Откриха тленните останки на 21 съветски войници в Германия

Намерени са в град Зеелов при строеж на велоалея
8 май 2017 21:40, Анисия Иванова
117
Откриха тленните останки на 21 съветски войници в Германия
Снимка: Reuters

Седемдесет и две години след края на Втората световна война строителна бригада намери в Източна Германия тленните останки на най-малко 21 войници от съветската Червена армия, предаде Асошиейтед прес.

Останките са намерени в град Зеелов, на 70 км източно от Берлин, по време на строеж на велоалея.
Йоахим Козловски от благотворителната организация "Фолксбунд", която се грижи за военни гробове, заяви за ДПА, че вероятно има още останки на същото място.

Експерти ще се опитат да идентифицират войниците. Според Козловски те вероятно са били убити в последните дни на Втората световна война, в последните сражения за Берлин между Съветския съюз и нацистка Германия, пише БТА.

В района на Зеелов са загинали общо около 33 000 съветски и полски войници и около 12 000 войници от Вермахта, отбелязва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
9
 
! Отговори
до тя преди 6 години
Ти си чела фалшива партийна история на КПСС .......Светът доста се разви откак Борис Елцин забрани КПСС.
50
5
 
11
 
! Отговори
rudi преди 6 години
Само *** може да се радва за руските жертви през тази жестока война.
49
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До тя, Ако не беше руската армия американците щяха да ни освободят и нямаше да загубим живота на няколко поколения за една абсолютно безмислена кауза!
48
11
 
13
 
! Отговори
той преди 6 години
ВСВ е бедствие ,защото Сталин победи Хитлер. Ако не беше станало никога нямаше да има ислямизъм днес в Европа ,а комунизма щеше да е лош спомен от историята на Русия.
47
16
 
19
 
! Отговори
тя преди 6 години
Ако не беше руската армия , сега нямаше да има Европа!
46
6
 
8
 
! Отговори
тя преди 6 години
Тук са писали много неграмотни хора! Аман от *** , които и един ред не са прочели от историята!
45
6
 
8
 
! Отговори
до преди 6 години
Абе прав си ,Медведев и той ама едва ли руснаците мразят комунизма,защото всички са генетични наследници на чекистите в тая държава.Останалите ги избиха същите чекисти .Тук в БГ е подобна работа ,но ни спасява европейския ни ген .А тези горките то татарин до татарин ......
44
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Солдат не жалеть, бабы еще нарожают!
43
11
 
20
 
! Отговори
свободен преди 6 години
ЧЕСТИТА ПОБЕДА БРАТА БЪЛГАРИ. На 9 май 1917 Българската армия разбива руските окупатори в Македония. Русия е разгромена от България на Южния фронт! Под командването на полк. Георги Дреников, полк. Шишков, полк. Кирилов, покл. Христо Бояджиев руските части, в завоя на р. Черна, практически биват избити! България пленява 4 руски, 2 френски, едно сръбско и едно английско знаме! "Слава! Вечна слава на чедата твои ..." Българиьо! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК
42
8
 
9
 
! Отговори
д преди 6 години
Хитлер загуби на изток ,но спаси западна Европа от руско иго .
41
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 44=======И не спират да разказват колко са благодарни, че Съветският съюз е пречупил гръбнака на фашизма!.Победата над нацистка германия щеше да бъде невъзможна без Великобритания е САЩ. Това, че знаеш само руския прочит на историята си е твой проблем, но не продължавай с руската пропаганда, чиято цел е да изкара русия единствената която се е борила с германия. да не забравяме, че двете заедно разпалиха ВСВ като си разделиха Полша.
40
7
 
8
 
! Отговори
факти преди 6 години
Александър Втори освободи руския селянин от помешчика,но Сталин отново го пороби . Горабачов го освободи ,а Борис Елцин забрани комунизма.
39
6
 
7
 
! Отговори
само фрагмент преди 6 години
Ние руснаците се гордеем с хуманното дело на Александър втори и мразим сталинизма и комунизма....Из реч на президента на Русия Дмитрий Медведев 2011.........
38
5
 
11
 
! Отговори
До 44 преди 6 години
Дано не се налага такива като тебе про-мити мозъци да защигават земята ни, тъпо и не-грамот-но ме-кере! То пише "руЗките" - ясно, на ниво "първи клас" си, ама все пак... ако поне NG гледаше от време на време, все нещичко щеше да поназнайваш! И да ти кажа, във Франция напр., пазят като реликви всеки паметник от Съпротивата! И не спират да разказват колко са благодарни, че Съветският съюз е пречупил гръбнака на фашизма! И всяка година нац. им празник е НАИСТИНА празник и в най-затънтеното село!
37
8
 
6
 
! Отговори
борис елцин преди 6 години
Благодарение на 9 май сталинизмът продължи своето съществуване до 1991 ,но беше обречен .
36
9
 
8
 
! Отговори
ф 16 преди 6 години
То същата работа и с Наполеон .Уж го победиха руснаците,ама нямаха един университет(после ги откриха научени от французите),а днес всеки прави филми за Бонапарт........ и делото му . Има исторически процес,другото са няколко битки и атомни бомби ,остават великите.
35
16
 
13
 
! Отговори
anonym преди 6 години
руските ветерани само могат да мечтаят да са като немските ветерани от Вермахта. ХАХАХАХА
34
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руснаците уж победиха, пък живеят в мизерия. германците уж загубиха, пък са една от най-големите икономически сили в целия свят. Голям майтап.
33
6
 
20
 
! Отговори
Честит ден на победа преди 6 години
На Зееловските възвишения немците построяват много солидна отбрана. Пред тях е равно като тепсия и всичко се вижда и прострелва. Жертвите на атакуващите винаги са повече но когато немците започват отстъпление от възвишенията към Берлин те биват избити почти тотално от Катюшите и авиацията на руснаците. Не се радвайте на руските жертви ,а четете историята и я ПОМНЕТЕ!
32
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги бетонират обратно алкохолизираните селяци.