Самолет, произведен в Китай, полетя... тестово

Пекин цели да наруши господството на Airbus и Boeing
Обновена: 5 май 2017 12:50 | 5 май 2017 12:23, Елка Василева
95

Самолетът C919, построен от китайската държавна компания Comac, чието производство цели да наруши двуполюсното господство Airbus - Boeing днес излетя за първия си полет.

Самолетът, който е продукт на съвременни технологии, показва амбициите в сектора на Пекин, отбелязва АФП.

Днес машината излетя от международното летище в Шанхай за първия си изпитателен полет, който продължи час и половина и се приземи успешно на летище Пудонг в Шанхай.

В бяло, синьо и зелено и изписани С919 на корпуса, той се отдели от пистата в 14:00 часа местно време, съпровождан от виковете и аплодисментите на хиляди хора, събрали се край лентата за излитане.

След излитането екипажът на самолета и технически специалисти са направили редица тестове, за да проверят как функционират ключовите системи на машината.

Самолетът може да превозва до 168 пътници на разстояние 5550 километра. Comac се надява да се конкурира по регионалните полети с двете международни звезди във въздушния транспорт за полети на средни разстояния - В737 на Boeing и А320 на европейския Airbus.

Комунистическият режим в Китай възприе този самолет като залог за престижа си. Машината бе показана за първи път пред публика през ноември 2015 година. Пекин не щадеше пари за създаването на самолета, допълва АФП.

Да нямаме самолет "Made in China" е равносилно да се оставим да бъдем подвластни на другите, каза през 2014 година президентът Си Цзинпин, припомня Франс прес, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: Китайсамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
18
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Оня ден в руски сайт имаше статия че спрели влаковете в Китай заради бурен вятър. Само като видях какви влакове имат и онемях. Нашите са все едно с пара. Мязаха на куршуми. Даже ТГВ във Франция нямат такава аеродинамика.
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е световния жандарм ФАЩ да поправи тази огромна неправда. По този повод предлагам НАТО да окупира Южна Африка и да им открадне диамантите и да издърпа още 30 трилиона долари после да му удари едно сиртаки на плаза.
10
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре поне, че са писаликомунистически Китайзащото зомбираните отамеригуанците не знаяткой управлява там -китайската компартия.Добре е да научат същоче има много други неща, които не знаят и вече е много трудно да се крие, че Китай е първа икономическа сила в света.
9
5
 
13
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Абе ко обсъждаме Поднебесната. Дайте да говорим за правите краставици, щастливите кокошки, гейбраковете и бурките. Хаха. Схващате ли ми намека?;)))
8
10
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Ами точно затова сега пускат този самолет за да се намали бройката на населението!Станали са много и сега ще намалеят.Партийното ръководство е взело мерки! Догодина който не слушка какво е казал сутринта парторга хайде бързо в самолетчето и никакви парашути!
7
3
 
15
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
След половин век светът ще е толкова различен. Особено Европа. Тъпите й сегашни ценности ще отидат на кино.
6
6
 
18
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Казвал съм го и ще повторя. Бъдещето е на Китай, Япония и Корея, стига Тръмп и Ким да не спретнат някоя простотия. Китай има и качественни количествен човешки ресурс за да бъде световен хегемон без конкуренция. Каубоите ще се задъхат от латиноси и прочее бандити и от това да се правят на световен жандарм.
5
10
 
9
 
! Отговори
Гичо морския преди 6 години
Китайски аероплан с американски двигатели.
4
5
 
11
 
! Отговори
българин преди 6 години
Вече гледам да избягвам стоки с надпис"Made in China".Много се напатих с такива а и откакто сме членове на ЕС произведеното в ЕС е в пъти по качествено и само с 30 -50 процента по скъпо.В службата имаме японски и китайски уреди и разликата е като между каруцата и самолета!Японските са на по 20 години и работят безупречно,а китайските работят година и половина и показват дефекти.При това говорим за апаратура с цени 2000-4000 долара!И скъпото китайско си е ***!
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самолетът C919, построен от китайската държавна компанияА в краварските държави населението пердаши яко чалга и се бие в училищата у кравaрника ежемесечно загиват по 20-30 деца. Китай стана аха 2 млрд човека.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много са сериозни китайците
1
1
 
36
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Докато ние правехме компютри и части за космически апарати, китайците се чудеха как да се изхранят, а сега стана обратното...