Британски печат: Тереза Мей обяви война на Брюксел

Кому е нужна Русия, ако имаме Европа, готова да се меси в демокрацията ни!
4 май 2017 09:30, Елка Василева
69
Британски печат: Тереза Мей обяви война на Брюксел
Тереза Мей. Снимка: архив, Reuters

На челна страница в британските вестници днес може да се види снимка на премиера Тереза Мей, придружена с различни заглавия. "Мей обяви война на Брюксел", провъзгласява "Гардиън", "Мей обвинява Брюксел в саботиране на изборите и ескалиране на напрежението", пише "Файненшъл таймс", а таблоидът "Дейли мейл" е категоричен: "Долу ръцете от изборите ни".

В. "Дейли телеграф" отбелязва, че събитията от последната седмица са убедили министър-председателката, че лесен Brexit не се очертава. Маските паднаха, започва разговор без любезности. Тереза Мей е готова да се бори не само с политическите си опоненти в страната, а и с чиновниците от Европейския съюз, пише "Дейли телеграф".

Министър-председателката е особено възмутена от сумата 100 милиарда евро, които ЕС възнамерява да поиска от Великобритания за излизането й от съюза. С всеки изминал ден цената на напускането се увеличава. Първо се говореше за 50 млрд. евро, след това - за 60, а сега тя набъбна до 100 млрд. евро. Това е просто смешно, негодува ежедневникът.

Въпреки твърденията на Евросъюза, че посочената сума представлява законните задължения на Великобритания, е очевидно, че ЕС иска да покаже на останалите страни членки какви ще са последиците за тях, ако подобно на Обединеното кралство поискат да напуснат съюза. Ето това е демокрация в стил ЕС. Това е и една от основните причини през юни миналата година много британци да гласуват за напускане, подчертава "Дейли телеграф".

Следващите пет години обещават да бъдат най-важните в съвременната британска история. Ако нашите така наречени съюзници в ЕС смятат да ни принудят да страдаме, тогава трябва сами да се погрижим за интересите си като независима държава, заключава вестникът.

Кому е нужна Русия, ако имаме Европа, която е готова да се меси в британската демокрация, пита иронично в. "Таймс".

Отношенията на Великобритания с ЕС достигнаха нова най-ниска точка, след като Тереза Мей предприе злъчна атака срещу европейските политици, обвинявайки ги, че се месят в общите избори и се опитват да провалят Brexit-а, пише в. "Индипендънт". Критиците на Мей я обвиниха, че действа като Доналд Тръмп, влизайки в показни сблъсъци с чуждестранни лидери, допълва той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KOGA SHTE BADAT IZGONENI BALGARITE -PREDATELI OT ANGLIA?
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Играчка - плачка.Както са се подкарали след брекзита в UK - пеговорите за излизане ще станат застрашаващи страната действия.
53
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименDo 51 A ruskata kochina prosperira. Ti zashto oshte ne si zaminal za Sibir Tam sa tvoite bratia i te chakat
52
1
 
9
 
! Отговори
... преди 6 години
Така се правят сделки. Искаш 60 млрд, казваш 100 та накрая да се спазариш за 60-те, които всъщност искаш, а бабата в момента си прави ПР кампания, за да спечели властта отново. Същата мизерия като тук е какво му се чудите. Разликата, е че там има повече за крадене преди са си проличи, ако някой политик в Англия открадне 1 млрд повечето хора няма да забележат, ако тук някой открадне 1 млрд всички забелязваме.
51
0
 
13
 
! Отговори
к9 преди 6 години
Щотландиците нямали право на референдум за излизане от кралството.Това е нормално.Но когато англичаните искали да напуснат ЕС и трябвало да си платят задълженията,това било нападение срещу тях.Аз ли не разбирам,или тези англичани се пресмиват на всички.А тук много защитници на англичаните,същите тези дето предпочитат пакистанци и африканци пред българите.И туй не го разбирам.Българина май уважава само този който го обижда и му точи парите чрез странни сделки.
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да платят репарации 100 милиона евро на Германския европейски съюз.
49
10
 
5
 
! Отговори
пазарлък преди 6 години
Не. ЕС няма да се разпадне за ужас на Русия и ,,Великобритания"....Ще си платят, макар и по-малко, но ще платят.Това е , другари! А на бас.
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стана като в България преди 1989 година , ако искаш да избягаш те гърмят.
47
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почнаха цирковете. ЕС *** се разпада.
46
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100млрд. са смешна сума на това което тези са крали векове наред от " колониите" -търговия с роби ,с наркотици /съвсем законна до началото на 20 век/ ...нека се напълнят един ден с техните любимци от Пакистан и Индия да са въвонят на овча лой - и ще почнат пак да плачат за Европа !!!!!
45
11
 
21
 
! Отговори
Не ви ли писна? преди 6 години
Не ми е ясно защо под всяка статия за Брекзит- а дежурно следва вой срещу англичаните, осмиване на Тръмп и злобни подигравки. Една и съща кохорта писачи, с едни и същи изрази, с едни и същи опорки.Точно като под команда! Хората направиха своя избор, оставете ги да се оправят! Каквито и да са англичаните те си казаха думата! Право на свободните хора е да избират. Ние с нашата психика и манталитет можем само да мечтаем да имаме тяхната волеизява. За сега можем само да плю ем и злорадстваме!
44
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Планът на Мей е с тези приказки да мобилизира електората си. Планът на ЕС е различен - да вкара ВБ в дебати по стоте милиарда, а след като англичаните гордо откажат да ги платят, да се приложи дебелата тояга: отнемането на статута на Лондон като европейска и световна борсова столица. Това ще струва на британците много пъти по сто милиарда, отделно от това упадъкът им след излизането ще е суров урок за всички, които мечтаят да ги последват. Това е играта, според мен!
43
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАЗИ Е НАЕТА ОТ КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО САМО ДА ЛОМОТИ И ПРОТАКА КОЛКОТО МОЖЕ И САМО ТОВА ПРАВИ!! ДАЖЕ ОСТАВКАТА СИ ЩЕШЕ ДА ПОДАВА САМО И САМО ДА СЕ ЗАБАВИ ПРОЦЕДУРАТА ПО ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И ДА НЕ ДАДЕ И НА ШОТЛАНДИЯ ДА СЕ ОТДЕЛИ!!!В ЕС ИМА ДВА ТИПА ДЪРЖАВИ ИМА ДОНОРИ И ПИЯВИЦИ!!!!ДОНОРИ СА ГЕРМАНИЯ ФИНЛАНДИЯ НИДЕРЛАНДИЯ А ПИЯВИЦИ СА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ГЪРЦИЯ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ДВЕ ВСМУКАЧКИ НА ПАРИ ОТ ЕС ПЛЮС БЕЗМИТНАТА ЗОНА!!!АЙДЕ МАХАЙТЕ СЕ И ДА ВЗЕМЕТЕ И ГЪРЦИТЕ С ВАС ЕЙ!!!
42
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поддръжниците на Брекзита се топят като ланшния сняг. От 52% станаха на 42 а до изборите може да станат и 32. Това е болката на Мей, че с малцинство ще трябва да прави нещо в което и самата тя вече не вярва, защото ако вярваше нямаше да поиска избори по средата на мандата. Що се отнася до 100 милиарда това служи за предизвикване на възмущение и нахъсване на брекзитаджиите.
41
3
 
18
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Реално сумата е малка. Тук става въпрос за договорни отношения, които са подписани и от двете страни. Значи аз ако си прекратя договора с gsm оператор, дължа баснословни неустойки до края на периода. Тоест ако остават 20 месеца - поне едни 600лв. Англичанчетата обаче са велики (Велика Британия не коя да е) и влизат и излизат както и когато си искат. Sorry другари, но колонизаторските ви времена отдавна отминаха. Сега има други големи играчи - НЕ СТЕ ВИЕ
40
3
 
8
 
! Отговори
Путин преди 6 години
И как Русия се меси в демокрацията на Англия?
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Входа е 10 милиона евро ама изхода е 100 милиарда. Ха-ха-ха.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СТИГА ПРИКАЗКИ И ПРОТАКАНЕ!!!!!!!!!!!!!!!МАХАЙТЕ СЕ ОТ ЕС ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ДА СТЕ ПРИКЛЮЧИЛИ С ПРЕГОВОРИТЕ!!!СТИГА ПРИКАЗКИ!!!!!!!!!!МАХАЙТЕ СЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНА ДА СТЕ ПРИКЛЮЧИЛИ С ПРЕГОВОРИТЕ И ОТ 2018-ТА ДА ВИ НЯМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!СТИГА ПРИКАЗКИ!!!!!!!!!!!
37
0
 
27
 
! Отговори
Здрав Разум преди 6 години
На Тереза Мей й предстои да отнесе много бой за непочтително поведение спрямо ЕС. Най-големия шамар вече идва оттам откъдето се надяваше на основна подкрепа - Тръмп даде ясно да се разбере, че САЩ (по ирония на съдбата - думите са на Сър Уинстън Чърчил) "няма вечни приятели, а има вечни интереси" и си избра логично ЕС, който за разлика от острова има 500 милионен пазар и разбира се, че американският бизнес ще е заинтересован да инвестира в голям континент, а не на малък остров.
36
3
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Самовлюбените островни аборигени е време да разберат, че вече не е 18-ти век и че отдавна такова нещо като Британска империя няма, както няма Римска, Византийска или Османска империи. Те са в миналото и ще си останат там. Сега ще *** и ще се тръшкат за милиардните компенсации за излизането от ЕС, за Гибралтар, за тунела под Ла Манш, за преместването на централите на едни от най-големите банки от Лондон в Париж и Франкфурт и т.н. Очаквайте много квичене ... лебедовата песен на прасето.