Едно момиче срещу неонацисти – хит в интернет

Чехкинята Луция Мисликова в спор с "бръснатите глави"
5 май 2017 09:23, Елка Василева
135
Едно момиче срещу неонацисти – хит в интернет
Снимка: БТА

Чешко момиче скаут стана сензация в интернет, след като в социалните мрежи се появи снимка как тя спори с неонацисти по време на митинг, съобщиха Асошиейтед прес и Би Би Си.

Тийнейджърката е била една от близо 300-те демонстранти, застанали на пътя на шествие на крайнодясната Работническа партия за социална справедливост, организирано на 1 май във втория по големина чешки град Бърно.

В един момент фотограф е уловил как момичето се изправя срещу един от близо 150-те привърженици на екстремистката партия, която е срещу мигрантите и Европейския съюз, и започва да го убеждава, че трябва да се помага на тези, които бягат от война.

Наложило се е полицията за борба с безредиците да раздели участниците в двете акции, след като се е стигнало до сблъсъци. Задържани са 11 души и от двата лагера.

Световната организация на скаутското движение публикува на страницата си във Facebook снимката на 16-годишната Луция Мисликова, направена от фотографа Владимир Чичманец, който също е участвал в контрадемонстрацията.

Момичето е обяснило, че е отишло на демонстрация и е влязло в спор с един от "бръснатите глави", защото е искало да покаже, че е за мир и разбирателство между хората, за правото им да бъдат различни.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До къде стигна светът!Коментаторите на днес беге, каймакът на русофилството и на носталгията по комунизма в България, днес защитават неонацисти и ругаят момиче, което спори с тях!
40
1
 
9
 
! Отговори
Нео антиевропеист преди 6 години
Тя е малка още , но това няма да попречи на някой бежанец да я ощастливи.
39
2
 
2
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
И колко от тези 25 мил. население загубено от Русия е в следствие на техните?Сталин заповядва да се изгаря земята от отстъпващата армия. Което неможе да се изнесе се убива, изгаря и тн. Да не говорим за заповедта ако тръгне да бяга го разстреляй!Така, че голяма част от жертвите на Русия са заради самата Русия.Хората не се делят по такъв начин който казваш ти. Просто тези който не са част от народа трябва да се изселят. Докажи безжалостно унищожаване! дай доказателства.
38
0
 
3
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
На едно от тия 3 места сега има еврейска държава. О ужас израел е нацистки проект. Защо не сме я унищожили още? Как може наследство на тези ***, ужас БХК да се самосезира веднага. 7 - Крематориумите са построени от комунистите след като превземат лагерите (на снимки правени със самолети преди 1945 ги няма, а изведнъж след войната се пръкват там. 8 - дори с днешни технологии крематориумите немогат да изгорят толкова хора за това време (ще са им нужни 50 години ако са същия брой)
37
2
 
4
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Трето - НИКОЙ германски инженер няма да направи крематориум над камера която ще се пълни с газ !!!Четвърто - Циклон Б е газ за избиване на въшки, кърлежи и др. (използвали са го за да не пламне епидемия)Пето - Червения кръст е имал достъп по всяко време до тези лагери и те нямат доклад за извършване на масови убийства!6 - Финалното решение е създаване на еврейска държава извън Европа (разглеждат се 3 места - Мадагаскар, Етиопия и тогавашна Палестина)
36
1
 
6
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
И преди да си се обадил за холокост- Население на еврейте по светът през 1933 - 15 мил. и 300 хил.Население на еврейте по светът през 1945 - 15 мил. и 800 хил.Или тия са се множили като *** или най нагледно се доказва, че холокоста е една долна лъжа! Първо защо да избиваш работна ръка? Второ еврейте обевяват война на Нацистка Германия 9 пъти от 1933 до 1945 и искат всеки еврейн да извършва саботаци, затова ги прибират във военно-временни лагери.
35
0
 
10
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До gfyКакво лошо са направили нацистите?Изправят икономиката на страна срината от война за няма и 10 години!Вкарват закон за пенсионно осигуряване за да имат хората доход и спокойни старини, а не да работят докато умрат!Първото правителство което вкарва закон за био-разнообразието, забранява ловът на определени животни, вкарва червената книга като закон, Определя кога и какво може да се ловува!Иска държавата да е за и да помага на тези който са я създали и я изхранват!Много големи злини
34
1
 
13
 
! Отговори
dmx преди 6 години
Тази статия само може да ме изпълни с респект към чешките нацисти. Културни хора!
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждам, че свободата на словото е лошо нещо за eврогейовете отсайта и почнаха да ме трият, ноаз мога да изтрия целия сайт.Като напишете днес.бг и ще излезеедна бяла страница само с едноизречение.
32
1
 
1
 
! Отговори
фейк нюз преди 6 години
Фейк нюз са както самата новина така и платените коментаторчета под нея.. цъкнах насляпо минусчета чао и приятно тролене ;)
31
3
 
13
 
! Отговори
горо преди 6 години
Така е. Медийте обичат млади глупави момичета. Ако може да са феминистки и същевременно да защитават мюсюлманите - най-добре. Ако са комунистки скаутки като вещицата Меркел - вече е върха ! Ще ги пишат по всички медии ден и нощ !
30
2
 
19
 
! Отговори
Скоч уиски преди 6 години
Как определихте че този на снимката е неонацист??? Защото е с бръсната глава ли? Познавам доста хора на изкуството, бръснат си главите,в това число и студенти от Германия,от Англия.. Франция. Къде са свастиките,как така заклеймявате някого и му лепите етикети? Егати и медията която сте!!! $$$ от чичко Сорош нали?
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие сте доста ниско на америгуанскотои еврогeйското си ниво и дойде време когато трябва да започнете да се освобождавате от заблудите си.
28
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смисъл тя иска афро-араби които щя я вземат в харема ли ?Щото на тоя на снимката лесно ще му обясни че е хубаво да си различен.И той е различен и тя е различна.Как ще обясни това на група младежи от Африка които искат да я консумират.Не само кулинарно.
27
5
 
17
 
! Отговори
gfy преди 6 години
Една заблудена срещу друг заблуден . ЗА мен трябва да има равновесие баланс . Да си националист дето вика и убива просто няма полза за държавата и за хората пример нацистите донесли са само беди . Ама и тези "скаути " дето са като Меркел -" Елате ние ще ви приемем" не ни вършат работа. Не ни трябват повече мюсюлмани - турците в Германия 30 години не са се интегрирали . След десет години ще искат джамии на всеки площад. и ще пуснат високоговорителите.
26
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кирил и Методий са въвелиславянска писменост за християнскотобогослужение. Но славяните и предитова са имали писменост - това еруническата писменост.Руните саоригиналната писменост наславяните.
25
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
""". рашкте, мн. сте прости! И азбука ви дадохме, и религия, и култура, от дървото ви свалихме, ама пак си останахте диви... """*** изобщо не знаят каквостава в Русия и пишат глупости.В Русия казват че Рим е основанот етруските, които са руско племе.Европейската цивилизация е основана от славяните.
24
2
 
24
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Проблема е, че това което се излива от ТВ-то и медиите за национал социализма няма нищо общо с това което реално е било. Това, че има хора който искат в тяхната държава да се говори на техния език, да се спазват техните закони, техните обичай, да може да пуснат децата си пред блоковете сами без да се притесняват дали няма да ги изнасилят, убият и др. са представяни като лоши и зли показва само по себе си колко зле е Европа сега! Като искате да сте част от нас, то работете, плащайте данъци и тн.
23
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ни Левски, ни Ботев, ни Вапцаров са се борили против "ислямистите". Напротив, ако беше прочел поне една книжка, вместо да ходиш да ядеш банички с другите атакисти и да пикате пред Операта, щеше да знаеш, че Левски е искал "чиста и свята република, в която ВСИЧКИ да живеят мирно и законно"
22
6
 
23
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Защо всички борци срещу ислямистите в Европа се представят като крайно -десни? Това да си патриот -националист не те прави ляв или десен. Иначе излиза, че Левски, Ботев, Вазов и Вапцаров и те са крайно десни.Мястото на ислямистите е в света на джамиите и ходжите и не е в Европа, която е християнска територия. Катар и Саудитска Арабия са пребогати държави и да ги приемат при тях.