Пхенян: Балистичната ни ракета летя 787 км, Ким я гледал

Севернокорейският лидер отново размаха пръст на САЩ
15 май 2017 08:00,
92
Пхенян: Балистичната ни ракета летя 787 км, Ким я гледал
Снимка: Reuters

Северна Корея едва днес заяви, че вчера успешно е извършила изпитание на нова балистична ракета със среден-голям обсег, способна да носи тежък ядрен заряд, предадоха световните агенции, като се позоваха на Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА).

Изстрелването е било извършено под ръководството на севернокорейския лидер Ким Чен Ун. То е било осъществено по такъв начин, че да не бъде застрашена сигурността на съседните държави.

Още по темата

Ракетата е прелетяла 787 км и е достигнала височина от 2111,5 км, заяви КЦТА.

"Пробното изстрелване имаше за цел да провери тактическите и технологичните особености на балистична ракета от нов тип, способна да носи голям тежък ядрен заряд", заяви КЦТА.

Според нея Ким е обвинил Вашингтон, че "сплашва" страните, които "нямат ядрени оръжия", и е предупредил САЩ да не подценяват факта, че са в обсега на Северна Корея за нанасяне на удар.

"Ако САЩ непохватно се опитват да предизвикат КНДР, те няма да избегнат най-голямата катастрофа в историята", заявил севернокорейският лидер.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно наобратно е, краварите размахаха пръст на дебелака и дебелака си направи ракетка. Cега краварите мучат, а около кораба Карл Винсент се носи вонята на ползвани памперси.
32
0
 
1
 
! Отговори
до 37 преди 6 години
До Анонимен: ,,гравитрона" - какво е това? 23.5 км или градуса?
31
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредното говеждо унижение вече е факт.Нали кравароидите щяха да реагират при всеки нов подобен опит на Ким.Ха сега да ги видим.Ще реагират само джафкайки от разстояние.
30
2
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Модерните ракети се движат със скорост 3-4 МАХ (3-4 пъти скороста на звука) Дори някъде четох че Руснаците развили скорост от 10 МАХ .Със тези половин МАХ ще им свалят ракетите още над тяхна тритория
29
5
 
5
 
! Отговори
до 33 преди 6 години
Смени ли си твоя евроатлантически памперс ?.
28
1
 
7
 
! Отговори
ах тез журналя преди 6 години
Ракета е летяла 2111.5 км. нагоре, 2111.5 км. надолу и 787 км. в страни, което прави 5010 км.! Значи спокойно може да се говори, че Чен Уи вече има ракета с далечен обсег! хахахахаха
27
1
 
7
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Каубоите размазаха Япония навремето, а смятам ви е ясно че японците са много по добринвоини от корейци, китайци че и от повечето европейци, изключвам казаците и германците. Ако нямаше рестрикции Япония и сега щеше да е в челната десятка по военна мощ. По индустриална е на трето място така или иначе. А е островна държава. Така че Ким е лесно смилаема храна.
26
3
 
4
 
! Отговори
иван преди 6 години
Така се прави независимостт
25
0
 
5
 
! Отговори
до 36 есперт преди 6 години
Ти ако си експерт то аз съм император Нерон. От такива " експерти" БГ удари дъното за 26 години демокрация.
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе и като лъжат, лъжат яко 2100 км нагоре излязла в орбите, aма по дължина само 700 км върнала се е от орбита заради гравитрона дето държи земята изправена на 23.5 км по еклиптиката нали тъй ?
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2100 kм това е някъде в космоса и Ким не е размахал, а е показал среден пръст на краварите.
22
6
 
5
 
! Отговори
Петкан преди 6 години
Браво на Северняците ! Само те имат топки да се противопоставят на световния жандарм !
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30 Много сте ми забавни като почнете да се подмокряте под подобни "новини" и си мислите, че в момента в Пентагона всички си сменят памперсите.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЧудоВика му се "парабола"
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво стана сега , къде е отворения Американски радетел на демокрацията Трумпф или се отваряме само на значително по-слаби от нас държави....най-вероятно има какво да приберат и от там краварите , да си напълнат хазната , че тоя стандарт на живот лесно не се поддържа...
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее доргаря Ким Чен Хун ,да стават все по големи бузките му и да се спре с тия ракети да не ос....ере положението ,че оня Трумп не го слуша главата
17
5
 
5
 
! Отговори
Адмирал Нахимов преди 6 години
Напишете в гугъл ракетна фрегата. Ще разберете краварите каква морска мощ имат. От свинарника на Ким нема остане и треска. Въпросът е как да го нападнат без повод
16
3
 
8
 
! Отговори
МАНГАЛИЗАТОРА преди 6 години
Идеологиите са вредно нещу. Дали е религия , нацизъм, комунизъм все същите фекалии.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
планетата на прасетата, по аналог на планетата на маймуните, само че у нас и в СК няКОЙ е сбъркал сценария!
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Янките са един надут медиен, холивудски филмов балон! Само да си кажат колко свърши войната с Виетнам, че не се сещам, 1:0 в полза на жълтите или 0:0! А в Ирак!?!!