Пхенян обвини ЦРУ и Сеул в заговор за покушение

Искали да навредят на "върховното ръководство" на КНДР
5 май 2017 22:19,
44
Пхенян обвини ЦРУ и Сеул в заговор за покушение
Снимка: Архив, Reuters

Северна Корея обвини днес американското ЦРУ и южнокорейското разузнаване, че готвят заговор за атака срещу "върховното ръководство" на КНДР с биохимическо оръжие и заяви, че тези "блянове" няма да се осъществят, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата

В декларацията на севернокорейското министерство на държавната сигурност се казва, че този "последен опит" на американските "империалисти" и на Юга "преминават всякакви граници".

"Централното разузнавателно управление на САЩ и разузнавателната служба на Южна Корея - развъдниците на злото по света - плетат зловреден заговор да навредят на висшето ръководство на КНДР и тези действия са в много напреднала фаза на осъществяване", твърди контраразузнаването в Пхенян, цитирано от осведомителната агенция на Севера КЦТА.

Според декларацията двете вражески разузнавателни централи са подкупили и са "корумпирали идеологически" севернокореец с фамилия Ким и са го превърнали в "терорист, изпълнен с отвращение и отмъстителност към висшето ръководство на КНДР". Този Ким трябвало, след като се върне в родината си, да нападне това "висше ръководство" с биохимически субстанции като радиоактивни материали и наноотрови, които предизвикват смърт след шест или дванайсет месеца. На вербувания "терорист били платени на два пъти общо над 20 000 долара и му бил даден сателитен телефон.

Покушението, според севернокорейското министерство на държавната сигурност, трябвало да се осъществи при прояви в Кумсуанския дворец, където са мумиите на Ким Ир-сен и Ким Чен-ир, на военен парад или на друга публична проява.

Министерството се закани, че ще разгърне антитерористична кампания, за да "изтрие от лицето на земята кроящите заговори разузнавателни организации на САЩ и Южна Корея".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
19
 
! Отговори
Елен преди 6 години
Хамериканците преминавали всякакви граници! Хе хе.. И това го казва човек, който е избил незнайно количество хора, по "бедна ти е фантазията начини". Да припомня само едно от последните му убийства това на доведеният му брат. Някакви каки го намазали по лицето с уж козметичен крем на летището. Човека пукна за 15 мин. Тоя метд в границите ли е или...
10
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се що за индивид трябва да си, за да си фен на тоз наследствен сатрап.
9
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя *** напално изкука но хубавото в случая е че Китай започна да изтрезнява спрямо шопараа
8
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварите пак напълниха памперсите.
7
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виж му само прическата и му крой шапка.
6
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този откаченяк се готви да избие много невинни хора в страната си.
5
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на снимката - ЕДИНСТВЕНИЯТ нахранен човек в Северна Корея
4
6
 
8
 
! Отговори
ха преди 6 години
Дърпат го за опашката да видят дали може да фърли една голяма бомба у Японско море и да ги залее с едно цунами и да мирясат .
3
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
предполагам че казват истината , какво стана с химическата атака в сирия дето уж асад я беше направил , ни вопъл ни стон , няма международна проверка а свидетелите са няколко умерени терористи
2
15
 
9
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
До номер 1Северна Корея ще набие здраво САЩ.
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръвп да се обади на НАТО и НАТО да иде да набие тоя наглец.