Антонио Таяни: Макрон трябва да стабилизира Франция

Германия и Европа разчитат на него, смята Меркел
8 май 2017 15:49, Анисия Иванова
43
Антонио Таяни: Макрон трябва да стабилизира Франция
Снимка: БТА

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни каза днес, че според него главното предизвикателство за избрания за президент на Франция Еманюел Макрон е необходимостта от политическа стабилизация на страната, предаде ТАСС.

"Макрон се оказа изправен пред предизвикателство - той трябва да стабилизира Франция. Скоро предстоят избори за Национално събрание и спечелването на проевропейско мнозинство има огромно значение", каза Таяни в интервю за германската медийна група "Функе".

По думите му движението на Макрон "Напред" трябва да намери допирни точки с класически партии във Франция, най-вече десноцентристката "Републиканците". Според него важно е избраният президент на Франция да подобри сътрудничеството с германската канцлерка Ангела Меркел. "Ангела Меркел е важен лидер в Европа. Сътрудничеството на Макрон с Меркел ще има много голямо значение", заяви Таяни.

"Но в процеса също така би трябвало да бъдат включени Италия и Испания. След Брекзит тези страни са извънредно важни, когато става дума за стабилността и по-доброто бъдеще на Европа", каза той.

Таяни заяви, че вече е поканил Макрон да направи обръщение пред ЕП. Според него това може да стане през юни. По думите му победата на Макрон е "началото на края" за десните политически сили.

На новия френски президент Еманюел Макрон възлагат надеждите си милиони французи, а също и много хора в Германия и Европа, заяви днес германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Франс прес.

"Той проведе смела проевропейска кампания, отстоява отварянето към света и се обявява решително за социална пазарна икономика", каза тя. Меркел каза, че се очаква съвсем скоро Макрон да посети Германия, предаде Ройтерс. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
9
 
1
 
! Отговори
светоглед преди 6 години
Колко нещастен трябва да е човек за да иска ЕС да се разпадне,хората да се затворят в държави,заобградени с бодлива тел и хора с автомати,които стрелят по всеки който иска да излезе от обора.Вместо света да е едно цяло и да строим космически кораби с които да изследваме галактиките,някои хора предпочитат да се отделят,да водят войни с други държави,да *** по заповед на някой вожд,да мразят,да живеят като овце в кошара,уплашени от големия лош вълк наречен глобализам.Страхливци,това са тези хора.
28
2
 
12
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Цял свят е заинтересуван от слаба Франция при слабия Макрон. При Макрон няма да се промени нищо във Франция.Тя няма да има собствено мнение и ще плува по течението на решенията на Германия и чиновничеството от Брюксел. Затова всички чиновници и Меркел толкова много му се радват. Биха ли се радвали на човек със собствено мнение като Льо Пен?Франция ще се превърне в прибежище на мюсюлмани мигранти, които Макрон покани,казвайки че френската доминация в Алжир била "престъпление срещу човечеството"
27
1
 
9
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
Съгласен съм напълно с теб. Самата Слава Севрюкова предсказва, че след 2020 в ЕС ще става от зле по-зле. Дадоха се много пари за ЕС, защото трябваше да се покаже пред соц. блока, че е по-богат. Сега планът е да се съсипе ЕС, да има размирици, бунтове, минивойни и като резултат да се наложи световно правителство и една валута, като преди това всичко се срине. Да ама нещо с Русия не им се получава.
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой си мисли,че Макрон ще стабилизира Франция с избралите го гласоподаватели-предимно емигранти,бежанци и смучещи средства от ЕС е пълен и завърщен наивник!!Как можеш да управляваш с гласове на горепосочените след като един работещ,пряко зает в производството французин не е гласувал за теб-не знам!!Лека-полека не само Франция и Европа върви към революцийки тук-там!!Как да стабилизираш нещо,което е извън контрол,също като гето и анклав със собствени закони в които полиция не може припари!!
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искал да построй нов комунизъм. В новините на нова сутринта го пуснаха. Проевропеец комунист. Честито Франция. Сложихте си примката сами.
24
0
 
2
 
! Отговори
анти преди 6 години
Вярно ли е,че Радонов е спрял хапчетата?
23
0
 
12
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Крив и мек МакаронВерно,тоя го направи президент Рот.шилд не за да стабилизира Европа и Франция в частност,а за да провежда неговата политика!А тя е нещо доста по-различно....Много ми е смешно,като наричат Макрон "проевропеец",а той си е чисто "роши"!Роши-съкратено от рот.шилдоид.Ако някой измисли нещо по-благозвучно,да го предложи.
22
0
 
17
 
! Отговори
Ясна е работата преди 6 години
Щом Меркел разчита на него следователно е човек на статуквото. То е видно колко Германия прокопса с Меркел. А този Макрон е човек на Ротшилд, което още веднаж потвърждава, че на само българските избиратели са балъци и французите тепърва ще ядат дебелия край на тоягата.
21
2
 
13
 
! Отговори
Циник преди 6 години
МакАрон е умен...ще довърши това, което Меркел пропусне!Африка, и Арабия ще опасат останалото!
20
2
 
11
 
! Отговори
Стана президент, но! преди 6 години
Даскалицата ще го учи какво да прави.Само на мен ли ми се струва, или този наистина цял живот ще търси майка си - да го напътства и закриля?
19
4
 
2
 
! Отговори
Кап Йот преди 6 години
За живота в икономически общности отговорът е ясен: по-добре в Европейския отколкото в Евразийския съюз! В нито един от двата няма да сме равноправни,но в първия поне няма да мизеруваме и в един момент все ще се разкачим от крадците!
18
10
 
2
 
! Отговори
Хайтър Пийтър преди 6 години
Ротшилд е истинския началник на Путин: Сорос и Ротшилд са бизнес-конкуренти,затова Путин враждува със Сорос.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да я стабилизира, като в ръкава няма нищо по-различно от Оланд и Саркози, а 7трилиона дълг тежат, като воденичен камък !?
16
7
 
3
 
! Отговори
Дежурен трол менджър преди 6 години
Другари, бива да сте активни, всички знаят, че пишем за няколко рубли на коментар, ама не се излагайте повече от нормалното! Тръмп щял да влезе в Евразийския съюз... то не малките деца, ами вече и *** ще ни се смеят!
15
4
 
5
 
! Отговори
Лао Дзъ преди 6 години
Трънп ще събори недонoсчето, първо ще ги накара да си плащат яко за НАТО, като ги източи и ще им набие шута силен ЕС е заплаха за националната сигурност на САЩ, а Китай вече точи зъби да ги купи.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ и Китай вече си стиснаха ръцете Тръмп скоро ще се присъедини към Евразийския съюз.
13
1
 
7
 
! Отговори
Циник до 11 преди 6 години
Мда...и свещички против хемороиди....най-вече!:-)
12
4
 
7
 
! Отговори
до 10 от славянин преди 6 години
На това 39-годишно г.ронтофилче Путин няма да му нарежда, а ще му заповядва!
11
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
нищо няма да стабилизира и изобщо не разчитам на него гетата остават атентатитесьщо пригответе си плюшените мечета и свещите
10
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех, а как само можеше Путин да нарежда на Льо Пен...:)