ЕС иска от Китай да спре производството на гумени лодки

Били опасно средство в ръцете на трафикантите на мигранти
5 май 2017 08:00,
30
ЕС иска от Китай да спре производството на гумени лодки
Снимка: Архив, Reuters

ЕС иска Китай да помогне да се ликвидира производството на гумени лодки, с които трафиканти прехвърлят мигранти и бежанци към Европа. За това говори вчера европейският комисар по въпросите на миграцията Димитрис Аврамопулос, цитиран от Ройтерс.

След срещата си в Пекин с китайския министър на обществената сигурност Го Шънкун еврокомисарят каза пред репортери, че гумените лодки, използвани от трафикантите, са произведени "някъде в Китай", те се изнасят за Азия и после се използват от каналджиите.

"Затова поисках подкрепата и сътрудничеството на китайските власти, за да проследим този бизнес и да го разбием, защото това, което той произвежда, не служи на благото на страната. Това е опасно средство в ръцете на безжалостни каналджии."

Комисарят не даде повече подробности, но по думите му той и Го не са обсъждали възможността Китай да приеме някакви бежанци или мигранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През цялото време си мислих, че за ПОТОПА от "бежанци" са виновни болните амбиции и криминалните деяния на ФАЩ и клетите им пажове, а тя каква била работата, виновни били от Китай, че правят гумени лодки.Сигурно и Китай прави червените килими дето им постилат тук, сигурно те пращат парите, които им дават на тия "бежанци" да си клатят краката, и полицията, която си затваря очите за престъпленията им, и тя сигурно е Китайска. Пусти Китайци...
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"На *** му е трудно да разбере какво се иска от Китай, ама няма нищо, това е нормално имайки предвид интелигентността му и руската промивка на мозъка."Така е ***, много си прав. Особено в случая.
16
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На *** му е трудно да разбере какво се иска от Китай, ама няма нищо, това е нормално имайки предвид интелигентността му и руската промивка на мозъка.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пълен абсурд 11Да, тази простотия си продължава още с разпада на Римската империя! Оттогава, с изключение на техническата революция продължава бавната деградация и потъване в емоционален, интелектуален и психологически човешки упадък.
14
16
 
4
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Казали са ИДВАЙ, но не на Сулъо и Пулъо, а на хора, които бягат от убиеца Асад!
13
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щях да падна, като прочетох тая глупост! Не може да е истина просто такива бавни да са начело на ЕС.Ти кажи "идвайте" после да молиш китайците да не произвеждат лодки .... неее, не е истина просто какви са бавноразвиващисе.
12
0
 
28
 
! Отговори
Аналогично преди 6 години
Ще спрат ли Форд производството на автомобили ако жертвите по пътя са поради сблъсък с такава кола?Или ще спре ли производството на Солинген ако убийствата и нараняванията с тези ножове са най-много?Ще поиска ли ЕС от Тойота да спе производството защото джихад-мобилите са с този джип?А?!
11
3
 
32
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Хахаха, хубаво е, когато денят ти започне с порция здрав смях!
10
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предложението е дело на ГДПС извършителя е Византиец от турски произход. Балканска дървена работа, нямаща нищо общо с полиетиленовите глави от Брюксел!
9
2
 
42
 
! Отговори
Пълен абсурд преди 6 години
Доживяхме да видим и такава про.сто.тия!Очевидно в Брюксел виреят напълно безумни хора,тотално откъснати от действителността.....
8
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тогава китайците ще започнат да произвеждат гумени патета за един човек.
7
1
 
32
 
! Отговори
Китаец преди 6 години
Ние и яхти и кораби произвеждаме. Моля купете яхти и кораби и легализирайте каналджийството също, отворете още границите си за да пътуват хората и да се глобализират още по-добре.
6
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По тая логика аз искам Германия да спре производството на автомобили, защото 99,7% от престъпленията в България се извършват с немски коли. Също така 100% от мутрите се возят в Мерцедес, БМВ или Ауди. Предлагам да закрием тоя престъпен бизнес, другаре еврофуражкаре. Маллоумието на Брюксел всеки ден бележи нови рекордни висоти. Как да не го закриеш с кеф тоя оллигофренски ЕС?
5
4
 
45
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Дори при комунизма нямаше забрана за производство ни на ракия ни на лодки. Тия лицемерни ценности скоро ще бъдат приключени
4
3
 
45
 
! Отговори
Умен преди 6 години
Е къде останаха евроатлантическите ценности и приказките за демокрацията и невидимата ръка на свободния пазар и насърчаването *** предприемачеството. Значи поради това че пластмасовите брюкселски чиновници са некадърни и не могат да си опазят границите трябва да се спре бизнеса на Китай. Е, падението и малоумщините стават все по-силни всеки ден, и все повече се убеждавам че ЕС не може да съществува повече. Не и в този си вид поне.
3
2
 
16
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Сакън, аз все си мислех, че е екстра качество :D
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чушките, ЧУШКИТЕ!? Докого ще се мъча с печенето на криви люти чушлета??? Аре свършете нещо полезно, моля!
1
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай иска ЕС да спре производството на дървени глави.