Тръмп подписа указ, ще въоръжава кюрдите в Сирия

Кюрдите имат подкрепата на САЩ и арабската коалиция
9 май 2017 22:33,
64
Тръмп подписа указ, ще въоръжава кюрдите в Сирия
Снимка: архив Reuters

Двама представители на американската отбрана заявиха за телевизионния канал NBC News, че президентът Доналд Тръмп е одобрил план за въоръжаване на сирийските кюрди.

Кюрдското население в Сирия е важен съюзник на Съединените американски щати в борбата срещу терористичната групировка "Ислямска държава".

Един от представителите коментира, че ходът е значим, тъй като е в подкрепа на идеята, че Сирийските демократични сили е бойната сила, която вероятно ще участва в офанзивата за град Ракка, предаде "Фокус".

Решението на Тръмп също подсилва идеята, че Сирийските демократични сили, сирийските кюрди и Сирийската арабска коалиция имат подкрепата на САЩ.

Заповедта е подписана и това „позволява процесът да започне да действа“. Когато заповедта стигне до Министерството на отбраната на САЩ, страната може да започне да осигурява на сирийските кюрди оръжия и оборудване, част от което е вече предварително доставена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Ако след Ефратски щит има Ефратски шиш ,турците ще бомбардират оръжието от Търътъръмп с американски ракети от базата Чирилик.
49
1
 
4
 
! Отговори
Мемет преди 6 години
Машаллах Тръмп ефенди.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварите готвят окупация на Сирия през Йемен. Ще се обзалагаме ли какъв ще е предтекста? ИД или Асад?
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До popa ot razgrad:)))) ti ot de 6e gi znae6 tiq ne6ta sled kato bg meeediite ne te osvedomavat za tova 4e predi sedmica turcite s 26 iztrebitelq bukvalno poraziha kyurdo-amerikanskite bazi v severna siriq.i sega zatuy amerikancite vaykat 4e trqbva da vaorajat kyurdite o6te pove4e. No turcite kazaha 4e otnovo 6te bombardirat o6te po jestoko bez da se vaobrazqvat dali na terena ima amerikanci ili ne.Taka 4e jiveete v nqkakav si dezonformiran svqt v bg
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи скоро Сирия ще бъде поделена между Турция, Иран и пешмергите от Ирак. Турция не само, че няма да се разпадне ами първо ще се разшири със северна Сирия, а после ще присъедини и териториите които ще завземат иракските кюрди.
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това американските политици си сменят позицията по-бързо и от Волен Сидеров.Американците първо въоръжават и подкрепят Ислямска държава, а след това се борят с нея. В какъв свят живеем :-(
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Америка такъв лобут ще яде скоро там,значи ще използват терористи срещу други терористи , значи има лоши терористи които не им играят по свирката а и добри които работят за Америка, кюрдите като завземат Ракка който е сунитски арабски град после тях кой ще ги изкара оттам ,рдите са диваци които анексира арабски земи
43
8
 
5
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
вече няма пречки за Сирийски Кюрдистан...
42
6
 
14
 
! Отговори
до 36 преди 6 години
Говориш пълни глупости.НИКОЙ!! Нито Европа нито САЩ нито Русия няма да допуснат разширяване на Ислямистите в Европа. Скоро Турция ще стане Обществен Враг Номер 1 .Ще бъде разкъсана ,Разграбена и на нейно място ще се появят нови 2-3 държави! Виж какво е Общественото мнение за Мюсюлманите.Със всеки изминал ден се влошава!
41
0
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Че то и в момента Америка въоръжава Ислямистите. Хубавото от това е че ги въоръжават с Българско оръжие произведено основно във ВМЗ и АРСЕНАЛ.Не се говори за това много но Американски търговци на оръжие правят поръчки в нашите заводи за стотици милиони $ и всичко това бива продавано на Терористите.
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще на тъпчат с оръжие най големия враг на мюслитата - кюрдите....Ти да не мислиш, че кюрдите са православни католици?
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Факт..."Ако искат да ги запазят като съюзник"...новия съюзник ще се казва "КЮРДИСТАН" !!!аман от ***...турция се разпада на 3 - 1. Кюрдистан 2. Ислямска република (в Азия) 3. Кемалистка република
38
5
 
6
 
! Отговори
7 преди 6 години
С Русия си поделяме Турция...Кюрдите в Калифорния
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България трябва да почне закупуване на ПВО системи от САЩ или Русия - който даде.И да почне да трупа техника на южната граница преди да е станало украинския модел. Под Кърджали и бургас трябва да е наситено с техника.
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е отговора към Мустак ефенди от предизборната му кампания. Естествено не му останаха длъжни. Ще на тъпчат с оръжие най големия враг на мюслитата - кюрдите.
35
2
 
12
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Анонимендо44Горчиво ще се разочароват всички,които смятат,че ЕС и НАТО са гаранция,че няма да се случи такова нещо!Виждаме че и Гърция(с мощно лоби в САЩ) не се чувства сигурна,та какво остава за нас!Ако имаме гаранции от САЩ,че няма да позволят на Турция да ни атакува-то е друго нещо,става.Обаче,кой знае защо американците категорично отказват да ни дадат такива гаранции.Що ли?Съюзници сме,ама трета ръка,майКолкото до Русия-и тя няма да помогне,въпреки някои надежди!Проливите и са по-важни
34
3
 
5
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Анонимендо 45Когато много скоро ти нахлупят фе.са или резнат зелката,ще разбереш истината,ама късно....
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Факт - Ти тези факти си ги ...
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зна4и САЩ ще компенсира Турция като и даде територии от ЕС .Ха-ха-ха по -големи страхливци и и.диоти нема от тук пишещите рубладжий4ета .
31
0
 
16
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Анонимен"Няма значение кой е президент на САЩ,едни и същи в сянка дърпат конците."Е,вече и във Франция е така,с новия президент.Скоро и в други държави.