Руски изтребител прехванал US самолет над Черно море

Су-30 е накарал разузнавателната машина да промени маршрута си
12 май 2017 11:37, Елка Василева
224
Руски изтребител прехванал US самолет над Черно море
Снимка: архив, Reuters

Министерството на отбраната в Москва потвърди, че американски разузнавателен самолет Пи-8 "Посейдон" е бил прехванат от руски изтребител Су-30 на 9 май над Черно море, предаде ТАСС.

"Руски средства за контрол над въздушното пространство откриха около 12.00 ч. на 9 май над неутрални води от Черно море въздушна цел, наближаваща държавната граница на Русия. За прехващането й бе изпратен изтребител Су-30 от дежурните сили на противовъздушната отбрана в Южния военен окръг. След приближаване на безопасно разстояние пилотът на руския изтребител визуално разпозна въздушния обект като американски разузнавателен самолет Пи-8 "Посейдон", заяви събеседник на агенцията от министерството.

"Руският изтребител изпълни маневра, с която "поздрави" американските пилоти, след което американският самолет-разузнавач промени маршрута си и започна да се отдалечава от границата с Русия. Изтребителят Су-30 благополучно се завърна на летището, където е базиран", добави източникът.

По-рано телевизия Ен Би Си, цитирайки американските военноморски сили, съобщи, че руски изтребител е прелетял на разстояние под 7 метра от патрулен самолет за борба с подводници "Посейдон" на американския флот във въздушното пространство на Черно море на 9 май. Споменат бе обаче изтребител Су-27.

Според телевизията американският самолет е извършвал обичаен патрулен полет. Говорителка на американските военноморски сили заяви пред Ен Би Си, че според командира на екипажа на "Посейдон" действията на пилотите от САЩ и от Русия са били професионални и безопасни. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
стига сте се яли като кучета, и не вярвайте на тези глупости
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко,че не навлязьл в руското вьздушно пространство голяма заря щяхме да гледаме туууууууууу язьк
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъжете и мажете в всеки сайт. В друг сайт пише съвсем обратното - бе въобще платена измекярска медия - долна помийна яма е всичко
48
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен65 той да не е самоубиец ще земе да се свали сам се пак за руска ракета згобена в ко4ината говорим
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
58- а какво е Су 30 , след като не е изтребител ? Руснаците ги използват в морската си авиация тъй като модификацията МК2 може да носи противокорабни ракети , което не означава че би имал затруднения със "Посейдон"
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 65Ще пуснеш едно л***о докато търсиш манивелката на катапулта :)
45
10
 
4
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
руското МО ОБЯВИЛО... ЦИТИРАНО ОТ тасс = ЕДИН ДЪРТ РОМ НА ПАЗАРА МИ КАЗА
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ако бях на мястото на руския пилот щях да пусна по грешка една вьздух вьздух
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май искат още една щайга да падне от ф16 или ф22 :) Така виждам аз нещата.
42
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Черно море има три натовски страни и още две кандидатнатовски така че.......
41
14
 
7
 
! Отговори
работа ясна преди 6 години
СЛЕД КАТО РУСНАКА Е ЛЕТЯЛ ЗНА4И НЕ Е ВАЛЯЛО НАД МОСКВА ВАЛЯ И НЯМАШЕ САМОЛЕТИ НА 9 МАЙ
40
31
 
3
 
! Отговори
ким сун преди 6 години
Ще свикнат руснаците че Черно Море не е тяхно и че им суверенни държави с излаза на Черно Море които са съюзници в НАТО,но трябва време.Руснака не се отличава с бърз ум.Изостанала нация разчитаща като мюсулманските халифати на продажба на петрол за да се изхранва,не може да се очаква много от тях.Като прибавим и слабоста им към алкохола нещата стават трагични.
39
1
 
22
 
! Отговори
гого преди 6 години
алоо 51ти как я мислиш таз работа, възд цел лети към границата ти и ще чакаш да я наруши че да я гониш. Аман от философи дърдорковци.Ходи мрънкай за черешите, не си за тук.
38
1
 
8
 
! Отговори
ЛЯВ преди 6 години
До Станой от АхелойМежду другото, паралелно и Полша предявява претенциите си над чехословашките земи и атакува територията на суверенната държава.
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СУ 30 -- НЕ Е ИЗТРЕБИТЕЛ БЕ КУХИ ЖУР,НАЛИСТИ -- ДИГНАЛИ СА СУ 27
36
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Фронто 51Как пък така "международното" пространство, дето си летят краварските талиги Е ВСЕ ОКОЛО РУСКИТЕ ГРАНИЦИ????????????? Ч..й го дират там???? Нещо да са загубили??? Ей ви космоса, летете си.......Ама, горките, те и до космическата станцие без руснаците не могат да стигнат.....
35
18
 
5
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
До Анонимен 50 ако видиш транспорта в Москва Този в София ще ти се стори супер подреден .... руснаците кой ти ги плаши..освен сами да се стряскат...) факт е 4е за 2016 им прехванахме 31 полета Рутини неща ... По скоро хибридите обясняват защо като ВАЛИ РУСКИТЕ САМОЛЕТИ НЕ ЛЕТЯТ КАТО НА 9 МАЙ
34
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората са си летели в неутрални води ама пияните руски бооклуци пак са се наср*ли милите. Дано имат памперси в руската кочиина, че тая мизерия дето е там не е шега.
33
1
 
12
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
фронтоомн ги чуваш петлите, ама на компа, има една думичка превенция, не руски самолет лети в блиьост на ЮС границата а Юс разузнавсч до руската. Тез бла бла раздувки ходи в някоя ясла ги разправяй. Чудно що британските ВВС излитат когато рудките Ту 95 летят в межд възд простр. до островите.
32
4
 
22
 
! Отговори
ЛЯВ преди 6 години
До Станой от АхелойНа 29-30 септември 1938 г. в Мюнхен при активната подкрепа от страна на САЩ е осъществена срещата на министър-председателите на Англия и Франция, Германия и Италия. Целта на срещите е решаване съдбата на Чехословакия, без участието на представители на самата Чехословакия. Удивително цинично, нали? Ето това предателстве се опитват да скрият днес страните от ЕС и САЩ, нарочно опитвайки се да прехвърлят отговорността от болната на здравата глава.