата на върха, каза Путин, цитиран от ТАСС. Той наблегна на продуктивното взаимодействие между Русия и Германия в рамките на Г-20, включително в борбата с финансирането на тероризма, прането на пари, укриването на данъци и корупцията.
 
Развиването на руско-германското сътрудничество е важно за мира и сигурността в Европа, подчерта Путин.
Той допълни, че взаимодействието между Русия и Германия има голям принос за стабилността на световната икономика. Руският президент призна, че "има още много проблеми, които пречат", и допълни, че те ще бъдат обсъдени по линия на предложения от Германия преговорен процес под егидата на Г-20 и отвъд неговите рамки. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
17
 
! Отговори
т преди 6 години
Престанете да завиждате на путин
29
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общо взето алабала и лицемерни усмивки . Явно ще има последен опит да се укроти Русия след, което войната ще започне. Очевидно е че Русия видя малко пари последните 15 години и реши да се прави на смела. Жалко. Можеше да е със всички нас и да се купе в пари и уважение.
28
12
 
34
 
! Отговори
Голем смех преди 6 години
Много тъпо заглавие Веселинке. Как си го представяш, Меркел разпитва и обвинява Путин, а той мига на парцали и отрича. Това е руският император, не български министър-председател .
27
11
 
31
 
! Отговори
като картечница преди 6 години
Разликата между Путин и баба Ангела беше огромна. Президентът говореше по същество, а бабата дърдореше празни приказки, като картечница, все едно, че е пред германския парламент.
26
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремълското фюрерче се е издуло като боксова круша !
25
4
 
17
 
! Отговори
сс преди 6 години
А бе то и между Хитлер и Сталин имаше среща, а резултата го знаем.
24
6
 
21
 
! Отговори
Защо няма санкции преди 6 години
Защо няма санкции срещу фашистката хунта в Куев? Отговорна за хилядите избити от нея украинци! Да припомним, че преди 3 години, на 2-ри Май 2014, в Профсъюзния дом в Одеса, бяха застреляни, изнасилени, бити до смърт, изгорени, разчекнати и т.н. над 50 мирни украински граждани. От убийците на Пороченко!
23
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е най-силната и богата държава на света освен това Русия пак ще ни освободи от Турция и ще върне комунизма
22
1
 
19
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
Алоо смешния 24бе ти думичката майдан ,знаел ли от какво стана нарицателна, кой плати 5милиарда зада се случи тоз майдан.Тоз президент забегналия в Русия, да не би след демократични избори да изгуби властта си. О нези бременните жени в одеса избити изгорени с пречупени в кръста на обратно тела сигурно Пу ситин и зелените човечета ги избиха....чудно ми е ако намериш тска жена си майка си дъщеря си каква песен ще пееш умнико....
21
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Световните лидери ,трябва вече да са свикнали с лъжите на Путин.
20
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея, тогава ще настъпи спокойствие и мир."Ама първо Меркел ще пробва колко грее бензина в едно аутодафе като дедо си Хитлер.
19
23
 
10
 
! Отговори
смех преди 6 години
Няма по смешни хора от руснаците.У Украйна имало преврат,Русия нямала намеса в вътрешните работи на Украйна,някви извънземни човечета помагали на сепаретистите,да се анексира чужда територия било демокрация.Германия и Франция предложиха на Путин общ съюз,като трябваше малко по малко границте да се отворят и да се изгради свободна икономическа зона от Лисабон до Владивосток.А какво направи Путин,запали война и нахлу в Украйна.Путин е американски агент.
18
4
 
7
 
! Отговори
Тийн преди 6 години
Значи Русия е влязла и в Г-20? Еее, не е лошо, значи са много по-голяма икономика, отколкото ги мислят хората!
17
2
 
7
 
! Отговори
USMIVKI OT BERLIN ! преди 6 години
До Анонимен 20MERKEL ISKA SANKCIITE DA OSTANAT V SILA, AMA MALKO ZNAIAT ZATOVA,4E GERMANYA PO4TI NIAMA NIKAKVI SANKCII SPRIAMO RUSSIA I KUPUVA NAEDRO VSI4KO-GAZ,NEFT,RUDA....KOITO SA TAKA VAJNI ZA IKONOMIKATA NA GERMAIA. A ZA BALACITE-SANKCIITE TRIABVA DA SE SPAZVAT......
16
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето че и тая фашистка останка допълзя на четири крака пред Император Влад за ужас на шорошоидите дедо Шораш е на изкуствено дишане уста в уста от дедо Ротшилд в третополовия съюз
15
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел спря Южен Поток и сега преговаря по Северен Поток 2. Честито на послушния Бойко и цялата евроатлантическа българска пасмина.
14
4
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Тръмп е непредвидим Мурсул отиде да търси помощ от Русия с обещания за сваляне на санкциите западната *** загива. Путин винаги побеждавал
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин се опитва да прави бизнес. В политиката се месят Меркел, целият елит на ЕС и САЩ. В политиката на всички. Дори и на държави, отстоящи на хиляди километри. При това положение нямат никакво право да се обждат евроатлантическите кoпелета.
12
12
 
6
 
! Отговори
Баба Ванга преди 6 години
Когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея, тогава ще настъпи спокойствие и мир.
11
1
 
3
 
! Отговори
ЦОНЬО преди 6 години
нема що щом големио проблем на свето са *** у чечня