Първите 100 дни: CNN отказа да излъчи клип на Доналд Тръмп

Фалшивите новини за пореден път скараха президента и медията
Обновена: 3 май 2017 22:25 | 3 май 2017 21:51,
21

Доналд Тръмп и CNN. Една драматична афера между американския президент, едва минал първите си 100 дни в Овалния офис, и медиите зад Океана.

Именно тези първи 100 дни са причината за поредния конфликт между президента Доналд Тръмп и най-големият му враг – медиите.

Екипът на президента е направил умилително клипче за резултатите от първите му 100 дена. CNN обаче отказват да го излъчат, именно заради негодуването на Тръмп срещу "фалшивите новини".

Внимание в 30-секундното видео е отделено на фалшивите новини. Сякаш вдъхновени от Хичкок, създателите на клипа са написали "Fake news" с червено, на фона на няколко телевизионни журналисти от най-големите медии в страната. Включително Уолф Блитцер от CNN.

Медията защити решението си в... Twitter. Любимата социална мрежа на Тръмп.

"Мейнстрийм медиите не са фалшиви новини, следователно рекламата е фалшива. Спрямо нашата политика (клипът) ще бъде приет, само ако тази част бъде премахната", настояват от телевизията.

В отговор Майкъл Гласнър, изпълнителният директор на комитета за кампанията на Доналд Тръмп нарече действията на CNN: "Чисто и просто цензура".

"Отказвайки нашата реклама, CNN доказаха, че подкрепят цензурата, че е пристрастна и се страхува от насрещната гледна точка", заяви Гласнър. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Досега не имало такъв зависим от медиите президент, пълен нарцис, подскача от всяка критика, сложи си златен стол златни завеси цирк отвсякъде
14
2
 
0
 
! Отговори
До Демократ преди 6 години
Не може да не се шегуваш...
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Икономическата част от марксисткото учение е много вярна и на запад използват това учение за база на 95% от икономическите си теории и практики. Идеологическата част също е вярна - Хитлер доказа, че е високо ефективна и продуктивна. Както и Сталин - осъществи мащабна индустриализация в свръх западнали региони на Азия и Европа. Проблема на идеологическата част е, че си създава врагове в невиждан мащаб, защото самата тя е враг в невиждан мащаб. Но нима републиканската идеология не е била същото?
12
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не знам колко е истина марксистко-ленинското учение, но при Тодор Живков България беше 10 милиона, българите живееха много по-добре от сега при ЕС и американското партньорство когато България намаля на 6 милиона и стана първа по смърност в света а 76% от населението живее под прага на бедността.
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварската *** вече стана за смях.
10
7
 
10
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Капитализмът е най-съвършената система защото няма по-добра. При капитализма в България умните и кадърните са добре, а 95% некадърни и мързеливи българи мизерстват и никой не им е виновен, че са некадърни и бедни. Капитализмът е най-съвършената система защото няма по-добра система от капитализма!
9
6
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Навремето учехме че марксиско ленинскоо учение е истина, защото е вярно...и твоите разсъждения са в същия стил.......
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Муурзилажа отново защитава Тръмп :)След някой друг ден, когато атакува пак Сирия ще го плюят...общо взето...всички рашанисти са объркани Тръмпнаш ли е или не? :)))Смях.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
който пуска фалшиви новини на съд
6
14
 
6
 
! Отговори
помня преди 6 години
Помня че всяка война между медиите и президента в САЩ винаги и завършвала с победа за медиите. И това е така, защото медиите в демократичния свят, общо взето защитават плурализма и различията...за разлика от---"Телеграф", Блиц 24 часа и др. жълти издания и разбира се Русия днес ха-ха- ха
5
7
 
2
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Тези от ЦНН сляпи ли са? Не виждат ли стената и парите които Мексико плати за нея? Не ги е срам, фейкаджии!
4
5
 
9
 
! Отговори
анализатор преди 6 години
В първите 100 дни видяхме как един опитен бизнесмен е компроментиран от цру , който иска да промени политиката на сащ от военно - изнудващат комплекс към дипломатичен прогрес чрез народно творчество на американската реклама , въздигнала америка през 60 - 70 години ;) но това е труден и пирамидален успех , който е трудно да се повтори откакто , печалбата от оръжие и наркотици повлияха на американската промишленост в горепосочените отрасли и бързата печалба нали колеги от дс :)
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
CNN - Clinton's News Network
2
4
 
8
 
! Отговори
ЦК на Либерстите преди 6 години
CNN e любима парцалетина на всички либертоболшевики!
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много важно!Догодинатиража наполовина