Арабски принцеси на съд в Белгия. Слугините им – роби!

Вдовица на шейх и седемте й щерки обвинени в "нехуманно" отношение
12 май 2017 08:00,
10
Арабски принцеси на съд в Белгия. Слугините им – роби!
Снимка: Reuters

В Белгия започна задочен съдебен процес срещу осем жени от кралския двор на Абу Даби, третирали като роби 20 свои домашни помощници, съобщава ДПА.

Подсъдимите принцеса Хамда Алнехаян, вдовица на шейха на емирството, и нейните седем дъщери са обвинени в "нехуманно и унизително" отношение към домашните помощници, конфискуване на паспортите им и отказ да им плащат възнаграждения.

Казусът е от 2008 г., когато след получен сигнал белгийската полиция влезе в луксозен хотел, където принцесите са заемали цял етаж в продължение на година.

Според юристи домашните помощници - бавачки, готвачи и прислужнички - били денонощно на разположение на господарките си и никога не напускали сградата. Принцесите се обръщали към слугите с обидни думи.

Смята се, че слугите, произхождащи от Филипините, Мароко, Индия, Египет, Турция, Ирак и Сирия, са били държани в продължение на поне осем месеца, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
9
 
! Отговори
Да не би това да е преди 6 години
част от плана, според който пристигат на континента ни, за да налагат тук тяхната вяра и порядки?Аааа, не така мадам! Ако искаш да налагаш обичаите си, *** в Столипиново или у Факултето.Там можеш да продадеш щерките за булки, някои от жителите на тези квартали са милионери, могат да си купят принцеса.Други от жителите там биха ти продали своите дъщери за слугини, ще ти излязат евтино. Е, може да ти покрадват бижутата, но не е беда, ти имаш много, а те носят на бой и не се впечатляват от ругатни
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега принцесите в пандела или на обществено полезен труд - да метат улиците на Брюксел или да чистят кенефите на гарата там!
7
1
 
5
 
! Отговори
Куешчън преди 6 години
Кой е подал сигнала?Защо 8 месеца нито една от слугините не е предприела нещо? Не се намират в Абу Даби, а в сърцето на Европа. Достатъчно е просто да излязат от този етаж и да се обърнат към най-близкия полицай с жалба, че някоя си им е задържала паспортите, не плаща, а на всичко отгоре ги и обижда!Да не би пък този помощен персонал да мисли, че това е нормално отношение?Затова се питам, някоя от тях ли се е разбунтувала или някой от европейския персонал е счел, че става нещо недопустимо?
6
0
 
21
 
! Отговори
дзъ преди 6 години
да се накажат с принудително ядене на свински черва, сланина и копита за 8 години, бкл. и да ползват козметика със свинска мас
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се разпънат на кръст. На площада в центъра на Брюксел. Но преди това - по една филия с мас и чаламба за прочистване.
4
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ислямски особености. Надявам се поне когато цивилизования свят стане по независим за петрол, да бъдат все по-изолирани.
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бре, ами ако от едно най-нормално робство се впечатлявате, какво ще правите като почнат да падат глави? Брюкселци да си нашият по едни пайети и друсат трибуквието!
2
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са си вътрешни работи, какво им се месят?
1
1
 
26
 
! Отговори
Бхк преди 6 години
Жени на годината!Агент ал-Ахмак, ЦРУ!!!