Самолет, произведен в Китай, полетя... тестово

Пекин цели да наруши господството на Airbus и Boeing
Обновена: 5 май 2017 12:50 | 5 май 2017 12:23, Елка Василева
95

Самолетът C919, построен от китайската държавна компания Comac, чието производство цели да наруши двуполюсното господство Airbus - Boeing днес излетя за първия си полет.

Самолетът, който е продукт на съвременни технологии, показва амбициите в сектора на Пекин, отбелязва АФП.

Днес машината излетя от международното летище в Шанхай за първия си изпитателен полет, който продължи час и половина и се приземи успешно на летище Пудонг в Шанхай.

В бяло, синьо и зелено и изписани С919 на корпуса, той се отдели от пистата в 14:00 часа местно време, съпровождан от виковете и аплодисментите на хиляди хора, събрали се край лентата за излитане.

След излитането екипажът на самолета и технически специалисти са направили редица тестове, за да проверят как функционират ключовите системи на машината.

Самолетът може да превозва до 168 пътници на разстояние 5550 километра. Comac се надява да се конкурира по регионалните полети с двете международни звезди във въздушния транспорт за полети на средни разстояния - В737 на Boeing и А320 на европейския Airbus.

Комунистическият режим в Китай възприе този самолет като залог за престижа си. Машината бе показана за първи път пред публика през ноември 2015 година. Пекин не щадеше пари за създаването на самолета, допълва АФП.

Да нямаме самолет "Made in China" е равносилно да се оставим да бъдем подвластни на другите, каза през 2014 година президентът Си Цзинпин, припомня Франс прес, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: Китайсамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
8
 
! Отговори
Я гледай преди 6 години
Не искам да се возя в този самолет. Страх ме е !
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До българинБедничкият, ами късметът ти е бил такъв - доставили са ти го наши фирми, които купуват най-евтиното и го препродават скъпо. Аз съм любител на ножове и приятели ми пращат подаръци от Щатите ... китайски ножове, направени за там. Невероятна стомана, заточка, механика, дизайн, финиш! Японците са невероятни майстори на ножове и те са много скъпи. Когато отида, непременно ще си купя японски кухненски ножове - уникати! Но въпреки всичко японската култура е провинциална китайска култура!
30
7
 
10
 
! Отговори
Евгени преди 6 години
До До neo5Давам ти адреса направо :) Руската *** отдавна не може да произвежда свестни самолети ... разбра ли русофил откачен ... чемадан вакзал и Масква като не те устройва :)
29
2
 
2
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Какви IP-та, какви 5лв?!
28
4
 
8
 
! Отговори
Ихо преди 6 години
Самолет,произведен в Китай,ПОЛЕТЯ????? Велики са чудесата ти,Господи!!!...
27
15
 
10
 
! Отговори
До neo5 преди 6 години
Ако още веднаж напишеш думата "ко'чина" ще ти намеря IP-то и ще има да плюеш зъби и...семки! Трябва да се сложи край на наглите безобразни писания! Аз бях принуден да ти го напиша!Русия слага на конвейра в Иркутск новия МС-21 - средномагистрален самолет, построен с най-съвременни материали по модерни технологии. Специалистите отБоинг са били шашнати от огромните детайли на фюзелажа и крилата, излети от композити. ще има нови двигатели - тихи и икономични, лесни за поддръжка. РФ сама срещу EU!
26
1
 
4
 
! Отговори
До ГАДОРЯН преди 6 години
Те се придвижват в тая посока, ама просто са много и няма да се усети веднага, че вече са в Русия. Ще стане. И наистина ще стане чудо.
25
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКолкото Майк Тайсън ще се върне на ринго, толкова и руската *** ще прави самолети. най-много да купуват китайските и то само от яд на западните самолетостроители.
24
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най кошмарното нещо в боинга, а и Еърбъса е отвратителната теснотия на седалките и разстоянието до предните облегалки. Като донесат обяда, трябва да се храниш само с едната ръка, за да не извадиш окото на съседите.
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички зомбирани се изказахакрасноречиво и сега лесномогат да бъдат преброени.Thanks.
22
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Догодина и Русия се връща на пазара на самолети. С уникалният МС-21. В класа на Боинг 737 и Еърбус А-320. По-широк, по лек, благодарение на почти пълното прилагане на композини материали, и с 20% по-икономичен.
21
2
 
21
 
! Отговори
До Анонимен 18 преди 6 години
Китайците са народ креативен и трудолюбив. Дали са в трудов лагер? Питай някого, който неотдавна се е завърнал от там! Всички до един са потресени от видяния прогрес. Познавам неколцина, всички са професори, учени със световна известност, а не льольовци като теб. Един от тях се беше возил от Пекин до Ухан с влак със скорост 400 км/ч. Някъде другаде да има такъв? Въпрос: можеш ли да различиш Боинг от Еърбас? Всички самолети от този клас ужасно си приличат - изпълняват една функция. Ясно ли ти е?
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1232123Ние не сме крадели ти ако се наричаш крадец *** в полицията там ще ти намерят мястото.
19
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГАДОРЯН..........Дайте да говорим за правите краставици, щастливите кокошки, гейбраковете и бурките. Хаха. Схващате ли ми намека?;......А ти схващаш ли колко си елементарен като повтаряш като папагал опорните точки на руската пропаганда? Прочети поне за краставиците, за какво става въпрос за да не се излагаш като умен русофил!
18
5
 
20
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
Китай е държава на хиляди години, никога няма да се облекат като ония епилирани маймуни с пластмасови цици и да се бият у *** че живеят добре, докато се тъпчат с ГМО и са станали едни разплути шопари и то само за едни 300 г затънаха до ушите в дългове и купуват мозъци от целия свят щото те са безмозъчни и опoскаха и отровиха цялата планета. Сега искат и да им плащаме за климатичните промени а те гърмяс с уранови бомби у Сирия.
17
5
 
8
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
Мм да.., и в библията е записано че жълтата раса ще замладее света.И в Китай няма никакъв комунистически режим.Това е само старо наименувание на управляващато партия.Сомо преди 30г. в Китай но 100 семийства се падаше по 1 хладилник.За до си купиш колело трябваше да спестяваш цялата заплата една година.А сего капитализма прави чедеса.Китай ще ликвидира Русия , а не САЩ.Имат да си връщат.
16
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радвате ли им се на китайците? Само дето не си давате сметка, че там е практически един трудов лагер. Малък процент живеят наистина добре. Докато "запада" им дава иновации във вида аутосоринг ще биват. Като се върнат фирмите от където са дошли, китайците ще спрат. А това ще стане, когато започнат да се качват заплатите при тях и станат неизгодни. Те са царе на дребните дрънкулки, но всичко друго просто го копират. Даже и тоя самолет съм убеден че е 1:1 мешавица между Боинг+Еърбъс
15
12
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Много голям тоя самолетСигурно работи с 12 батерии по 1,5 волта.
14
2
 
7
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Ако китайците живееха на територията на Русия с всичкия й нефт, злато , въглища и желязо, само си помислете какво щеше да е.
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автурът как само е подчертал така по евроатлантически " комунистическото правителство" а не обърбе изкривения си врат за да вуди пропаднака демократична БГ, че неможе да произведе нищо освен софииски наркозависими евроатлантици с обратни наклонности