Путин: Няма, няма и да има сила, способна да пороби Русия!

Руската армия може да отблъсне всяка потенциална агресия, увери той
9 май 2017 12:12, Елка Василева
277
Путин: Няма, няма и да има сила, способна да пороби Русия!
Снимка: Reuters

Няма сила, способна да пороби Русия, изтъкна президентът на федерацията Владимир Путин в речта си на Червения площад в Москва, където се състоя поредният Парад на победата, съобщи ТАСС.

"Няма, не е имало и няма да има сила, която би могла да покори нашия народ", увери руският лидер.

По време на Втората световна война "нацистите връхлетяха Съветския съюз с най-мощни удари", но народът "извърши нещо невъзможно на пръв поглед - обърна кървавото колело на Втората световна война, (. . .) смаза нацизма, сложи край на зверствата му", подчерта Путин.

Още по темата

Въоръжените сили на Русия "могат да отблъснат всяка потенциална агресия", "но за ефективна борба с тероризма, екстремизма, неонацизма и други заплахи е необходимо да се консолидира цялата международна общност" - Русия е отворена за подобно сътрудничество, изтъкна президентът.

Именно "разединението между водещите страни в света" е попречило да бъде предотвратена Втората световна война, отбеляза той.

В парада участваха близо 10 000 души - представители на различните родове войски и видове въоръжени сили. Механизираната част на парада започна с появата на легендарния танк Т-34. След него преминаха още над 100 единици наземна бойна техника - бронирани автомобили "Тигър", "Тайфун-К" и "Тайфун-У", бойни машини на пехотата, модерни танкове като Т-14 "Армата" и Т-72, артилерийски и ракетни комплекси.

Военни музиканти изпълниха по време на шествието повече от 40 марша и други музикални произведения. Командващ парада бе главнокомандващият сухопътните войски на Русия Олег Салюков; парадът бе приет от министъра на отбраната Сергей Шойгу.

Авиацията не участва в парада на Червения площад поради неблагоприятни метеорологични условия, съобщи министерството на отбраната в Москва.

След парада Путин положи венец на Гроба на незнайния воин.

Денят на победата бе честван в Санкт Петербург - "северната столица" на Русия, без обявеното по-рано участие на бойни кораби. ТАСС все още не разполага с официални коментари в тази връзка от местните власти и командването на Балтийския флот, посочва агенцията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
13
 
30
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 6 години
Режимът в Русия не просто се опитва да подмени историческите факти с претоплени и преопаковани комунистически фантасмагории, но доста успешно деградира ценностната система руското общество, превръщайки хората там в зомбита на една сбъркана политическа доктрина. Това повече не е парад на защитниците и освободителите. Това е парад на окупаторите. От вашите танкове вече само ни се гади и нищо повече!
185
9
 
20
 
! Отговори
хаххаха преди 6 години
Чебурашката само за война си говори! Едно си знай, едно си бай....
184
5
 
19
 
! Отговори
обективен преди 6 години
Според мен войната я спечели НКВД. Щото ако не разстрелваха всеки, който се върне назад днес историята щеше да е друга. Честно казано този ден трябва да е ден на траур, печал и възпоминание. Спомен за извращенията на диктатурата - руска и немска. Спомен за милионите ненужно похарчени човешки животи. Ако ще и молебен все някога на руснаците да им дойде акъла, да обърнат страницата и да забравят сатрапа Сталин.
183
18
 
16
 
! Отговори
Ruhm und Ehre преди 6 години
Вечна слава на героичните бойци от Вермахта, водили неравна и ожесточена битка не срешу руснаците, а срещу силите на юдо-болшевишкото зло, до последен дъх, в името на цивилизацията наречена Европа!Поклон вам!Никога няма да ви забравим, никога няма да се поддадем на боклучавата пропаганда и дезинформация!
182
20
 
13
 
! Отговори
SS преди 6 години
До Руски смешнициА къде е сега татарския хаганат (в историята), за сметка на това Русия си е тука и притежава огромна част от планетата Земя и не си мисли , че това е станало по случайност.
181
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че Русия е една от малкото нормални държави и е силна и християннска.
180
16
 
8
 
! Отговори
SS преди 6 години
До Анонимен 227Ефикасността на тези 47 милярда е стотици пъти по голяма от ефикасността на 600-те.
179
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахахах :)))Русия дава 45 милярда долара за отбрана, а Америка 600 милярда. Та какво казахте Путьооо? :))))))))) Смешници :))))) Научете се да правите печки, телевизори, компютри, телефони, коли и т.н. пък тогава ни обяснявайте колко сте велики :)
178
11
 
21
 
! Отговори
Руски смешници преди 6 години
"Путин: Няма, няма и да има сила, способна да пороби Русия!"Същото казваше и Иван Грозни, ама си плащаше данъка на татарския хан и гледаше да не закъснява за да не яде боя.Същото казваше и Петър Първи, но лично ходеше да си плаща данъка на Кримския хан до 1721 година.Същото днес казва и товариш Путин, но чинно си плаща данъка на "победената" Чечня и нейния вожд Кадиров.
177
11
 
21
 
! Отговори
Учителя преди 6 години
Московията стана Русия - измислена държава с измислена история...само войни, кръв и оръжие им е в главите...
176
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом Путин говори за поробване в 21 век, значи не е изключено в главата му да се въртят мисли за поробване на съседни държави от страна на Русия.
175
13
 
6
 
! Отговори
ха ха хаааа преди 6 години
до 220:Той знае в кой век е,ама за теб е спорно!
174
20
 
14
 
! Отговори
Костов преди 6 години
Днес е 9-ти Май - Денят на победата над фашистка Германия през Втората Световна Война. Нека се преклоним пред паметта на загиналите, както и на героите от тила. Вечна да бъде паметта им! Дано никога да не се случват подобни неща!
173
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя в кой век живее бе? За какво поробване говори.
172
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Схемата е много проста. Путин казва: абе не е много ясно, но някой иска да ви пороби. Вие обаче не се безпокойте. Аз съм тука и ще ви пазя. Затова ми дайте да ви управлявам докато съм жив. Баламите кълват и гласуват за Путин.
171
1
 
1
 
! Отговори
Одеколон преди 6 години
Айде бе, даже и извънземни?
170
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин плаши руснаците за да осигури собствената си власт. Това е толкова елементарно че се чудя дали изобщо някой му се вързва.
169
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Няма, няма и да има сила, способна да пороби Русия!" Ей, че скромен този Путин! Нали ти я пороби, бе диктатор шиб..
168
21
 
16
 
! Отговори
тръмп преди 6 години
Поклон пред Червената армия!
167
5
 
19
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Парата , парата може да ги пороби - започнала е както се види - що руснаци са вече в САЩ , Англия , сладостта на парите ще ги затрие , както ще затрие всичко читаво по света