Германия дала убежище на няколко турски военни

Те са притежавали дипломатически паспорти
9 май 2017 09:56, Елка Василева
1
Германия дала убежище на няколко турски военни
Снимка: архив, Reuters

Германия е предоставила политическо убежище на няколко турски военни и техните семейства, които имат дипломатически паспорти, предаде Франс прес, като се позова на информации на германски медии.

Германското министерство на вътрешните работи засега не е коментирало информацията, появила се в изданието "Зюддойче цайтунг" и съобщена и от две германски регионални телевизии.

Според тях германските власти са отговорили положително на молбите за предоставяне на убежище, подадени от няколко турски военни, работещи към НАТО и базирани в Германия, преди да бъдат отстранени от турската армия. Те са притежавали дипломатически паспорти.

След опита за преврат в Турция през юли миналата година 414 военни, дипломати, съдии и висши чиновници и техните семейства поискаха да получат убежище в Германия, според данни на вътрешното министерство, съобщени от германски медии.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако искаш ги осинови Германийо:-) но...от некадърници, които работят за други вместо за страната си, какъв хайър ще видиш. Ще стрелят с оръжията на народа срещу народа, а...има една турска поговорка "Храни гаргата, за да ти извади окото"...Та да не тръгнат да изваждат и вашите...те щом на родината си направиха така...вас пък ще ви продадът на секундата, ако си мислите, че са ваши хора и, че ще се възползвате от тях, се лъжете:-):-):-):-)