Френската полиция евакуира Северната гара в Париж

Издирвали са трима души, смятани за опасни
8
Френската полиция евакуира Северната гара в Париж
Снимка: Reuters

Френската полиция извършви операция на Северната гара в Париж, заради която евакуира пътниците от коловозите и чакалните и отцепи района, предадоха световните агенции и електронното издание на в. "Фигаро".

Полицията е влязла в гарата в 23 часа местно време. Полицаите са се насочили към влак, идващ от Валенсиен на коловоз 10. После е започнала евакуация на сградата на гарата.
Полицаите издирвали трима души, смятани за опасни, за които бил подаден сигнал, че са именно във влака от Валенсиен.

В интернет форум пътник, намирал се на влак, спрял на гарата, разказва, че полицаите са накарали всички да вдигнат ръце и после са започнали да проверяват хората. След това пътниците са били сваляни от влака вагон по вагон и са били насочени към ресторант на гарата, където отново са били проверени.

Бенжамен, на 29 години, който идвал с влак от Лил, разказва, че заедно с останалите пътници бил помолен от полицията да напусне гарата. На излизане те се натъкнали на полицейска бригада за интервенции при извънредни ситуации тогава някои хора се изплашили и настъпил кратък миг на паника.

Клер Шиниъд, на 19 години, разказва, че полицията е била навсякъде около и в гарата и че полицаи са казали на хората да напуснат бързо зоната.

Северната гара е невралгична точка в Париж, тъй като там тръгват много местни и международни влакове, в това число и високоскоростните влакове Евростар за Лондон. В района има и станция на метрото.

Няколко часа по-късно полицията започна поетапно да отваря парижката Северна гара.

Властите не съобщиха повече подробности за операцията и изхода от нея.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: парижтероризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странно съобщение с претърсване на багажа на всички пътници от въпросния влак и на всички пресъстващи пътници и посрещащи на въпросната гара заради трима души за които бил подаден сигнал,че се намирали във влака възможно и без багаж щом ги смятали за опасни минали без проверка или с много багаж последни за проверка.
5
1
 
2
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Щом са се включили и ЖИЖН работата е сериозна.
4
1
 
4
 
! Отговори
Е преди 6 години
нали сами си го избраха това, защо мрънкат сега
3
1
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Такава ще е картинката в цяла западна Европа оказала се много добра за притока на ислямисти. Имаха възможност във Франция да пресекат този процес избирайки Льо Пен , но под натиска на САЩ и Германия не го направиха. След като си държавен глава и полагаш клетва, то работейки за ислямистите ти подлагаш невинни хора на смърт, а това значи че след всеки такъв инцидент пострадалите трябва да те съдят лично теб. И да бъдеш отзоваван от длъжност.
2
2
 
4
 
! Отговори
хълк преди 6 години
И защо пак Франция.Някой не е доволен от победата на Макрон,или някой не е доволен от загубата на Лю Пен.
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА СТАНА ВЕЧЕ ЕЖЕДНЕВНА ПРАКТИКА.