Путин: Няма, няма и да има сила, способна да пороби Русия!

Руската армия може да отблъсне всяка потенциална агресия, увери той
9 май 2017 12:12, Елка Василева
277
Путин: Няма, няма и да има сила, способна да пороби Русия!
Снимка: Reuters

Няма сила, способна да пороби Русия, изтъкна президентът на федерацията Владимир Путин в речта си на Червения площад в Москва, където се състоя поредният Парад на победата, съобщи ТАСС.

"Няма, не е имало и няма да има сила, която би могла да покори нашия народ", увери руският лидер.

По време на Втората световна война "нацистите връхлетяха Съветския съюз с най-мощни удари", но народът "извърши нещо невъзможно на пръв поглед - обърна кървавото колело на Втората световна война, (. . .) смаза нацизма, сложи край на зверствата му", подчерта Путин.

Още по темата

Въоръжените сили на Русия "могат да отблъснат всяка потенциална агресия", "но за ефективна борба с тероризма, екстремизма, неонацизма и други заплахи е необходимо да се консолидира цялата международна общност" - Русия е отворена за подобно сътрудничество, изтъкна президентът.

Именно "разединението между водещите страни в света" е попречило да бъде предотвратена Втората световна война, отбеляза той.

В парада участваха близо 10 000 души - представители на различните родове войски и видове въоръжени сили. Механизираната част на парада започна с появата на легендарния танк Т-34. След него преминаха още над 100 единици наземна бойна техника - бронирани автомобили "Тигър", "Тайфун-К" и "Тайфун-У", бойни машини на пехотата, модерни танкове като Т-14 "Армата" и Т-72, артилерийски и ракетни комплекси.

Военни музиканти изпълниха по време на шествието повече от 40 марша и други музикални произведения. Командващ парада бе главнокомандващият сухопътните войски на Русия Олег Салюков; парадът бе приет от министъра на отбраната Сергей Шойгу.

Авиацията не участва в парада на Червения площад поради неблагоприятни метеорологични условия, съобщи министерството на отбраната в Москва.

След парада Путин положи венец на Гроба на незнайния воин.

Денят на победата бе честван в Санкт Петербург - "северната столица" на Русия, без обявеното по-рано участие на бойни кораби. ТАСС все още не разполага с официални коментари в тази връзка от местните власти и командването на Балтийския флот, посочва агенцията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
плефнелиеф е получил припадъка бойко сърцебиенено те са смели но ще отговорят на руската агресияс мощен гей--парад
125
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Этот марш не смолкал на перронах,Когда враг заслонял горизонт.С ним отцов наших в дымных вагонахПоезда увозили на фронт.Он в семнадцатом брал с нами Зимний, В сорок пятом шагал на Берлин. Поднималась с ним в бой вся Россия По дорогам нелгких годин.И если в походСтрана позовтЗа край наш роднойМы все пойдем в священный бой!
124
16
 
22
 
! Отговори
Край преди 6 години
Това е най-голямата грамотна, културна нация от бели хора-християни. Русия е стожера на славянския и източно православен свят и въобще на християнството. А сега можете да плюете до обезводняване - Русия е високо и жалките плюнчици на поплювковците я не стигат.
123
13
 
11
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 6 години
Преди години някъде бях прочел описание на идеалния данъчен инспектор - нисък, плешив, импотентен. Същото важи за диктатор на нация от комплексирани алкохолици.Няма кой да пороби Русия ?!? Че, коя друга "нация" е по-поробена от руската ? Севернокорейската, венецуелската, турската...?!?
122
1
 
0
 
! Отговори
анти преди 6 години
Радонов пи ли си хапчетата днес?
121
7
 
12
 
! Отговори
t2 преди 6 години
Тоя е напълно изкукал ... Пълно е с агресори, които са се затичали да нападат русията ... :)
120
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалка картинка на един отиващ си диктатор
119
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! За 70 мин - 133 животрептущи резонанса! Рикордате, представям си, колко *** се щръкнали в къс куршумен старт и само чакаха да се появи подобно заглавие! Ще имате пица тогава, мънички мои!А товарищ Путин като винаги е прав. Онези го знаят, на на слабите ученици непрекъснато трябва да им се повтаря. Санким белким нещо им влезе в дементните главици! Вчера гледах " А утрините тук са тихи", днес - Парада на Победата и си мислех състрадателно "Онези не знаят с кого си имат работа!".
118
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВ Задунайската губерния.
117
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, Путин, натрий носа на евреите и техните поклонници!
116
3
 
14
 
! Отговори
До 144 преди 6 години
И какво общо има коментара ти/?Пак ли "демокрацията" ви е виновна??Пенсионните фондове на нашите баби и дядовци бяха ограбени от същите комунисти, които бяха преди 89г. и техните деца, които управляват сега.Та..вие комунистчетата...пак бъркате нещата и пак демокрацията ви е виновна за собствените ви престъпления. Много удобно, но не минава вече.
115
10
 
4
 
! Отговори
нонеим преди 6 години
А бе и Римската империя са си мислили, че ще са вечни ама сега са една плюнка земя.
114
3
 
10
 
! Отговори
11 преди 6 години
До Анонимника 130Дивашка работа? Това са 20 милиона избити, бе кретеноид.
113
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен...............че е свободен с 4 военни американски бази в България,.............Къде са тия бази руско слугинче?
112
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До калоянЯ, поясни...в какво точно се изразява героизма и патриотизна на настоящите болшивики в Кремъл? И от армията им??Само без заучените..."борят се срещу империализма и капитализма и фашизма".Какво им е достойното? Срещу какво и за какво се борят? За на комплексирания си вожд-джудже комплексите?
111
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
горките те се мислели за свободни :) роби си бяха при Цара, роби си бяха при комсекретаря, роби са си и днес при ***
110
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шепа *** лаят за центове и докато хората в България умират или се самоубиват от глад и мизерия, някой ми говорят за свобода, равенство и братство ахаххащото бабите и дядовците 40 години са блъскали да живеят с 200лв, а *** идват за да получат 1200 - това ви е свободата и демокрацията? Да ви се строшат палците от натискане на минуси
109
9
 
11
 
! Отговори
Защо преди 6 години
Защо бе русофилчета руската делегация не ни признава като съвоюваща страна. Нещо повече Съветският съюз постъпва така, че макар делегациите на Украйна и на Беларус да гласуват, че ние сме воюваща на тяхна страна, официалната съветска делегация не го прави и по този начин ние плащаме репарации, разглеждани сме като подпалвачи на войната нещо, което е неточно и невярно. И това е направено напълно съзнателно, за да се признае съветската окупация в България.
108
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Най-смешното е че обикновенния руснак е с толкова промит мозък, че наистина вярва че запада иска да ги пороби"още по-смешното е как обикновения българин си мисли, че е свободен с 4 военни американски бази в България, без българска армия и икономически геноцид. Я ходи у лево бе ***
107
9
 
5
 
! Отговори
Лесно! преди 6 години
Лесно ни е да гледаме Путин. Да му се чудим на акъла с пропагандата. Като на дете което си итрае на войници, но в крайна сметка не си виждаме нашите задни части. Живеем под пухлупака на шайка от години и се радваме на живота си в ***. Избираме година след година хора от които очакваме различен резултат. Човек който прави това се нарича *** или ***, а когато става дума за цяла един народ не знам как да го нарека.По-добре да се смирим и да бъдем скромни и да си знаем мястото там на веригата