Тръмп подписа указ, ще въоръжава кюрдите в Сирия

Кюрдите имат подкрепата на САЩ и арабската коалиция
9 май 2017 22:33,
64
Тръмп подписа указ, ще въоръжава кюрдите в Сирия
Снимка: архив Reuters

Двама представители на американската отбрана заявиха за телевизионния канал NBC News, че президентът Доналд Тръмп е одобрил план за въоръжаване на сирийските кюрди.

Кюрдското население в Сирия е важен съюзник на Съединените американски щати в борбата срещу терористичната групировка "Ислямска държава".

Един от представителите коментира, че ходът е значим, тъй като е в подкрепа на идеята, че Сирийските демократични сили е бойната сила, която вероятно ще участва в офанзивата за град Ракка, предаде "Фокус".

Решението на Тръмп също подсилва идеята, че Сирийските демократични сили, сирийските кюрди и Сирийската арабска коалиция имат подкрепата на САЩ.

Заповедта е подписана и това „позволява процесът да започне да действа“. Когато заповедта стигне до Министерството на отбраната на САЩ, страната може да започне да осигурява на сирийските кюрди оръжия и оборудване, част от което е вече предварително доставена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
11
 
10
 
! Отговори
карлито преди 6 години
Асад ще остане на влсат до като умре или избяга и последния сириец.След това ще замине за Москва с жена си и децата си,да си гледа старините.Истински мюсулмански сирийски герой,който мисли за народа си.Заедно с Путин ще посещават най голямата джамия в Европа в Москва и ще су гугукат седнали на килимче.
9
2
 
20
 
! Отговори
Ердугън преди 6 години
Вай вай бе чоджум що така
8
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трън на турците
7
3
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Ами да така е решил и какво от това нима мислиш че терористите ще избиват хората и Тръмп ще седи и ще гледа и ще яде пуканки сбъркал си адреса.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Луд умора нема.Наистина една част от управляващите са с проблеми или финансите заслепяват?
5
13
 
56
 
! Отговори
добре преди 6 години
Много добре, и САЩ и Русия подкрепят кюрдите. Време е да се появи държава Кюрдистан! Не може за 700 хиляди да се прави Косово, а 25 милиона кюрди да нямат държава.
4
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А преди Москва даде картбланш на Ердоган да ги унищожи.Пак въртележки.
3
7
 
26
 
! Отговори
1 преди 6 години
Ами да, защо си мислите, че има войни по света ? Защото ако не си продават оръжието американците още повече ще им се скапе икономиката. А се плашехме, че Хилари ще предизвика 3-та световна война. Дано Володя не отвърне със същото.
2
4
 
11
 
! Отговори
ердоган преди 6 години
мен не са ме питали.. пак ще падат бомби.
1
64
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много добре. Значи Тръмп е решил да пусне кюрдите срещу руския башибозук в Сирия отишъл да защитава най-кръвожадния убиец в Близкия изток Асад.