Убиха студентски лидер във Венецуела

Жертвите на протестите в страната вече са 37
5 май 2017 09:45, Елка Василева
12
Убиха студентски лидер във Венецуела
Снимка: архив, Reuters

Неизвестни лица са застреляли един от ръководителите на националната студентска организация на Венецуела в Технологическия университет на щата Ансоатеги Хуан Лопес. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на телевизия Глобовисион.

Няма информация за мотивите на престъпниците, които са стреляли, минавайки с мотоциклет покрай студентско събрание.

Още по темата

Със смъртта на Хуан Лопес убитите във венецуeлските протести стават 37, предаде Асошиейтед прес. Ранените са повече от 700.

Във Венецуела вчера имаше студентски протести срещу правителството начело с президента Николас Мадуро. Няколко митинга бяха разпръснати от полицията, която използва сълзотворен газ, най-тежки бяха сблъсъците в Централния университет на Венецуела.

Президентът Мадуро иска да пренапише конституцията, за да утвърди властта си. Международната общност го призовава да организира избори. Осем латиноамерикански страни излязоха с обща декларация, в която заклеймиха прекалената употреба на сила от страна на правителството срещу протестиращите.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
6
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
Тез студентски протести мнооого приличат на тези срещу Орешарски. Щом някъде по света има лявоориентирано правителство веднага започват протести! И тази гадна и подмолна намеса наричат демокрация! Пълен позор за човешката "цивилизация" като цяло! Животинските общества са неизмеримо по-добре организирани.
9
3
 
7
 
! Отговори
Че преди 6 години
Поредните доказано финансирани от САЩ "протести". Дано им заседне чуждия петрол! Какво да чакат освен омраза?!
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Където върлува комунизма ще има и политически убийства. За сверка Путинова Русия.
7
4
 
3
 
! Отговори
5-ти трол-смешко преди 6 години
До Анонименако 71 млрдл дълг на Венецуела са нищо, то тогава си прав. Цяло чудо, че се е намерил толкова смел кредитор- само ненормален би дал пари на ***. Иран също дължат пари - потърси и ще видиш. А що се отнася до СК, Китай няколко пъти ги спасява от гладна смърт, т.е. със сигурност са длъжници, ако не с пари/защото нямат/, то с друго.
6
4
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Ето, значи не е добре да няма външни заеми.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вевнецуела, Сирия, Иран и С Корея няма външни заеми Венецуела дори има петрол аре че дедо Ротшилд само 500 трилиона има тряба и тия да зароби до ушите със заеми и да им спретне по една пролет ще богатеят повече от него къде дават тъй.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ББ два пъти подава оставка . Да го направи и режима там ? Ако е толкова хубаво и толкова ги обичат , ще ги изберат пак??? Нали твърдите все че комунизма бил хубав , защо няма избори? Защото е военен режим без право на мнение :) Мерси, Моля.
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умерените безмОзъчни венецуелски сепаратисти . Сега гледайте как ще кажат че Мадуро е виновен, а кой написа конституцията на Венецуела туй не е интерестно демонократите я написаха, важното е да изкараме Мадуро виновен ся и да го застреляме като Асад.
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мечтая за такъв бунт у нас, да видите тлъстият и издухан чичка от Банкя как ще бяга, как ще бяга Свинетка, Картофка, Цецка Мамата, Цецо Цървула, злобната Караянчева, Цацата който им пази крадливите *** и сялата им сбирщина крадци. Овчедушието наше ги спасява. Надявам се да не е безкрайно! Декември ще дойдат първите надути сметки от тика и парното. Tогава ще се сетим, че е трябвало да ги изритаме много по-рано. Тези от ГЕРБ си няма представа колко ги мрази народа. Ще го усетят!
1
9
 
15
 
! Отговори
Войн Батакист преди 6 години
Ама нали по Алфа казаха че във Венецуаела всичко е смях и рози понеже заводите им са държавни? Объркан съм :(