Путин отрече пред Меркел да се меси на други държави

Русия ще поддържа контакт със САЩ за уреждане на мира в Сирия
Обновена: 2 май 2017 19:14 | 2 май 2017 19:13, Веселина Йорданова
61
Путин отрече пред Меркел да се меси на други държави
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин каза, че е обсъдил на днешната си среща с германския канцлер Ангела Меркел в Сочи протестите в Русия срещу неговото управление, предадоха световните агенции.

Руските правоохранителни органи действат при протестни акции по-меко в сравнение с онези в редица страни от Европейския съюз, увери Путин на съвместна пресконференция с Меркел в руския черноморски курорт.
 
"Обсъдихме (този въпрос) с г-жа канцлера и аз обърнах внимание на това, че правоохранителните органи в Русия се държат много по-сдържано и либерално от колегите си в "някои европейски държави", подчерта той, цитиран от ТАСС.
 
Путин посочи конкретно, че руските правоохранителни органи, за разлика от онези в неназовани от него страни от ЕС, не използват палки и сълзотворен газ за разгонване на демонстранти. Руските правоохранителни и съдебни органи действат в рамките на съществуващото законодателство, "спазвайки реда, дисциплината, но едновременно с това и правата на всички граждани на Русия да изразяват своята гледна точка в рамките на закона", подчерта той.
 
Руският президент увери, че страната му никога не се е месила във вътрешната политика на други държави, и на свой ред призова другите да не се месят във вътрешните работи на Русия. 
 
"Никога не се месим нито в политическия живот, нито в политическите процеси в други страни. Много би ни се искало никой да не се меси в нашия политически живот, в политическия живот на Русия", подчерта Путин, цитиран от ТАСС. Той изрази съжаление, че наблюдава "точно противоположните неща". "В продължение на много години наблюдаваме опити за повлияване на вътрешнополитическите процеси в Русия", каза Путин.
 
Руският президент отхвърли конкретно обвиненията, че страната му се е намесила в президентските избори в Съединените щати през ноември, предаде Ройтерс. Тези твърдения са резултат от вътрешнополитическите борби в САЩ, коментира той. Путин обърна внимание, че тези обвинения не са били потвърдени от никого, съобщи ТАСС.
 
Руският президент призова за пълно и безпристрастно разследване на химическата атака в Сирия миналия месец, предаде Ройтерс.
 
"Виновните трябва да бъдат намерени и наказани. Това може да стане само след безпристрастно разследване", каза Путин, визирайки нападението с отровен газ в контролирания от бунтовници северозападен сирийски град Хан Шейхун миналия месец.
 
Руският президент подчерта, че конфликтът в Сирия може да бъде решен "само с мирни средства и под егидата на ООН". Русия има и ще поддържа контакт със Съединените щати за уреждане на ситуацията в Сирия, отбеляза Путин, цитиран от ТАСС.
 
Друга основна международна тема на разговора между Путин и Меркел бе конфликтът в Украйна. 
 
Руският президент определи ситуацията в бившата съветска република като източник на сериозно безпокойство. Днес потвърдихме необходимостта от изпълнение на Минските споразумения за Украйна от всички страни в конфликта, отбеляза Путин, цитиран от Ройтерс.
 
Руският президент каза, че тежката ситуация в Донбас е резултат от "всевъзможните блокади", наложени на контролираната от проруските сепаратисти територия от украинското правителство, предаде ТАСС. За изпълняване на Минските споразумения за уреждане на украинския конфликт е необходим пряк диалог между Киев и бунтовниците, отбеляза Путин.
 
Руският президент увери, че никой не се опитва да отдели Донбас от Украйна. Събитията в югоизточната част на тази страна са резултат от "държавния преврат, от противоконституционната смяна на властта в Киев", каза той.
Друга тема на разговорите между двамата лидери бе предстоящата на 7 и 8 юли среща на върха на Г-20 в северния германски град Хамбург.
 
Германия е ротационен председател на групата тази година и Меркел посещава страните членки в рамките на подготовката на форума.
 
Русия е готова да съдейства за успешното провеждане на срещата на върха, каза Путин, цитиран от ТАСС. Той наблегна на продуктивното взаимодействие между Русия и Германия в рамките на Г-20, включително в борбата с финансирането на тероризма, прането на пари, укриването на данъци и корупцията.
 
Развиването на руско-германското сътрудничество е важно за мира и сигурността в Европа, подчерта Путин.
Той допълни, че взаимодействието между Русия и Германия има голям принос за стабилността на световната икономика. Руският президент призна, че "има още много проблеми, които пречат", и допълни, че те ще бъдат обсъдени по линия на предложения от Германия преговорен процес под егидата на Г-20 и отвъд неговите рамки. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Според мен не трябва изобщо да я приема ама нали е преди всичко добър политик...
49
0
 
0
 
! Отговори
... преди 6 години
Оставаше да каже "Да, ам чи мноу ясну чи ви са бърками, кък да ни ви съ бърками".
48
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Твърде много *** има в България! Винаги съм им задавал един и същи въпрос и никога не съм получавал отговор: Можете ли да ми посочите един, единствен добронамерен, приятелски жест, действие, намерение на Путин към България?
47
4
 
1
 
! Отговори
До славянин преди 6 години
Защото джуджето го е страх да напусне бърлогата си!
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Твърде много укропитеци има в България. Работата не отива на добре. Службите за свифурност спат ли?
45
1
 
9
 
! Отговори
Шипка преди 6 години
Да живее Русия!
44
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
""" Русия е най-мюСюлманската страна в Европа (въобще не броя анадолците за Европейска страна). 16 млн. мюСюлмани живеят в Русия. Много мюСюлманска заплаха идва и от Русия и то с много големи проценти. Русия за да погази европейските християни ще използва мюСюлманите. Дано Европа да помогне на украинците!!! """Надявам се ти и твоето антибългарското поколение бързода зачезнете.
43
1
 
14
 
! Отговори
до 37 от славянин преди 6 години
Русия винаги е била смела, когато се е налагало, а със всички вас с обратните резби и меките китки Русия никога няма да бъде!
42
1
 
18
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Не знам защо ама винаги санкциониращите ходят на крака при санкционираният!?
41
0
 
5
 
! Отговори
до 46 от славянин преди 6 години
Ама сериозно ли бе - в 64 милионна Франция има 9 милиона мюсюлмани, а за Босна и Херцеговина и Албания какво ще кажеш!?
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ : ВОЙНА В СИРИЯ.... ВОЙНА В ИРАК..... ВОЙНА В АФГАНИСТАН... ВОЙНА В СУДАН.... ВОЙНА В КАМБОДЖА...ВОЙНА ВЪВ ВИЕТНАМ ... ВОЙНА В ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ...... ОЩЕ ЧУВАМ АМЕРИКАНСКИТЕ БОМБИ КОЙТО ПАДАХА НА БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА С...... "ОБЕДНЕН" УРАН АМЕРИКАНСКИ...... АМЕРИКАНСКИ НЕ НА ПУТИН НЕ РУСКИ......... АМЕРИКАНСКИ С "ОБЕДНЕН" УРАН
39
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно, оправдавал се е.
38
21
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 6 години
Русия е най-мюСюлманската страна в Европа (въобще не броя анадолците за Европейска страна). 16 млн. мюСюлмани живеят в Русия. Много мюСюлманска заплаха идва и от Русия и то с много големи проценти. Русия за да погази европейските християни ще използва мюСюлманите. Дано Европа да помогне на украинците!!!
37
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В вътрешните работи на коя страна на тази планета не се е намесил Тръмп, САЩ. Някой обижда ли то непрекъснато...... НЕ?....... Защо?...... Престъпник номер 1- САЩ
36
21
 
5
 
! Отговори
дългият нос на Путин преди 6 години
Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в Останкино !
35
3
 
20
 
! Отговори
Ха- Ха- ха преди 6 години
Ще се пръсна от смях. Баба Меркел дава съвети. Подкрети войната в Сирия... би подкрепила всяка война само и само да печели.. Нейният подпис е подкрепил НАТО не един и два пъти да ХВЪРЛЯ БОМБИ ВЪРХУ ГЛАВИТЕ НА ДЕЦА, СТАРЦИ, ЖЕНИ. Сега чете конско, говори без срам за човешки права, изисква почтеност, дава демократична съвети......... Ха - Ха- Ха- Ха- Ха.... Ох не мога повече ке се пръсна от смях.
34
15
 
6
 
! Отговори
tony t преди 6 години
Руският президент увери, че страната му никога не се е месила във вътрешната политика на други държави!!!!! На тоя някой ако му се върже това значи че си мрази родината !
33
3
 
28
 
! Отговори
10 преди 6 години
Американския посланик и фондация Америка за България се намесват във вътрешните работа на България много повече отколкото си представяме. Защо обвиняват Русия, а не виждат себе си.
32
5
 
27
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
Путин е най-влиятелния човек на земята. Русия е най-голямата страна, притежава най-много природни ресурси на земята. Който подценява Русия е глупав, който се страхува от нея е двойно по-глупав.
31
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немцов - не вярвайте нито дума на Путин !