Стотици мигранти загинали в Средиземно море през уикенда

7500 са спасените от четвъртък до днес от бреговата охрана
Обновена: 8 май 2017 18:47 | 8 май 2017 18:25, Анисия Иванова
53
Стотици мигранти загинали в Средиземно море през уикенда
Снимка: Reuters, архив

Над 200 мигранти се предполага, че са загинали в Средиземно море през уикенда, а няколко мъртви тела, включително на малко дете, са били изхвърлени на либийския бряг, предаде Ройтерс, като се позова на разказите на оцелели.

Италианската и либийската брегова охрана съобщиха, че около 7500 човека са спасени край бреговете на Либия от четвъртък досега. Две групи от оцелели са им казали, че стотици хора са се удавили, след като гумените им лодки започнали да изпускат въздух преди да пристигнат спасителите.

Оцелели, докарани вчера в Сицилия, са казали на италианската брегова охрана, че над 60 човека вероятно са загинали, а три мъртви тела са били открити в събота. По думите им лодката отплавала от Либия с около 120 души.

Според Върховния комисариат на ООН за бежанците, който се позовава на разговори с някои от оцелелите, броят на загиналите е над 80.

Отделно либийската брегова охрана е спасила през уикенда седем човека, които казали, че са пътували с препълнена лодка, в която имало 170 мигранти. По думите им лодката потънала заради претоварване.

Говорител на Червения полумесец в Зауия каза, че седем мъртви тела са били изхвърлени от морето на брега западно от либийския град, пише БТА.

По данни на Върховния комисариат на ООН за бежанците над 1150 души са изчезнали или загинали от началото на годината в Средиземно море при опит да стигнат от Северна Африка до Италия. В тази бройка не са включени последните корабокрушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
33
 
! Отговори
100% преди 6 години
ТЕЗИ ВСИЧКИ СА СИРИЙЦИ . ДА ГИ ПРАЩАТ ПРИ МЕРКЕЛ .
21
2
 
35
 
! Отговори
Bond преди 6 години
Защо бреговата охрана не потява лодките, а спасява нeгратa?Сега opkите ще лежат и *** по цял ден в центровете и ще ги хрантутят!На зле отива Европата....
20
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АуслендърНямат за ядене и пиене ама имат по 20-30 деца от няколко жени,нали?Даже си купуват момичета на 13-15 години за да им правят още деца.Аз не съм расист просто ми е все тая за такива хора.Не искат да работят,не искат да учат искат да се събират на банди по улиците и да нападат порядъчните хора от които държавата им краде парите за да дава социални помощи на е тия на сниката.
19
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕХ ЗАЩО ЕДНО ВРЕМЕ ПОДОБНИ ДИВАЦИ РАЗРУШИХА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ :-( :-( САМО КАКЪВ РЕД И ДИСЦИПЛИНА Е ИМАЛО А ДИВАЦИТЕ СА ЯЛИ ЯКО ЖЕЛЕЗНИЯ НОЖ
18
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Франция са избра Макрон, пълненето с неггра ще продължи с пълна пара! А докога, сигурно до края на света!
17
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ауслендър ;Ей ,това че тези на снимката са първобитни ,какво означава ,че трябва да ги приемем на нашия континент ,за да изнасилват жените ни и да живеят на гърба на държавите ли ? Да не би да бягат от война тези специално от Африка ? Това не са бежанци ,а икономически мигранти,научете се да правите разлика ! Не случайно Европа е най-развития континент ,защото хората мислят и разсъждават по различен начин !
16
3
 
30
 
! Отговори
Синдбад Моряка преди 6 години
Абе остайте ги да ги издът китовете, за кво ги сабирате и ги водите в европа да са навъдят кат мравуняк.
15
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори и белите европейци да се изнесем в Африка и да им оставим Европа, бъдете сигурни, че след като опоскат всичко, пак ще се повлекат след европейците!
14
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са тръгнали? Да завиват обратно, защо трябва да ги спасяват от собствената им глупост да се натоварят на спукани гумени лодки? Трябва да ги закарват веднага обратно с големи, здрави кораби и да ги спасяват на африканския бряг.
13
3
 
46
 
! Отговори
Далновиден преди 6 години
Сега реват за няколко хиляди удавени(които всъщност доброволно са поели тоя риск),а после,когато в Европа загинат милиони БЕЛИ хора в резултат на войната предизвикана от това нашествие,какво правим?????
12
10
 
57
 
! Отговори
Ануслендър преди 6 години
африканецът няма какво да яде и се плоди като ***. Аз трябва да му дам от моята храна и да отгледам децата му, работейки, докато той лежи. За награда може да посегне и на дъщеря ми. Логиката на либерастията, която ще затрие света.
11
6
 
20
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
До АуслендърАми да направят чартарни полети,фериботи и мостове да построят между Африка и Еропа,какъв е проблема?Или най добре цяла Европа да се изнесе в Африка и всички ще заживеем дружно,щастливо и богато
10
5
 
44
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Да,съдят оная побърканата яловица в Германия дето им пали фитилите!
9
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И каква е гаранцията, че тези на снимката или подобни на тях не са бойци на "Боко Харам"?!
8
51
 
8
 
! Отговори
Ауслендър преди 6 години
Тук е пълно с И!Д!И!О!Т!И!!! тАКИВА РАСИСти има само на Балканите! Поставете се на мястото на африканците, където нямат нито за ядене , нито за пиене. И после какво намесвате Путин?! Тотално сте изперкали, това е сигурно! Отдавна нормални хора не посещават тия сайтове.... само психота коментират! Аре чаооооо
7
6
 
34
 
! Отговори
боби преди 6 години
мирувайте братя времето наближава западна Европа ще е *** .. важно е при нас да не идват нали сме 2 рака хора ще се види след време кой кой е . :)
6
37
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От къде тази омраза от вас бе"хора"??? Мразите наред та вие ли сте най-хубавите в този свят аман...
5
11
 
36
 
! Отговори
африка преди 6 години
продължава да прелива в Европа. Европейците се държат за ръце и казват не на страха. Обвиняват Путин за всичко, което смути спокойното пребиваване на главите в сфинктерите им. Малцината разумни са заклеймявани като популисти, анти-европейци и путинисти. Малоумието се разраства епидемично.
4
10
 
50
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Не е важно колко са загинали,а колко са влезли в Европа!И откъде накъде ще ги спасяват край Либия,а ще ги докарват в Италия????Ами да си ги оставят на либийското пристанище.На практика "спасителите" са си чисти трафиканти!
3
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато ги спасяват напаста ще продължава да нахлува. Цяла африка ще се пресели при триполовите. Лошото е че ни ги пращат и на нас. А нашите селянжъри поради лакомията си за евро мангизи които си ги прибират в джобчетата ще ни напълнят с ***.нгали че малко са ни нашите!