ЦРУ бори Пхенян със спеццентър за противодействие

Ще анализират информация за ядрената и ракетната им програма
11 май 2017 09:07,
29
ЦРУ бори Пхенян със спеццентър за противодействие
Снимка: архив Reuters

Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ е създало специален център за противодействие на заплахата от ядрената и ракетната програма на Северна Корея, предадоха ТАСС и Франс прес, като се позоваха на съобщение, поместено на сайта на американската агенция.

АФП отбелязва, че това е първото звено на ЦРУ, съсредоточено върху една-единствена държава.

Центърът обединява ресурсите на няколко отдела и ще анализира информациите за ядрената и ракетната програма на Северна Корея.

Името на ръководителя на звеното не бе разкрито. ЦРУ се ограничи да каже, че човекът е ветеран от агенцията, посочва БТА.

Новината бе съобщена в момент, когато Северна Корея може да извърши шестия си ядрен опит, отбелязва АФП. Това само ще увеличи още повече напрежението в Източна Азия.

Съединените щати не изключиха възможността да нанесат превантивен удар по Северна Корея, за да й попречат да разработи ракета с ядрена бойна глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Северна КореяЦРУКНДР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
31
 
! Отговори
кука преди 6 години
ха-ха-ха
19
6
 
33
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До Боби - Боби, разбираш от всичко - от икономика до оръжие. Кажи сега, защо дебелия гуц не позволява да пътуват в чужбина? Защо единственото перо в износа им са въглищата? Защо армията им изглежда като съветската през 50-те години? Защо няма репортажи ог Северна Корея? Защо малкото туристи в Северна Корея се контролират строго и не им се разрешава да се разхождат свободно? Защо никой, абсолютно никой не иска да емигрира в Северна Корея? Осветли ме, моля те.
18
7
 
37
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Северна Корея е колос на глинени крака. Единственото нещо държащо северно корейците в държавата е факта, че границата с Южна Корея е най дългата и яко милитаризирана сухопътна граница в света. Държи ги не верността и обичта към дебелия гуц който лапка западни благинки и тъне в лой, държи ги страхът, армията която стяга с желязна хватка. Ако отвори границата мигом ще остане сам, или ще бъде пометен. Стига смешни нелепи постове от комуноиди "възхищаващи" се от прасето.
17
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аааа веднага ще си намерят нов "враг".Ей гледай руснаците - не остават без "врагове", външни и вътрешни. Че ако поживеят малко без вайна, току виж някой батюшка го изнесат с краката напред.
16
6
 
38
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Току що прегледах на бързо в ютуб едно предаване на руски за северна корея . Изумен съм от строителните постижения, чистотата, културата на хората, ДИСЦИПЛИНАТА. Невидях дрогирани, спящи по пейките бездомници. Тук пишеха, че нямали мобилна система. Не само, че имат но и свободно продават мобилни телефони но не всеки може да си позволи. Има западни стоки в изобилие но цените на тях са високи за болшинството. Едно съм сигурен и времето ще го покаже. Северна Корея върви по стъпките на Китай.
15
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тез горките в Северна Корея цялата им система се върти около това да мразят САЩ :) ако САЩ ги няма, няма да имат никаква идея какво да правят с живота си :)
14
2
 
33
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До иваниване, защо го направи?!иване, ти имаше всичко...
13
3
 
38
 
! Отговори
иван преди 6 години
ако и ние бяхме като тях да си пазим суверенитета.... подкрепям ръководството на северна корея срещу колонизатора сащ
12
1
 
37
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До АЕЦа нещеш ли да слушаме само христо ботев на дълги вълни? кви са тия поамериканчени укв-та, само ламби , соц и хардкор!
11
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хааааааххахаххах, обожавам да ме убеждават, колко е хубав живота в северна корея.При това все другарЕ, дето са изпратили домочадието си САМО и ЕДИНСТВЕНО в гнилия и западащ ЗАПАД! Справка - синчето на *** нинова, синчето на божков и т.н. и т.н.
10
1
 
32
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Анонименосем. ;) пишат за квото падне за дваеселева.
9
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи "не се дават". Мислиш ли, че ако няма граничари с кучета, картечници и т.н. (както беше и при нас преди 89-та), ще остане жив севернокореец на територията?А е паднал режима, а Китай и Южна Корея са залети от милиони "благоденстващи" в момента севернокорейци.
8
4
 
39
 
! Отговори
АЕЦ преди 6 години
Както и да живеят, не се дават!А ние и АЕЦ-а почти си спряхме, щотото така ни казаха.
7
5
 
43
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
В ЮТуб има доста документални филми за Северна Корея. Руски журналист са ги правили, рагледай ги внимателно и сравни с БГ. В сравнение с тях БГ е като изостанала африканска държава. Дали Ким е диктатор или не, там хората не ги интересува.
6
2
 
31
 
! Отговори
анти преди 6 години
А, Радонов пие ли си хапчетата за веселата болест??
5
2
 
37
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
за разлика от нашия инж балкански, в щатите явно почитат том сойер, който би казал че няма смисъл да муфтиш народа за пари, ако можеш да го накараш да ти ги даде по собствена воля. за съжаление тая бакалска сметка трудно ще влезе в главите на определени съединения на въглерода и желязото.
4
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кефят ме феновете на фетким. Пишат, колко харесват дебелото корейче от топлата си панелка в Люлин 6, но ако стане дума с дела да докажат, колко им харесва севернокорейския начин на живот, моментално минават офлайн :)))))))0
3
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕвалаИскаш да живееш, като севернокорееец???? Горд, гладен и .....про.стНяма проблеми, лесно ще ти дадат виза за там.
2
5
 
50
 
! Отговори
Евала преди 6 години
Евала на корейчетата, не се дават! Отстояват си своето, пък каквото и да било то.А ние... дупедавци.
1
4
 
46
 
! Отговори
638 неуспешни атента преди 6 години
Цру е най-голямата, най-яко финансираната и най-смешната терористична организация в света. С 638 неуспешни атентата срещу Фидел Кастро!