Откриха тленните останки на 21 съветски войници в Германия

Намерени са в град Зеелов при строеж на велоалея
8 май 2017 21:40, Анисия Иванова
117
Откриха тленните останки на 21 съветски войници в Германия
Снимка: Reuters

Седемдесет и две години след края на Втората световна война строителна бригада намери в Източна Германия тленните останки на най-малко 21 войници от съветската Червена армия, предаде Асошиейтед прес.

Останките са намерени в град Зеелов, на 70 км източно от Берлин, по време на строеж на велоалея.
Йоахим Козловски от благотворителната организация "Фолксбунд", която се грижи за военни гробове, заяви за ДПА, че вероятно има още останки на същото място.

Експерти ще се опитат да идентифицират войниците. Според Козловски те вероятно са били убити в последните дни на Втората световна война, в последните сражения за Берлин между Съветския съюз и нацистка Германия, пише БТА.

В района на Зеелов са загинали общо около 33 000 съветски и полски войници и около 12 000 войници от Вермахта, отбелязва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войниците са били разходен материал за руските пълководци и тива цинично отношение личи и от факта, че са го погребвали като кучета. Понякига пияните погребални команди не са поставяли и паметен знак над братските могили какъвто е и случая. Защото мястото е било в руската окупационна зона, но никой не се е погрижил дори пирамидка със сърп и чук да постави. А иначе рашките много обичат да се хвалят колко убити са дали през ВСВ.
30
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПАРЕЖ Е ОСВОБОДЕН ЧАК НА 25 АВГУСТ 1844, А НЯ ТЕРИТОРИУЯТА НА ГЕРМАНИЯ АМЕРИКАНЦИНЕ НАВЛИЗАТ НА 12 СЕПТ. 1944, НО СА "ИЗЧУКАНИ" от германците м битката при АРДЕНИТЕ през декщември. През февр. 1945 руската армия е на 50 км от Берлин и това кара германците да изпратят по-голямата част от войските си на изток. Така срещу англо-американците остават малко германци,което ги улеснява да настъпват по-бързо.ТОВА Е ШОПЕ
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО ШОВ - 32ВТОРИЯТ ФРОНТ СЕ ОТКРИВА ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ 1943 Г. В ИТАЛИЯ. РИМ Е ПРЕВЗЕТ ЧАК НА 4 ЮНИ 1944 Г., А ЦЯЛА ИТАЛИЯ - МАЙ 1945 Г., КОГАТО НАЙ-СЕТНЕ НАВЛИЗАТ НА АВСТРИЙСКА ТЕРИТОРИЯ (ВЕЧЕ ПРЕВЗЕТА ОТ РУСНАЦИТЕ)ДЕСАНТЪТ ВЪВ ФРАНЦИЯ Е НА 6 ЮНИ 1944 Г.Те това е "умнико".
28
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Гения" ба Жуков е угробил много руснаци при битката за Берлин, и особено на Зееловските височини, където руските танкове са горели като кибритени кутийки при безмислените фронтални атаки.
27
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В битката за Берлин са останали предимно германски старци и деца... и въпреки това руснаците, които превъзхождат многократно немците дават двойно повече жертви. Втората световна свърши през 1990г., когато Германия се обедини, СССР се разпадна и сателитните режими из Източна Европа се сгромолясаха, като домино. Само в България и в Русия комунистите продължиха да управляват.
26
2
 
6
 
! Отговори
Мистър 100% преди 6 години
За съжаление така е било.След битката са ги събирали и ... всички на едно.На война ,като на война.
25
19
 
19
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Руската военна стратегия допуска загуби на жива сила до 70% при планиране на операции. Просто философията им е такава. 33 000 загинали руснаци и поляци срещу 12 000 немци. Жертви на армии с натрупан 4 годишен опит на интензивна война. Това говори явно за руския военен "гений". Руската армия разчита на маса и много ресурси.
24
6
 
12
 
! Отговори
haha преди 6 години
Всички настъпления на руснаците са координирани с англо-американски операции в Западна Европа.*************************************************************************Koq godina ???? 1943 i po - kasno. Are u desno ....
23
9
 
31
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Леле, колко недобита гаТ лае тука!Кафявата чума бе смазана с цената на милиони жертви от цял свят, безброй разбити съдби и расипани страни.Европа още плаща цената за мегаломанията на мустакатия австриец!Лошото е, че историята се забравя и уви се повтаря!
22
11
 
7
 
! Отговори
1914 преди 6 години
Окупатори
21
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДО 12От скитникТова ги прави само много умни! Така те владеят света и до днес! Да живее цар долар!
20
14
 
33
 
! Отговори
ДО 12 преди 6 години
Янките или сегашните ФАЩ се включват във Втората световна война когато изходът от нея е предрешен....Съветския съюз е в настъпление.ФАЩ виждат възможност да станат световна сила тъй като Европа е разрушена...и сядат на масата за преговори....и така задокеанската бивша английска колония изведнъж става световна сила...
19
4
 
15
 
! Отговори
До 23 преди 6 години
Мноо си зле,честно!
18
33
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един ден могат да се намерят тленните останки на руски войници загинали геройски при провеждането на "демократичния референдум" в Крим.
17
30
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано Русия за пореден път спре безумците в Берлин!
16
32
 
17
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 6 години
До Анонимен18 ***, нещастие за света е че САЩ и Англия помогнаха на сволачите да спрат Германия! Сега цяла Европа щеше да бъде като Германия! Разбрали ***.
15
9
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тия герои ако видят как богатите руснаци карат немски коли и как децата на бизнесмените и политиците им гледат да избягат да учат и живеят в Германия ще се побъркат направо."Момченце, това са съветски войници, което означава, че са микс от руснаци, беларуси, украинци, литовци, латвийци и тем подобни. Не смей да си използваш антируските опорки срещу тях. Никога недей да се гавриш с паметта на загинали войници.
14
33
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТия герои ако видят как богатите руснаци карат немски коли и как децата на бизнесмените и политиците им гледат да избягат да учат и живеят в Германия ще се побъркат направо.
13
30
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герои, които са дали живота си за да спрат Германия. Днес отново Германия е основната заплаха за Европа.
12
8
 
11
 
! Отговори
anon преди 6 години
3:1 ... типично...