Хиляди в Прага на шествие за узаконяване на канабиса

Една трета от чехите между 15 и 64 г. са употребявали дрогата
7 май 2017 09:04, Елка Василева
62
Хиляди в Прага на шествие за узаконяване на канабиса
Снимка: архив, Reuters

Хиляди хора участваха в шествие в Прага с искане за узаконяване на канабиса, предаде ДПА.

Според Чешката осведомителна агенция (ЧТК) в демонстрацията са се включили около 7000 души.

Участниците в шествието носеха плакати, на които пишеше "Канабис във всяко семейство", и настояха отглеждането на растението вкъщи и използването му за развлечение да бъде позволено от закона.

В Чехия е разрешено само на тежко болни хора да употребяват канабис за медицински цели.

По данни на властите една трета от чехите между 15 и 64 години са употребявали канабис.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Чехияканабис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
14
 
6
 
! Отговори
ех преди 6 години
Стотина се дигнали на протест,ама ще ги отразим като-хиляди
22
6
 
26
 
! Отговори
преди 6 години
Тотално съм за легализация.От една страна това би помогнало на полицията да върши по-важни задачи от това да ме дебне за един фас,от друга ще се бръкне в джоба на дилърите.Но за да има легализация трябва да има стриктни правила,кой ще продава и на кой да се продава и те да се спазват- а както знаем в България правила и закони не се спазват и цялата работа ще се ***.
21
4
 
15
 
! Отговори
Фокк преди 6 години
До 23Има всякакъв вид работа. Аз съм графичен дизайнер , и на мен не ми пречи. Напротив!Ако си в някой завод е тегаво. Но пък и аз пуша само вечер когато работя вкъщи. През деня няма смисъл, ако не си свободен. Границата е много важна. И още нещо, марихуаната може да те пристрасти. И то много, приемеш ли я като изход от ангажираното ежедневие.
20
1
 
16
 
! Отговори
Мене преди 6 години
А ето и още една новина от тез ширини,която този сайт много старателно игнорира: Вчера хиляди поляци излязоха на протести срещу антиевропейската политика на ултрадясното правителство в страната....Хората развяваха европейски знамена,призовавайки за свобода на медиите и толерантност в ЕС!!!П.П. С удоволствие помагам на "независимата медийка" днеска.беге :))))))))
19
4
 
10
 
! Отговори
До 23 преди 6 години
Зависи от самата работа. Обикновено напушеният човек не иска да работи, камо ли пък с нещо опасно :)
18
3
 
13
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Те и муслимите се друсат като изоглавени - някои с хашиш ,други с опиум ,трети като отрепките от ИД и на амфетамини разчитат за да им дойде смелост.Относно канабиса - по-малко зло е от алкохола и тютюна ,а относно легализацията - ще се избегне пробутването от разни съмнителни типове на т.нар. чай и други синтетични аналози ,които имат непредвидимо действие върху психиката и организма и нерядко са фатални.
17
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да си представя напушен човек да си върши работата безопсно
16
4
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Не взимам наркотици но мисля,че марихуаната и някой по слаби наркотици ако бъдат легализирани и се продават в аптеките ще намалеят тези които я употребяват.Повечето от младите за да се направят на мъжкари започват от любопитство да пробват защото това не всеки има смелост да пробва.Истината е че от това много печелят мафията и естествено и една част от политиците във властта и ако я легализират губят много пари това е истината.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хах и къде отиват радиоактивните изотопи .... в тоя дето павка
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма начин на здрав човек да не му действа зле пушека в дробовете като почнат да ги павкат като тютюн друга ще е пеете!
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А знаете ли, че е научно доказано, че растението абсорбира радиация в райони, в които е завишена и така ги пречиства мн по-бързо, ако в такива райони се насадят масиви с коноп? Все пак ТХК се генерира в растението след поглъщането на ултравиолетовата светлина.
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, защо така все по-често хората започнаха да си отиват на около 50, а никой не е пушил марихуана?
11
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то въздуха в големите градове, който дишате ежедневно е по-вреден от това 3 пъти в седмицата да се напушиш с марихуана! Храните, водите, уж не пушите марихуана, а на 40 вече сте абонати на здравните заведения, защо?
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мн по-страшно в момента е прикриването на климатичните промени от елита, марихуаната е напълно безобидна в сравнение с плановете на масоните за света като цяло :D
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Няма безвредни лекаства също! Дори и само аспирин да гълташ си носи рискове! Марихуаната е психичен стабилизатор и вече е доказано че помага при Паркинсон, малки деца с епилепсия (отвара/чай), Депресивни състояния, Невроза и още много други психични разтройстава! Говорим разбира се за чистата Марихуана - не за тази кращавана с няколко капки химикали за друсане! Също така в момента се правят опити с ЛСД защото се оказва че има добри резултати срещу хроничната депресия!
8
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия над 50 годишните да не дават мнение, техният живот си мина в илюзии, заблуди, манипулации, пропаганда и ограничения за реалността на нещата, замълчете си и дайте път на младите, че като ви гледам дебилният начин на мислене, това което ще оставите като наследство на децата си е една разпадаща се планета, понеже сте мн умни и не сте наркомани, и затова не сте затъпели мн, а сте супер гениални всичките :D
7
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие луди ли сте, канабисът е най-безобидния опиат на планетата, няма нито един смъртен случай, с него не може да предозираш и да умреш, не може да се натровиш до такава степен, че да ти стане лошо, най-мн да те заболи глава и да си легнеш, на другия ден все едно нищо не си взимал, организмът въобще не го усеща, за разлика от алкохола и цигарите, където има хиляди смъртни случая годишно от злоупотреби, отделно вече са десетките неща, които облекчава и лекува, както и индустриалните приложения.
6
13
 
8
 
! Отговори
остап бендер преди 6 години
религията е опиум за народа комунизъмът, бих казал, е дрога за народа - забранете го със закон, пазете народа от дрогата!
5
7
 
19
 
! Отговори
свободен преди 6 години
до славянин: а бре приятел, дори и в Русия либералиьираха марихуаната за мед. цели. До края на годината там ще има закон който точно ще опоменава цялата регулация за леките наркотици и възможносттите за употреба на модифициран хероин и т.н., особенно при онкологични заболявания! Защо искаш, ние в България да сме "вечните догонващи"? Нещо си противоречиш, но ... здраве да е, едва ли е от лоши чувства!
4
4
 
5
 
! Отговори
до9 преди 6 години
Зраве за нас, пари за вас...хи хи хи