Путин: Няма, няма и да има сила, способна да пороби Русия!

Руската армия може да отблъсне всяка потенциална агресия, увери той
9 май 2017 12:12, Елка Василева
277
Путин: Няма, няма и да има сила, способна да пороби Русия!
Снимка: Reuters

Няма сила, способна да пороби Русия, изтъкна президентът на федерацията Владимир Путин в речта си на Червения площад в Москва, където се състоя поредният Парад на победата, съобщи ТАСС.

"Няма, не е имало и няма да има сила, която би могла да покори нашия народ", увери руският лидер.

По време на Втората световна война "нацистите връхлетяха Съветския съюз с най-мощни удари", но народът "извърши нещо невъзможно на пръв поглед - обърна кървавото колело на Втората световна война, (. . .) смаза нацизма, сложи край на зверствата му", подчерта Путин.

Още по темата

Въоръжените сили на Русия "могат да отблъснат всяка потенциална агресия", "но за ефективна борба с тероризма, екстремизма, неонацизма и други заплахи е необходимо да се консолидира цялата международна общност" - Русия е отворена за подобно сътрудничество, изтъкна президентът.

Именно "разединението между водещите страни в света" е попречило да бъде предотвратена Втората световна война, отбеляза той.

В парада участваха близо 10 000 души - представители на различните родове войски и видове въоръжени сили. Механизираната част на парада започна с появата на легендарния танк Т-34. След него преминаха още над 100 единици наземна бойна техника - бронирани автомобили "Тигър", "Тайфун-К" и "Тайфун-У", бойни машини на пехотата, модерни танкове като Т-14 "Армата" и Т-72, артилерийски и ракетни комплекси.

Военни музиканти изпълниха по време на шествието повече от 40 марша и други музикални произведения. Командващ парада бе главнокомандващият сухопътните войски на Русия Олег Салюков; парадът бе приет от министъра на отбраната Сергей Шойгу.

Авиацията не участва в парада на Червения площад поради неблагоприятни метеорологични условия, съобщи министерството на отбраната в Москва.

След парада Путин положи венец на Гроба на незнайния воин.

Денят на победата бе честван в Санкт Петербург - "северната столица" на Русия, без обявеното по-рано участие на бойни кораби. ТАСС все още не разполага с официални коментари в тази връзка от местните власти и командването на Балтийския флот, посочва агенцията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези думи карат краварите да пълнят памперсите, които си носят за всеки случай.
205
23
 
0
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Скоро след пировата победа дойде Хрушчов, а след него Брежнев и развитото социалистическо общество. Приказвал съм колкото си искам, зачерквал съм всички по време на избори, а после бях щастлив студент. Образованието ми беше на ниво и сега работя на запад повече от 15 години. Ненавиждал съм комунистическата идеология и диктатура, никога не съм бил член на нищо. Е, бил съм пионерче и комсомолец, но гарантирано съм имал щастливо детство. Имаше черно но имаше и бяло
204
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След Пировата победа, СССР продължи с пълна сила делото на нацистите и унищожи физически милиони свой граждани. Покъртително !
203
22
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Примерите на загуба които давате са исторически краткосрочни - важен е крайният резултат
202
23
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Беспорно руснаците се дънят отвреме-навреме, дали защото пият много? Обаче, както каза Шойгу, в зоопарка още няма животно което да победи Мечката
201
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя дребния *** за 4енгис хан и как прегази русия за една зима дали е 4увал ....
200
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бойните кораби на руския северен флот -най големия в русия- не излязоха понеже Овцевоза Ашот 7 е забелязан на Север ........
199
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
су 35 су 30 су 27 миг 29 и миг 31 НЕ ЛЕТЯТ защо защото вали ДЪЖД това казва вси4ко за руската техника и армия и при нас валя на 6 ама дигнахме самолетите
198
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби но само руски РАЗУЗНАВАТЕЛЕН кораб тип Леман СТРОЕН в ссср през 1970 може да не засе4е на радара 54 годишен Ромънски Овцевоз по пре4ина МЪГЛА и гордо да замъкне руското знаме на дъното
197
1
 
26
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
да го каже на 4енгиз хан май нещо забравя едни 400 години Монголско иго ) Впро4ем и Кайзера ги би през 1917 БГ също .......
196
24
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До АнонименАно умни всеки кораб който може да приюти определено количество хора и оборудване може да стане РАЗУЗНАВАТЕЛЕН. В въпросния случай е ползван 50 годишен кораб Полско производство.Ано умни няма значение какъв е корабът а какво оборудване му е монтирано.
195
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 242Прав си .. а какви разузнавателни кораби прави русия, не е истина. само овцевози ги потопяват.
194
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 227Гигантски презокеански лайнЕр, отвори разни руски търговски сайтове и виж кое от изброеното от теб се предлага и кое е руско. После ***! Ако си от някаква страна, в която вече се правят по-малко неща, отколкото преди 50-70 години и чушкопекът е върхът на техническата мисъл, която внаса домати от...Полша, млъкни и не се обаждай!Русия слага на самолетите си двигатели, който Ролс-Ройс не може да направи. Композитните отливки за новия пътнически МС-21 пък Боинг не може да направи
193
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯВсе едно, че някой излива асенизатора - воня, мръсотия, зараза! Аз пък мразя такива като теб - изумително нечисти душици, неблагодарници, фашаги! И ви обещавам, че ако не дай Боже, направите нещо, въпреки смразяващия ви страх, преминете тънката червена линия, горко ще плачете и преди трети петли ще се откажете от всичко казано и написано!Да живее Русия, нашата братска страна, освободителката! Да живее славният и народ,пазител на хуманизма и цивилизацията!
192
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия сега така е поробена от собствените си олигарси и политическа клика, че всякакво друго "поробване" ще бъде освобождение.
191
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До а1Ти и сега си роб недомислие такова. Роб икономически, социален и изобщо РОБ. Роб на система, която произвежда роби. Но блажен е робът, който си мисли, че е свободен!!! - набий си тази мисъл в чутурата.
190
13
 
29
 
! Отговори
а1 преди 6 години
За какво поробване става дума ?? Руснаците винаги са били роби по душа....Но през всичките пет века на турско иго иподтисничество българинът никога не ебил роб докато руснакът да , койтовекове наред е бил продаван от господаряси , като животно.
189
10
 
39
 
! Отговори
смерть россии преди 6 години
Оскотелите *** се хранят с железа на 9ти май...Набуфкани с евтина водка до козирката още от вчера на обяд. Ще гледат някой съветски филм, ще проронят някоя сълза и в други ден като отрезнеят ще разберат, че са прецакани по рождение. Радостен съм, че България се отърва от тази меко казано гнусна компания!
188
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците, ако се напънат, ама вече ги мързи.
187
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На другаря Путин майка му е с фамилия Шаломова! Познайте кой ги е поробил