Заплаха на Острова – 350 джихадисти, върнали се от Сирия

За наблюдението само на един са нужни около 30 полицаи
Обновена: 5 май 2017 08:16 | 5 май 2017 08:12, Василия Пейчева
18
Заплаха на Острова – 350 джихадисти, върнали се от Сирия
Снимка: Архив, Reuters

Британските служби за сигурност са идентифицирали 350 души, които са се завърнали в страната, след като са били в Сирия и представляват потенциална терористична заплаха, пише The Times, позовавайки се на свои източници.

Разкриването на точна цифра показва мащаба на предизвикателството, пред което са изправени службите за борба с тероризма.

Поддържането на само един човек под непрекъснато наблюдение изисква ангажирането на между 24 и 30 полицейски служители или сътрудници на разузнаването.

Направена е оценка на всички, завърнали се от Сирия. Резултатите показват, че въпреки че някои от тях са се отказали от екстремизма и не са опасни, една голяма част са обучени да използват огнестрелно оръжие и взривни устройства и са възприели идеологията на "Ислямска държава".

Завръщането на тези бойци в комбинация със съществуващите вече списъци за наблюдение поставя под огромно напрежение капацитета на службите за сигурност във Великобритания, пише "Фокус".


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
12
 
! Отговори
bluesky1 преди 1 година
Ама как, какви джихадисти бре, нали сирийската армия като воюва с тях, ги обявявате за най-свети демократи, "умерени" бунтовници, а като дойдат на острова стават джихадисти! Га режат глави на сирийски войници такива *** като Боби Джонсън се правят на приятно разсеяни и заплашват Асад с война, а сега не ви отърва! А пък онзи оранжевия перчем от УСА бомби летищата на Сирия за забавление след вечеря... вашта м....
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да му мислят английските полицаи. Като знам колко бесни ислямисти има там съм сигурен,че има още няколко по 350 терористи, които са дори по-опасни от завърналите се от Сирия поради факта,че не ги знаят.
7
3
 
12
 
! Отговори
алоу днес преди 1 година
кви са тия соц партенки по нареждане на кремъл? то се не траете вече! Засекли ги службите, наблюдавали ги, а не ги екстрадират? Пълен шит сте!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Хардлайнъри реформатори" звучи по-добре, като не се взема впредвид консистенцията на изпражненията им, или намеренията им в тази насока.
5
0
 
29
 
! Отговори
Cheers Mate преди 1 година
В Англия като чуят българи и румънци,които искат да работят са яко анти против. Но за джихадисти и терористи няма проблеми, ще сложим по 30 полицая на човек да ги следи и всичко е прекрасно.
4
0
 
28
 
! Отговори
Те преди 1 година
Англия активно тренираше и подкрепяше терористите в Сирия,сега какво плачат...
3
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз мислех, че заплахата са им българи и румънци, а то какво се оказва... ти да видиш
2
1
 
36
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
Абе какво им се чудите - като е бил в Сирия и се е бил за ИД му се взема паспорта и цялото имущество и марш където има шериат. Решението е елементарно, какво ще го следят 30 полицаи и ще го анализират опасен ли е или не.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неееееее, не може да бъде! Тц!