3000 мигранти спасени за ден в Средиземно море

Над 43 000 души пристигнали тази година в Европа по море
Обновена: 7 май 2017 09:29 | 7 май 2017 09:24, Елка Василева
75
3000 мигранти спасени за ден в Средиземно море
Снимка: архив, Reuters

Около 3000 мигранти бяха спасени вчера в Средиземно море при опит да достигнат Европа. Това съобщи италианската брегова охрана, цитирана от Ройтерс.

Хората били качени на плавателни съдове на бреговата охрана и военноморските сили на Италия, на мисията на ЕС в Средиземно море ЕУНАВФОР, на европейската гранична служба Фронтекс, на неправителствени организации, както и на търговски кораби. Това е станало в хода на над 20 отделни спасителни операции.

Бреговата охрана не съобщи подробности за националността на спасените.

Според Международната организация по миграцията дотук през тази година, към дата 26 април, 43 490 мигранти са пристигнали в Европа по море. Над 1000 са загинали или са в неизвестност.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
The spring is comming ...
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ? Защо ? ЗАЩО...???????????????
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА ГИ СПАСЯВАТ И ВЕДНАГА ДА ГИ ВРЪЩАТ НА АФРИКАНСКИЯ БРЯГ
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не обвинявам емигрантите,намерили са дупка и я използват.Но е крайно време да се спре това!И да се каже гласно кой е отговорен за масовото навлизане на незаконни емигранти!Не ден,не два,а вече години продължава!
25
0
 
11
 
! Отговори
Спасители на плажа преди 6 години
Това е основното предназначение на ЕУНАВФОР.
24
22
 
5
 
! Отговори
Пустиняк до циник преди 6 години
Много назад в еволюцията си цинични анонимнико. Затова и не можеш да проумееш действията и вижданията на съвременния цивилизован човек. Като от онези племена си, дето като видят прелитащ хеликтопер, и мятат копията си по него. Чудя се, само каква е тази абсурдна аномалия, че разполагаш с компютър да си бълваш примитивизмите, вместо да ровиш в някое мочурище за корени.
23
0
 
17
 
! Отговори
Violator преди 6 години
Ама защо ги спасяват? Да ги връщат в морето!
22
0
 
37
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Вече думи нямам да опиша тази катастрофа! Никой друг континент не прави организирано, незаконно извозване на па п лачи от цяла Африка! Фронтекс , който уж трябваше да защитава външните ни граници е най-големия трафикант на тарамбуки в света! В дни , когато в една Испания има масова безработица на 25 годишни..в една Гърция, която ежемесечно смуче милиарди ...ни внасят милиони търтеи зяпнали за социалните ни помощи - и край няма, напротив - милиони вече разбраха за "европейската далавера", и са настарт
21
0
 
17
 
! Отговори
88 преди 6 години
Кофти.
20
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошо, лошо, това са интрудъри които идват да унищожават цивилизацията. 99% са неграмотни, муслими, нагли и агресивни. Ето защо Англия се измъкна от ЕС въпреки, че е поразена от исляма и чернокожите. Меките китки от Брюксел поради лакомия сами разрушават съюза. И както е тръгнало ще се разпадне. И какво ще ги правят милиони неграмотни ислямисти, които освен да искат Шерият друго не могат.
19
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, сега ги изкъпете, нахранете, дайте им да наебат дъщерите ви, и ги изпратете на Меркел да ги храни и им плаща помощи доживот. ЕС е идиотска безсмислена организация, англичаните навреме избягаха от тоя хаос
18
14
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Условията за живот в Африка са нечовешки - пандемии, войни, липса на питейна вода, смърт, която дебне отвсякъде. Колониите идват да спасяват живота си при своите бивши колонизатори, ограбили ги до шушка. В момента около 250 милиона души, предимно млади хора, са беглеци в черна Африка и търсят възможност как да се доберат в индустриалните държави. Споменаваме само последиците, а за причините не приказва никой! Поздравления на госпожа Василева!
17
1
 
35
 
! Отговори
пънчо преди 6 години
защо преди 27 г. западно европейците се подиграваха с нас визи не ни даваха гавриха се с нас по границите особено словенците а сега .Където са били колоний на западните колонизатори ги приемат и на принуждават даги приемаме като бежанциНа това ли му се казва демокрация не това е двоен аршинпърво Ви съсипват и унищожават икономиката после ти пращат буркитеи това е ДЕМОКРАЦИЯВ ЕДИН БЪЛГАРСКИ КУЛТОВ ФИЛМ ИМАШЕ ЕДНА РЕПЛИКА ДА ТИ П И К А М НА ДЕМОКРАЦИЯТА
16
2
 
18
 
! Отговори
don преди 6 години
това не емигранти това са цели армий под прикритеколко души е българската армия но бойните единициа ми тез два дена са ни превзелине знам какво мислят еврогейовете на неща са злекандидата за френски президент доказано никрофил е какво да кажем как ще ни защитит
15
2
 
21
 
! Отговори
СУРВАЙВАЛ ОВ ДЪ ФИТ преди 6 години
ИДВАТ ДА СЕ СНОШАВАТ С ЧОВЕШКИ ЖЕНИ И ДА ИМ РАЖДАТ Н*ЕГРИ... ДЕМОКРАЦИЯ В ДЖУНГЛАТА ОЗНАЧАВА СМЪРТ!!!
14
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно. Откога "охраната" на границите вместо да спира нарушителите им помага по-лесно да преминат "охраняваната" линия?Все едно охрана на склад, като види група ракии, които са дошли да крадат - да ги покани и да им отвори вратите на склада. Защото, видите ли, така е хуманно...Да ги преименуват от "Брегова Охрана" на "Комитет по посрещането"!
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mn jalko trqbvashe da se izdavqt. Sega 3000 parazita pove4e
12
0
 
30
 
! Отговори
Имани преди 6 години
Когато эапочнат да ВРЪЩАТ лодките от където са тръгнали а НЕ да ги СПАСЯВАТ, мераклийте ще секнат!!! Не мога да се трогна от Ф О Т О С И!!!
11
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега очаквам да минат на издръжка на италиянците. Който си ги спаси - негови са си!
10
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 25 години българите също преминаваха нелегално границите на запад, Лагери, работа, а тези които бяха с деца им беше много по-тежко. Имаше страни които помагаха, но наплива от социалистическия лагер беше доста голям,Лошото при днешните мигранти 99% са мюсюлмани не малка част от тях радикални ислямисти които идват с вътрешно убеждение, че на християните не им се полага живот. Тези хора търсят социалните помощи и при възможност плюят в чинията в която са били нахранени.