Кремгейт "Поптодорова" влиза в полския съд

Трябва да вземе решение дали ще има споразумение
49
Кремгейт "Поптодорова" влиза в полския съд
Снимка: Нова тв

Делото за кражбата на крем на стойност 1640 злоти срещу бившия дипломат Елена Поптодорова се очаква да влезе за разглеждане във Варшавския съд в район Охота, съобщава "Монитор".

Съдът трябва да одобри или отхвърли споразумението, което е сключила българката с полската прокуратура. Според постигнатото споразумение Поптодорова се е признала за виновна и се е съгласила да заплати общо 2 хиляди злоти (около 910 лв.) глоба за кражбата.

Още по темата

Самата Поптодорова твърдеше, че вече е платила глобата и с това случаят е приключен, но това далеч не е така.

"Прокуратурата е приложила имуществена гаранция от 2000 злоти в полза на бъдещо наказание", обясни Михал Джекански, говорител на Окръжната прокуратура във Варшава, цитиран от телевизионния канал TVN Варшава. Размерът на гаранцията отговаря на този, за който Поптодорова се е споразумяла с прокуратурата.

Предложението за одобрение на споразумението е било внесено в съда в началото на април, но съдията, на който е било разпределено делото го върнал в прокуратурата за допълване на формални недостатъци.

"Основание за връщането беше липсата на превод на български език на обвинителния акт и липсата на потвърждение за изпращането на обвинителния акт", обясни Анна Верешчинска, вицешеф на Районната прокуратура във Варшава - Охота.

Случаят "Поптодорова" гръмна на 28 февруари т. г. след като стана ясно, че ден по рано българката е била задържана на летището във Варшава по обвинение в кражба на козметични продукти от безмитен магазин в зоната за заминаващи пътници. Кражбата станала три дни по-рано, а самата Поптодорова твърдеше, че е взела крема погрешка, след като болната й майка звъннала внезапно по телефона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Елена Поптодорова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
7
 
! Отговори
n преди 6 години
До Диди:Стига бе електрон . Каква Русия тук , Ти надмина и Мирче Кришан, тя е еврейка и т.н Какви комунисти, кави 5 лв. Бог да ни пази от такива каменни глави като теб с другото ще се оправим.
37
4
 
5
 
! Отговори
Диди преди 6 години
Мен силно ме вълнува епизода с телефонното позвъняване на "болната" и майка.Има камери и е интересно дали е имало позвъняване.Грешки стават, но за мен е важно дали е грешка.Има и друг момент. Политика на Русия и не само, е да дискредитира по-изявени хора по света и у нас. Доколкото госпожата е Българка, комунистическа креатура и в същото време изявена зад граница, случаят е от особена обществена значимост.Моля осведомявайте ни как тече делото.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мяу
35
2
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
долна комунистическа КРАДЛА И ***.
34
0
 
9
 
! Отговори
Заключение преди 6 години
Предоставянето на медийно време и пространство на Поптодорова, както и допускането й в политиката е още едно очевадно доказателство, че нас ни управляват най-долнопробни крадци.
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
36Принципно си прав, но те всички са едни и същи приятелю. Знаеш какво направи Иван Костов с цялата си дружина - опоскаха милиарди с разбойническо-мениджърската приватизация. За герберите няма смисъл да коментирам - милиарди еврофондове потънаха в техните джобове и фирми. Сега се пръкнали някакви лъжепатриоти. Воленчо беше против натовските бази и златодобива, какво стана накрая - лапна големия комат и седи мирен. Пълна смрад навсякъде.
32
4
 
13
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа и използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
31
3
 
3
 
! Отговори
До Червените крадци преди 6 години
Дедо им Благоев е отявлен македонист. Сам си го е казал в парламента, когато е бил депутат. Което прави всичките му последователи дето изброи по долу какви македонистка каста, поколения богаташки и презадоволени македонисти.
30
1
 
13
 
! Отговори
Червените крадци преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тц, тц, тц... Каква кoкoшкaрcкa сага само! И това ми било социалист-комунистка! Не се поучи от своите как се краде наедро! За някакви 1640 злоти се ожълти и покафени!
28
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДО 27 Баба ти Цецка,Партиината секретарка , на кого служи ????? Или дедо Червеният Бойко? Кажи бе каскет ?
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До дедо Ташунко.....и работи в Атлантическият клуб при С. Паси ,който побърза да я приюти .
26
0
 
24
 
! Отговори
винету преди 6 години
и продължават да канят това недоразумение по разни тв.....няааам думи!!!
25
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои,като Миролюба Бенатова,все още твърдят,че скъпият крем е попаднал случайно в чантата на Поптодорова и е стоял там цели три дена?!
24
2
 
28
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Най-после добри новини. Да видим разликата между полски и български съд! Тази крайно неприятна и нахална креатура трябва да си получи съответното порицание и наказание. Само в България крадците са все още на власт.
23
6
 
11
 
! Отговори
ДО 27 преди 6 години
Червените бабички служат на КРЕМ-ъл бе морков я бегай да крадеш и ти крем от някой МОЛ ***/
22
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Това ли е евроатлантизма кражби и джебчийство по моловете"Не, това е дар от комунизма. Червената крадла е дърта безсрамна комунистка.
21
1
 
5
 
! Отговори
До Експерта преди 6 години
Мисля, че сериозно си се облъчил с нещо. Или си ял в Макдоналдс, или си ходил около "Позитано" 20, или си се намазал с кремчето на Поптодорова.
20
0
 
0
 
! Отговори
Психиатър преди 6 години
До Експерти да проверятЗаповядайте на преглед. Мисля. че е спешно.
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето какви хора ни управляват, още ли се чудите защо сме най-бедни у целио ЕС и на тая са и паднали всички медии в краката да и се кланят до земята и да ни разправят колко е невинна. Cмешна държава със смешен премиер и прокоратура. Щом държавата отказва да изпълни задъленията си и ние ще откажем да изпълняваме своите.