Кремгейт "Поптодорова" влиза в полския съд

Трябва да вземе решение дали ще има споразумение
49
Кремгейт "Поптодорова" влиза в полския съд
Снимка: Нова тв

Делото за кражбата на крем на стойност 1640 злоти срещу бившия дипломат Елена Поптодорова се очаква да влезе за разглеждане във Варшавския съд в район Охота, съобщава "Монитор".

Съдът трябва да одобри или отхвърли споразумението, което е сключила българката с полската прокуратура. Според постигнатото споразумение Поптодорова се е признала за виновна и се е съгласила да заплати общо 2 хиляди злоти (около 910 лв.) глоба за кражбата.

Още по темата

Самата Поптодорова твърдеше, че вече е платила глобата и с това случаят е приключен, но това далеч не е така.

"Прокуратурата е приложила имуществена гаранция от 2000 злоти в полза на бъдещо наказание", обясни Михал Джекански, говорител на Окръжната прокуратура във Варшава, цитиран от телевизионния канал TVN Варшава. Размерът на гаранцията отговаря на този, за който Поптодорова се е споразумяла с прокуратурата.

Предложението за одобрение на споразумението е било внесено в съда в началото на април, но съдията, на който е било разпределено делото го върнал в прокуратурата за допълване на формални недостатъци.

"Основание за връщането беше липсата на превод на български език на обвинителния акт и липсата на потвърждение за изпращането на обвинителния акт", обясни Анна Верешчинска, вицешеф на Районната прокуратура във Варшава - Охота.

Случаят "Поптодорова" гръмна на 28 февруари т. г. след като стана ясно, че ден по рано българката е била задържана на летището във Варшава по обвинение в кражба на козметични продукти от безмитен магазин в зоната за заминаващи пътници. Кражбата станала три дни по-рано, а самата Поптодорова твърдеше, че е взела крема погрешка, след като болната й майка звъннала внезапно по телефона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Елена Поптодорова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как тази жена е минала редица граници със краден срем и никой нищо не знае. Поляците имат полиция и съд, а останалите м ъ р ш а тая трябва и у нас да я съдят за кражби и злоупотреби със служебното положение , позора отделно ама кой да я съди бай хейс ли.
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ли е евроатлантизма кражби и джебчийство по моловете. Как не я срам тази Кремтодорова.
16
0
 
16
 
! Отговори
да помислим малко А? преди 6 години
До бай хКакво общо с евреите. Доколкото ми е известно в израелския затвор излежа 7 годишна присъда израелски президент да сексуално насилие и злоупотреба със служебно положение. Днес в израелския затвор излежават няколко министри за кражби, бивш кмет и министър председател също изтърпява присъда в затвора за корупция и умишлено облагодетелстване на свои хора с държавни пари. Дай Боже и българите да бъдат като евреите и да осъдят крадцитеот прехода и предателите на България
15
1
 
24
 
! Отговори
спомен от Америка преди 6 години
Този навик Поптодорова го е имала още преди години в началото на прехода, когато в американски магазин за облекло е хваната с неплатена скрита стока, Тогава колегите от българската делигация са премълчали и потулили случая защото тя всъщност им е била преводачката.Жената си е страдала от клептомания и не по-малко от грандомания.
14
7
 
13
 
! Отговори
Мдаааа преди 6 години
Комунист може да влезе в съда в Полша - но не и в България.Защо ли сме най-бедните в целия Съюз....
13
3
 
19
 
! Отговори
Край преди 6 години
Представете си само как се е огледала с лисичите си очички - дали някой не я гледа. И каква тръпка е изпитала че взема нещо чуждо и не я хващат. Хора с такива отклонения нямат място в държавните дела. Още по малко да излиза да " анализира" и да морализаторства по телевизора.
12
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо постоянно нападате жената ? от къде да знае,че в Полша не важат същите закони,като у нас? от къде да знае,че не трябва да се краде,като цял живот тези с червените книжки това са правили? мислела е, че там важи : " всекиму - според потребностите". харесала ни нещо - взела си го е. просто не съобразила,че не си е у нас.
11
5
 
10
 
! Отговори
bulgaro преди 6 години
..Gnusna evreyka..ako ne kradne..ne moje da zaspi! Izloji Bulgariya..
10
1
 
21
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Не е въпроса в крема...помислете каква е същноста на тази извадка от "политическия" ни живот.Толкова е гнусно и долно...Тсзи неже за съд,тая е за линч и то тук,..но на кой му пука.. ;(
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убеден съм че са взети всички мерки за damage control. Резила е голям, но с времето всичко се забравя. Всяко чудо за и т.н.
8
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАГЛА ЕВРЕЙСКА КРАДЛА. СЕГА Е В ЕКИПА НА СОЛОМОН ПАСИ. ТОЙ ТАМ ТАКИВА ГИ СЪБИРА
7
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поптодорова за пореден път е излъгала, този път твърдейки, че "случаят е приключен". Вярно, не е длъжна да знае полските закони на 100%, но едва ли не се е консултирала с адвокат за да разбере всички възможни последствия. Т.е. направила е всичко възможно да замете следите от престъплението, а вместо това ги размаза :)
6
2
 
22
 
! Отговори
ПсихоГог преди 6 години
Клептоманията е болест на богатите и задоволените.
5
3
 
19
 
! Отговори
Кардам преди 6 години
Круме, точи брадвата!
4
2
 
28
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Няма ли затвори за Крадлена та ни занимават само с нея.Ако. беше средностатистическа джебчийка сега да си беше отхвърлила два месеца килия.
3
9
 
16
 
! Отговори
Осмофевруарец преди 6 години
"Ех едно време при социализма беше всичко достъпно. Мама ми даваше 2лева и се връщах от магазина с хляб, 6 бири, 3 консерви русенско варено, бутилка олио, 12 яйца и кутия халва! А сега... Навсякъде по магазините са сложили камери. ;)"
2
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е лицето на комунизма у нас.И това лице беше посланик в Щатите.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Po skoro e super dolno i pozorno da kradesh krem za 800 lv,izobshto ne e drebna krajba.Tya tryabva da zamulchi i da se mahne ot vsyakakvi izyavi da se skrie i da ne pretendira che e goliama zvezda.Takuv chovek se naricha kradec i koito ya vzeme pod polit krilo e bezumec.Skrii se poptodorova che si sram za BG