Руснаците отново заобичаха Турция

Социолози: Враждебното отношение е намаляло от 70% на 28%
15 май 2017 11:37, Елка Василева
156
Руснаците отново заобичаха Турция
Реджеп Ердоган и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Гражданите на Русия вече не възприемат Турция като враждебна държава и се обявяват за възстановяване на двустранните контакти във всички сфери. Данни в подкрепа на това твърдение цитира Всеруският център за изучаване на общественото мнение /ВЦИОМ/, пише "Известия".

По данни са социолозите, ако през 2016 г. 70% от анкетираните са оценявали руско-турските отношения като напрегнати или враждебни, то в момента с тази оценка са съгласни едва 28%.

През 2016 г. отношенията между двете страни са били смятани за враждебни от 23% от анкетираните, а година по-късно такъв отговор дават едва 4%.

Като напрегнати са били оценявани отношенията от 47% от участниците в анкетата, а сега - само 22%.

За дружба между двата народа обаче е все още рано да се говори, пише изданието, като посочва, че положителни чувства към Турция в момента изразяват по-малко руснаци, отколкото отрицателни. Отношенията са смятани за добросъседски от 8%, за приятелски – 6%, а за достатъчно топли – 5% от анкетираните.

Почти половината от участниците в изследването обаче смятат, че при съществуващите трудности между държавите е необходимо да се развива сътрудничество с Турция. Привържениците на изолацията на Анкара стават все по-малко.

Според експерти срещите на руския президент Владимир Путин и турския му колега Реджеп Ердоган са повлияли за руско-турското затопляне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: РусияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И следващата пролет в Русия ще се родят между 100 и 200 хиляди Средиземноморски русначета с турски бащи. Турция активно подпомага руската демография. България също, макар и с незначителен процент
75
4
 
8
 
! Отговори
Въпросчета преди 6 години
Истина ли е, че в резултат на решенията, приети в Астана на 04 май 2017 г., Сирия се превръща в безполетна зона за пиндосите и съюзниците им?Истина ли е, че Русия, Иран и Турция са създали в Близкия Изток неформален антипиндостански военно-политически съюз?Истина ли е, че за достигането на този резултат Путин е направил компромис и се е съгласил с разделянето на Сирия на зони на влияние?
74
1
 
4
 
! Отговори
Stamat преди 6 години
Pravolno! Turcia ne e Bulgaria!
73
3
 
5
 
! Отговори
Sukar преди 6 години
Cok guzel
72
7
 
8
 
! Отговори
Бай Реджеб преди 6 години
И рускините и руснаците обичат турските мъже. Путин също!
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 101Вместо да си показваш неграмотността ,вземи та поучи малко азбуката та дано "акиро"да почнеш и да пишеш.А ти си ходи на гей -парадчето-там ще те одобрят и не само
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 100Като дойдат санитарите да те лекуват ще разбереш какво пише.
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен99Извинявай,просто ми е интересно :в пещерата ,в която живееш -"Рудофилуя"на какво казвате.
68
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 98Русия е грешка, която акиро ще бъде поправена. Рудофилуята е патология, която ще бъде излекувана.
67
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паталогичната злоба към Русия надминава всякакви граници.Подобни мерзавщини се пишат само в Бълария и Украина.Ако единиците грамотни от зомбитата-соросоидчета отворите западна преса/каквато и ще да е/ще видите ,че такава бликаща простотия и злоба няма.Един съвет:Занимавайте се с гей парадчето-това ви е в природата
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Фактолог"единствената независима християнска тюркска дървава"-Ти изби рибата.
65
3
 
9
 
! Отговори
Будала преди 6 години
Абе на Путин не му ли е неудобно от народа му, прави ги на маймуни. Каквото и да прави Турците не им пука щото са от НАТО и колкото повече се гаврят с руснаците толкова повече се издигат в очите на големите босове в нато.
64
1
 
7
 
! Отговори
ангел преди 6 години
Ама и техните социолози били като нашите , сигурно са учили в същото училище !
63
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краставите магарета се подушват
62
7
 
18
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Руско-турския цирк продължава
61
2
 
12
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До ДомбасЗаксенхаузен е до Мюнхен. Степан Бандера и УПА са признати в Нюрнберг за антифашисти. Пише се ДоНбас.
60
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДомбасНеграмотник, ако ги бяха "освободили" руските алкали яеднага щяха да го разстрелят или да го пратят в ГУЛАГ, кайвати е обичайната практика със съветските пленници. За какви гернанци и каква УПА лъжеш? Стига си тиражирал руски лъжи!
59
11
 
11
 
! Отговори
Минаващ към Анонимен преди 6 години
Русофобията си е болест развиваща глупостта. Без руски туристи Черноморието закъсва, превръща се в място със затихващи функции, защото алкохолния туризъм на момченцата от запад ще изгони всичко живо от там.
58
4
 
7
 
! Отговори
Домбас преди 6 години
ДО Анонимен 56 Концлагера Заксенхаузен се намира до БерлинПрез 1944 той е все още в състава на фашистка Германия.1945 концлагеристите са освободени от съветските войски и след това са използвали концлагера за германските военнопленници . Какви американци бълнуваш в 1944 в Берлин. Освободен е от германците за да им служи като командир на УПА .
57
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На България и трябват западни туристи и милионери.. Не руски просяци .От тях файда няма ... пазарът от магазините и това е. Слаб турист е рашата.