"Рено" и руските железници – сред жертвите на кибератаката

Компаниите все още оценяват проблеми и щетите от вируса
13 май 2017 12:55,
5
"Рено" и руските железници – сред жертвите на кибератаката
Снимка: архив Reuters

Френският производител на автомобили "Рено" и руските железници са част от жертвите на голямата кибератака, от която пострадаха хиляди организации в почти 100 държави по целия свят.

"Ние бяхме засегнати", заяви говорителят на компанията, уточнявайки, че щетите все още се оценяват и се търси решение.

Още по темата
"Работата продължава от миналата нощ. Ние правим всичко, каквото е необходимо, за да се справим с тази атака", допълни говорителят, цитиран от AFP и "Фокус".

Компанията "Руски железници" също съобщи, че срещу нейната IT-система е била извършена вирусна атака, но вирусът е локализиран, работи се за отстраняването му и за обновяване на техническата защита, предаде ТАСС.

От компанията подчертаха през агенцията, че благодарение на взетите административно-управленски решения не е имало прекъсвания в техническия процес и превозите на пътници и товари се извършват както обичайно.

Както Dnes.bg писа ххиляди компютри по целия свят бяха поразени от злонамерената програма "WannaCry" (Искаш ли да плачеш ), която краде архивни данни и иска откуп за тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изходът е само един- пълен бойкот на американските програми. Обществена тайна е,че в произвежданите в САЩ рутери,маршрутизатори и др. техника задължително се оставят дупки /маханични или програмни/, които могат да се използват от АНБ за кибератаки. Атаки от подобен род ще доведат до смъртта на Интернет и до връщането на служебен Интранет, без изход в Интернет.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И инвестора ли удариха бе нещо не се отварят страниците му
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рено не са жертва на кибератака! Просто са им се развалили компютрите следвайки традицията от колите им. Каквито колите такива им компютрите им - големи ***
2
1
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Парните локомотиви компютър нямат.
1
0
 
9
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
и руските железници.... тези са с милиарди печалба за година за ден милиони... ще си намерят човек и ще им оправи всичко.