Русия засякла и US безпилотен самолет над Черно море

Летял на голяма височина към руското въздушно пространство
12 май 2017 17:30, Елка Василева
124
Русия засякла и US безпилотен самолет над Черно море
Снимка: архив, Reuters

Руските служби за въздушен контрол са засекли днес над Черно море тежък разузнавателен безпилотен самолет "Ар Кю-4 Глоубъл хок", предаде ТАСС, като се позова на военно-дипломатически източник.

Той каза, че американският дрон летял на голяма височина към руското въздушно пространство.

Още по темата

По думите му безпилотни самолети на САЩ редовно изпълняват такива полети.

На 9 май руски изтребител "Су-30" засече над Черно море американски разузнавателен самолет "Посейдон", който също летял към руската граница. В резултат на действията на руския пилот американският му колега сменил курса и се отдалечил.

"Глоубъл хок", производство на кампанията "Нортроп Груман", е стратегически разузнавателен самолет. Масата му при излитане може достига до 15 тона, а размахът на крилете - 40 метра. По данни на производителя той може да лети до 30 часа на голяма височина с над 1300 килограма полезен товар. На борда има камера с висока резолюция, инфрачервен сензор и радар за проследяване на движещи са обекти.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
ПСИХО преди 6 години
Иначе не сме сомнамбули, че понякоги се сбуждаме от съня *** денем ли, нощем ли не знаем! Лошото е, че дуварът се блъска у назе, а НЕ НИЕ ДА СЕ БУТАМЕ У НЕГО! Иначе, като махнем махмурлука, натъртванията, сме добре. И мама е добре. И книжарничката е добре! И кашона де живея в него е шарочък. А книжарничката препечелува със вехти учебнички *** на.. печели.
64
0
 
0
 
! Отговори
ДАНО преди 6 години
- Дано да не нападнат самолети София, че останахме без ръководство! Няма да има кой да краде парите на народа?- Ааа няма, няма!
63
2
 
2
 
! Отговори
STEFAN преди 6 години
VIDIAHME KOLKO SA DOBRI RUSKITE IZTREBITELI .EDNA KADINA GI SVALI RASHKITE.TUKA MI PISHETE GLUPOSTI.4E RUSKITE SA BILI NAY DOBRITE
62
3
 
3
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
Искали са да видят манифестацията на 9-ти май , а руснаците решиле да отменят полетите в Масква и да се насочат към разузнавателния самолет.Страх тресе руснаците, че някои иска да ги напада.
61
6
 
2
 
! Отговори
x преди 6 години
Четейки тази статия се създава впечатление,че противникът е САЩ.В същото време сме съюзници,нали така???в тази връзка считам,че материалът е манипулативен-"Русия била казала","според руските осведомителни агенции","ТАСС била съобщила".Приема се казаното от тях като чиста монета,а "дали е така,кой ще ми каже"/Васко Кеца/??!
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимат сканирар и записват - като прибавим и гуглето дето всичко снима и записва ...Направо сме си следени постоянно от въздух ,суша и по интернет .След време ще ни следят с дронове къде ходим по улиците .
59
2
 
1
 
! Отговори
Ралица преди 6 години
То самолетите са били до последно на репетиция за парад, летели в небето на Москва и пускали са дим в цвят на руското знаме - все са ги показвали по новините...Времето не е позволило участието им в парада!
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как ще напишете "Ар Кю 4"? Как е положението с нашите "Ем и Ге" 29?
57
1
 
7
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
За "образуваните" балами дрискащи коментари.Колкото до парада и авиацията на Руската Федерация, те да бяха вдигнали и някое МИ-17 минималната височина на, която могат да прелетят е 500м, а облаците са на 300 метра или вие се кефите на звуковото шоу от ремонтиран двигател на миг-29 в полски хангар ?За онзи дето се изказа, че един руски самолет не можел да прелети Турция, ами това си беше нож в гърба от министъра им, който е дал заповед, а той вече не се знае къде е.
56
2
 
0
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 6 години
чак пък всичките да са в Сирия , едва ли , но е факт че срещат известни затруднения да си доставят някои неща по обичайните канали . Ако искаха да има авиация на парада и времето позволяваше все щяха да вдигнат нещо , защо не и някой от предсерийните ПАК-ФА
55
7
 
7
 
! Отговори
всичката пара през преди 6 години
Остава факта че на 9 Май на парада нямаше авиация. Имаше само един гост.Съществува мнение ча всички годни за полет руски машини са в Сирийско направление.Откак САЩ затегнаха режима за оборудване на кокпита, руските машини годни за полет намаляват прогресивно.
54
5
 
22
 
! Отговори
Защо??? преди 6 години
Къде е САЩ, къде е Черно Море... какво правят там, какво търсят през 9 морета в 10-то.Защо вечно се месят където не им е работа, защо допускаме чужд контингент на наша територия, защо защо защо.Само не ми казвайте че ни пазят ... от кой?
53
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В резултат на действията на руския пилот американският му колега сменил курса и се отдалечил към морското дъно.
52
3
 
18
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 92САЩ казаха че пистата е уцелена, че всички хангари са уцелени и т.н.Руската телевизия след 4 часа по изгрев беше на място - показаха 6 унищожени хангара, столовата на персонала, няколко склада за гориво , няколко склада с боеприпаси и така нататъкслед обяд унищожената авиобаза пусна по унищожената писта унищожените Су-22 да излетят и да бомбят джихадистите пред руските камери.
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До PANAYOT APOSTOLOSОсвен това руски са били някои от Хавайските острови, крепост на Червено море, една наследствена земя на Екатерина Велика в днешна Германия на Балтийско море и Форт Рос в Северна Калифорния.
50
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бубек, това 24/59 е предназначено само за вътрешноруска употреба. Да не смачкат съвсем самочувствието на руснака. Истината е, че от 60, 59 достигат целта. Една просто не излита.Ако беше както казваш къде са останалите? Изпариха се изведнъж без никаква следа ли?
49
7
 
3
 
! Отговори
MAKEDONETS преди 6 години
HAYDE BASTA VIDIAHME RUSKITE SAMOLETI EDNA TURTSIA NE MOGAT DA PREKOSIAT.BUMMM DOLU .
48
2
 
12
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Генрих Ягода продКузнецов отива на дву годишен ремонт и преоборудване А Армата Т-14 има аварийна спирачка (ползва се примерно при ракетен обстрел за да спре рязко танка) Водача който не са го инструктирали като хората, което си е скандално само по себе си, включва тази спирачка. БРЕМ на базата на Т-90 не можа да помръдне по-тежката Армата Т-14. 2 минути след като инструктор от завода влиза в танка машината напуска площада на собствен ходТрябваше да гледаш ЦЯЛОТО ФИЛМЧЕ не само първата част
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците, разбира се, имат ракетни двигатели, само че руските са по-добри. Американците купуват всичко - мозъци, двигатели, титан, всичко.За комунистите -такива, освен до болка известните ти са и Луи Арагон, Пабло Неруда, Антонио Грамши, Пабло Пикасо, Сикейрос, Рибера, Ороско, Кюри, Горки. Всъщност няма да изброявам стотиците руски интелектуалци! Както и героите на Куба, Виетнам
46
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Генрих ЯгодаПотопения Разузнавателен кораб е на 50 години Полско производство ГРАЖДАНСКИ КОРАБ ползван от военните - същата гемия каквато го и потопи така че проучи преди да плямпашизтреляни са 59, една не е излетяла, долетели са 24, недолетели общо с тази дето не е излетяла 36 томахавкиВсеки ПВО комплекс чие да е производство може да прехване томахавка на макс 30 км от позицията В Сирия томахавките са летели на 120 км най-близко до Таурус(С-300) няма как дори на теория да ги прехванат