Съд нареди J&J да плати $110 млн. на болна от рак жена

40 години жената използвала продукти на компанията
5 май 2017 11:07, Елка Василева
12
Съд нареди J&J да плати $110 млн. на болна от рак жена
Снимка: архив, Reuters

Американски съд разпореди на компанията Johnson & Johnson да плати обезщетение от 110 милиона долара на жена от щата Вирджиния, съобщава Ройтерс. По думите й тя се разболяла от рак на яйчниците след използване на продукти на компания в продължение на десетилетия.

Решението на съда бе обявено късно снощи в град Сейнт Луис (щат Мисури). Жената заявява, че е използвала продукти с талк на Johnson & Johnson ежедневно в продължение на 40 години. През 2012 година й е открит рак на яйчниците, който по-късно се разпространил върху черния дроб. В момента жената провежда курс на химиотерапия.

Johnson & Johnson изрази съчувствие на заболялата жена, но компанията възнамерява да обжалва решението на съда. Подготвяме се за допълнителни съдебни дела тази година и ще продължим да настояваме, че бебешката пудра Johnson & Johnson е безопасна, посочва компанията.

Сумата от 110 милиона долара е рекордна като компенсация, поискана от Johnson & Johnson по подобни искове, които са общо 2400. Ищците твърдят, че компанията не предупреждава адекватно потребителите за риска от рак, който крият продуктите й с талк.

През февруари 2016 година съдът разпореди компанията да изплати компенсация от 72 милиона долара на семейството на жена, която е починала от рак на яйчниците.

През май 2016 година друг съдебен състав определи компенсация от 55 милиона долара на жена, която заяви, че продуктите с талк на Johnson & Johnson са причина тя да развие рак. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няколко пъти чета подбни неща и сърцето ме заболява, когато се сетя, че ползвах бебешка пудра на Джонсън когато дъщеря ми беше бебе. Рекламираха я като най-добрата тогава заедно с Пенатен. 90-те година.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаах и дуамта С.ВИНЯ и нея я цензурирате. Ами ако е аграрна темата, как да наречем една с.виня майка, че да не подлежи на цензура, как може да сте толкова прости не ми е ясно.
8
0
 
4
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
Това в България никога няма да го видим... Тук права нямаме, защото законите са писани от престъпници и са в тяхна полза!
7
0
 
2
 
! Отговори
asd преди 6 години
До 123Щото то талкът едно време ехеее какъв талк беше само
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кефи ме какви *** съдебни искове минават там... Друга жена там, беше осъдила фирма която произвежда микровълнови печки, затова, че не пише в ръководството да не суши домашния си любимец вътре след баня...
5
3
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
Капитализмът убива.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тазе жен как ще докаже, че е ползвала продукта дълги години-да не би да си пази всички касови бележки
3
9
 
6
 
! Отговори
Кочо преди 6 години
Стига глупости ве, това са *** хора, ако някой продукт причинява рак, няма да го причини след 40 години постоянна употреба. Замислете се какво още е правила, пила е вода 40 години, пила е мляко 40 години... Абсолютни глупости са това, че някакви продукти били супер вредни, не смятате ли, че ако цигарите наистина причиняват рак, поне половината пушачи щяха да са болни. Статистиката не е реално обоснована наука. 2 от 10 пушачи имат рак и 2 от 10 непушачи също, направете си сами изводите.
2
6
 
9
 
! Отговори
глупости преди 6 години
Поредната далавера за източване на компанията!На мадамата ще дадат един милион,а другите-за директорите и съдиите!Така на времето източиха "Филип Морис"!Между другото,талкът е безопасен!
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как така? Защо още са на пазара?