Руски изтребител прехванал US самолет над Черно море

Су-30 е накарал разузнавателната машина да промени маршрута си
12 май 2017 11:37, Елка Василева
224
Руски изтребител прехванал US самолет над Черно море
Снимка: архив, Reuters

Министерството на отбраната в Москва потвърди, че американски разузнавателен самолет Пи-8 "Посейдон" е бил прехванат от руски изтребител Су-30 на 9 май над Черно море, предаде ТАСС.

"Руски средства за контрол над въздушното пространство откриха около 12.00 ч. на 9 май над неутрални води от Черно море въздушна цел, наближаваща държавната граница на Русия. За прехващането й бе изпратен изтребител Су-30 от дежурните сили на противовъздушната отбрана в Южния военен окръг. След приближаване на безопасно разстояние пилотът на руския изтребител визуално разпозна въздушния обект като американски разузнавателен самолет Пи-8 "Посейдон", заяви събеседник на агенцията от министерството.

"Руският изтребител изпълни маневра, с която "поздрави" американските пилоти, след което американският самолет-разузнавач промени маршрута си и започна да се отдалечава от границата с Русия. Изтребителят Су-30 благополучно се завърна на летището, където е базиран", добави източникът.

По-рано телевизия Ен Би Си, цитирайки американските военноморски сили, съобщи, че руски изтребител е прелетял на разстояние под 7 метра от патрулен самолет за борба с подводници "Посейдон" на американския флот във въздушното пространство на Черно море на 9 май. Споменат бе обаче изтребител Су-27.

Според телевизията американският самолет е извършвал обичаен патрулен полет. Говорителка на американските военноморски сили заяви пред Ен Би Си, че според командира на екипажа на "Посейдон" действията на пилотите от САЩ и от Русия са били професионални и безопасни. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук има кухи чугунени кратуни които си мислят че руснаците са на нивото на Запада!Разликата спареняци става вече драстична между Запада и Русия!То заради тази разлика преди време се разпадна СССР и целия соц.блок!Не знам колко кух трябва да си та да мислиш че руснаците са по значимата сила!
130
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AНАТОЛИИ ПРОТОЛЕОНИ всички турски F-16 се скриха като мишлета, когато бързият пъргав котарак Су-35 се появи! Де ги тези ербап-убийци, които атакуваха в гръб самолет, направен за други цели, незащитен от атаки от задната полусфера? Само подлеци могат така хладнокръвно да стрелят в гръб.
129
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KRIM E UKRAINSKI.KOSOVO AMERIKANSKI.KIRDJALI E TURSKI
128
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 199Само една забележка колко от тези победи са с участието на Ауакс? Защото аз съм сигурен че практически всичките са постигнати при поддръжка на АУАКС и с ракети с голям обсег на действие - това реално изключва способностите на пилота и изключва реално какви са версиите на електрониката на самолета - цялата информация идва от Ауакса.
127
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко велики и страшни са само руските самолети.Само че истината е точно обратната , До сега американският самолет Ф-16 е участвал в 387 двубоя в които няма свален нито един ф-16 а има 387 протиникови свалени самолети.Бас ловя че почти всичките са руски.
126
4
 
8
 
! Отговори
бат му рай преди 6 години
До брат Райтна краварската фърчилка летяща с 500 км/час и и достатъчно да я забърше със струята си свръхзвуеков самалет!
125
2
 
0
 
! Отговори
Алтън Екмек преди 6 години
В тая поза самолетът е невидим за радарте, така че това е лъжа!- А невидим? Още имаме ране.
124
1
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ТОВА НЕ Е НОВИНА ,ТОВА СА ОБИЧАЙНИ НЕЩА В АВИАЦИЯТА !
123
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби"има 5 радара два от които метрови които са създадени за засичане специално на СТЕЛТ"наш кога ще засече СТЕЛТ, чак когато се разбие в земята, тогава ще разбере че е имало СТЕЛТ.
122
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби"1986 година сме произвели 500 000 тона месо Кажи ми сега колко произвеждаме и какво ядем."Не знам какво сме произвеждали през 1986, но знам че не можеше да намериш никакво месо по магазините.
121
1
 
11
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До Анонимен 164 - виж "пич", дали лижеш руски или американски ... абе, пиш.ката си е пиш.ка. Та не зная, ти с какво се различаваш от онези които наричаш "***". Ти си същия, но предпочиташ американското. Та. Руснаците не са жалки. Победили са най страшната армия - Вермахта. Чети Буров. То казва, че уважава само англичани и руснаци за това, че не са легнали на Хитлер. А е голям. В сравнение с него ти си *** лилипут. Да ти имам самочувствието.
120
13
 
4
 
! Отговори
брат Райт преди 6 години
Най-важното от горния материал е следната подробност:"Изтребителят Су-30 благополучно се завърна на летището, където е базиран."Щото за Ванька все пак е да улучи пистата.
119
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Беше крайно време непабедимая и мягучая да направи поредната магария за да повдигне бойният дух на русофилщината след удара на томахавките и злощастния сблъсак на руския флот с румънските овце в Черно море. Датата 9-май е подбрана специално.
118
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поправете ме ако греша но чии го дири US самолет в Черно море!!! Международно пространство за държавте гранични в Черно море, не за янките.
117
2
 
8
 
! Отговори
АНАТОЛИИ ПРОТОЛЕОН преди 6 години
ЕИЙ....., ТУРСКИ Ф-16 СВАЛИ НЕ СЪПОСТАВИМ КЛАСС ДЖЕТ-ФАЙТЕР..А СВАЛИ БАВЕН И ТЕЖЪК БОМБЕРДИРОВАЧ, КОЙТО НЯМА ФУНКЦИИТЕ И СПОСОБНОСТИТЕ НА БОЕН ДЖЕТ-ФАЙТЕР....ДА, ИМА МОНТИРАНА КАРТЕЧНИЦА И ОТДЕЛЕНИЕ ЗА ХВЪРЛЯНЕ НА ТЕЖКИ БОМБИ И ГОЛЕМИ ЦИЛИНДРИЧНИ ОБЕКТИ, НО НЯМА СКОРОСТА НА ДЖЕТ-ФАЙТЕР..НЯМА МОНТИРАНИ РАКЕТИ, И НЯМА АДЕКВАТЕН РАДАР.ОНЯ Ф-16 ИЗКОЧИ ОТЗАДЕ МУ НА СИЧКОТО ОТГОРЕ, И МУ ПУСНА ДВЕ РАКЕТИ КЪМ ТОПЛИННИЯ ДАТЧИК НА ДВИГАТЕЛИТЕ НА СУ 23 БОМБЕРА. СУ 23 ИМА ДВА ДВИГАТЕЛЯ.
116
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До за колнониитеЗащо западния модел съсипа държавата?как я съсипа? Като увеличи БВП до стойности, които никога досега не са постигани ли? Аве отде ви намират такива необлизани да ръсите проруска пропаганда бе?
115
5
 
1
 
! Отговори
чери преди 6 години
До АнонименТова за козметиката беше върха на идиотщината, но с ПАК-50 вече изби пилците.От къде ви намират такива *** за соротролове.
114
3
 
7
 
! Отговори
чери преди 6 години
До АнонименУаааааааааааааа!Тъй викаха моряците на ЕСКАДРЕНИЯ МИНОНОСЕЦ " ДОНАЛД КУК" когато едно старо СУ мина покрай тях и те ослепяха и оглушаха (електрониката им де).Та и аз го питам: как го правят " КОМЕДИАНТИТЕ"?
113
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварска му работа - като се срещнат очи в очи с реална сила и отпор, веднага подвиват опашките !Краварите ги бива, само ако "противника" е от калибъра на северно-американското местно население - тоест индианците.
112
4
 
9
 
! Отговори
за колнониите преди 6 години
а защо България е американска колния? Защо имаме 4 чужди военни бази - американски, защо Дънди копа злато за 2 млрд и не плаща и стотинка? Защо нямаме българска армия? Защо няма образование? Защо западния модел съсипа държавата? Защо продаваме земя на израелски и турски фондове? Защо Южна България и Добруджа са изкупени от американски и турски бизнесмени? Авеее ейй мишкиииии, котката дойде