Руски изтребител прехванал US самолет над Черно море

Су-30 е накарал разузнавателната машина да промени маршрута си
12 май 2017 11:37, Елка Василева
224
Руски изтребител прехванал US самолет над Черно море
Снимка: архив, Reuters

Министерството на отбраната в Москва потвърди, че американски разузнавателен самолет Пи-8 "Посейдон" е бил прехванат от руски изтребител Су-30 на 9 май над Черно море, предаде ТАСС.

"Руски средства за контрол над въздушното пространство откриха около 12.00 ч. на 9 май над неутрални води от Черно море въздушна цел, наближаваща държавната граница на Русия. За прехващането й бе изпратен изтребител Су-30 от дежурните сили на противовъздушната отбрана в Южния военен окръг. След приближаване на безопасно разстояние пилотът на руския изтребител визуално разпозна въздушния обект като американски разузнавателен самолет Пи-8 "Посейдон", заяви събеседник на агенцията от министерството.

"Руският изтребител изпълни маневра, с която "поздрави" американските пилоти, след което американският самолет-разузнавач промени маршрута си и започна да се отдалечава от границата с Русия. Изтребителят Су-30 благополучно се завърна на летището, където е базиран", добави източникът.

По-рано телевизия Ен Би Си, цитирайки американските военноморски сили, съобщи, че руски изтребител е прелетял на разстояние под 7 метра от патрулен самолет за борба с подводници "Посейдон" на американския флот във въздушното пространство на Черно море на 9 май. Споменат бе обаче изтребител Су-27.

Според телевизията американският самолет е извършвал обичаен патрулен полет. Говорителка на американските военноморски сили заяви пред Ен Би Си, че според командира на екипажа на "Посейдон" действията на пилотите от САЩ и от Русия са били професионални и безопасни. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
3
 
4
 
! Отговори
Сашо преди 6 години
До Анонименне знам кой се смее ама на оня гоооолемия бомбардировач над северно море се бяха вдигнали 5/пет/ истребителя от нато да му го хващат ама не го устискали
110
1
 
3
 
! Отговори
Сашо преди 6 години
До Анонимензащо си анонимен бе напиши си посраното име
109
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички помним как една ханъма с Ф-16 направи за смях великите въздушно космически сили (за наименованието също бурна доза смях) на матушката за смях. Та ореваха после света. А форумните им *** се бяха изпокрили тука и ближеха рани бая време след това хахахахахаха
108
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уааааааау! Руското Су прехванало разузнавателен самолет? Що не прехвана някой Ф-16 да се посмеем всички после?А един великоруски военен кораб беше прехванал кораб с овце и после потъна...как го правят - не знам. Велики комедианти са руските военни.
107
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо Русия се намесва във вътрешните работи на България, вкл. и с тролене?
106
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
рубладжиите защитават руските поробители, като стана въпрос за история - и съсипника на 1 вата Българска държава княз Светосляв, и завоевателя на българското КАзанско ханство, и окупанта Сталин, от чиято окупация още не можем да се отървем!
105
2
 
3
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Ех, г- жо Василева! Вие знаете ли изобщо какво означава един самолет да бъде прехванат?
104
4
 
2
 
! Отговори
до калеко алеко преди 6 години
аве ние направо от дървото ги свалихме тия *** - освен азбука, и език им дадохме, и християнска цивилизазция, 1-ия им патриарх, литература и култура, научихме ги на строителств о - Кремъл е по идея на КАзанския Кремъл и т.н. Мусоргски, Тургенев Горки и половината им писатели са с български корени, спасителят на русия ген> Суворов (от рода Сувар) ... много още..
103
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руския окупант и Боби са еднакво глупавии. Или са един човек или са от школото на СССР. Пишат само проруски измислици и лъжи.
102
0
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
До отг за мишоСтрахотно но това, което казваш са общи фрази. Присъствието в една държава на чужди правителствени организации, военни сили и т.н. може да означава много и е твърде разтегливо понятие.Да си спомним тогава Либия, Ирак, Виетнам и какво. Става въпрос за конкретни събития довели до определени последствия, точно затова отговора ми е под формата на въпроси.Надявам се да ме разбираш.
101
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ могат да летят, където решат в международно небе. Особено в черно море , където има 3 Натовски държави .Аре стига ни занимавахте с вашта Русия. Комплексари. САЩ нито паради правят да се фукат, нито въздушни граници нарушават.Русия и двете прави от комплекс.
100
3
 
3
 
! Отговори
айде въпроси преди 6 години
а кой яде бой във война в Афганистан? Кой въоръжаваше Иран и Ирак? А кой е с военно присъствие в Сирия? и аз мога да задавам неудобни въпроси...
99
0
 
0
 
! Отговори
отг за мишо преди 6 години
присъствието на раша в изтока не е от вчера, аот десетилетия! Колкото са виновни сащ, толкоз и те - в Афганистан, иран ,ирак, сирия те имат въздействия още от 50-60 години!
98
8
 
3
 
! Отговори
ТръмпеГолем преди 6 години
Колкото и да не ви иска да го признаете Русия е само регионална сила а господарите са много на Запад така, че поклон пред Тръмп и т'ва е .
97
6
 
4
 
! Отговори
значи преди 6 години
САЩ ще си летят където искат, *** да не *** много, щот ще ядат бой бой бой! Санкции, глад, бой стригане! от тва разбира мужика! Горна Волта с ракети - тва е раша!
96
2
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
До Анонимен 142 От кога започна конфликта в Сирия?Кога започнаха да бягат хората към Европа?Кога започна геноцида на християни, евреи, мюсюлмани?Кога се намеси Русия?
95
2
 
2
 
! Отговори
аало преди 6 години
окупанта и боби - скрийте се бе, че миришете на рубли!Пишете глупости - черно море не ена москва, а тва за българската империя са типични руски партенки...
94
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямо геройство е изстребител да прехване невъоръжен разузнавателн самолет. Също като да убиваш безнаказано сирийски жени и деца.
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТСлед някой друг "поздрав" на бай Дончо ще му писне и ще отнесете много ГРУЗ 200 от Черно мморе в ***, а джуджето ще раздава медали посмъртно.
92
2
 
0
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
***, аве то черно море на расия ли е бе??? наглеци недни рубладжийски!