Тилърсън: Няма ново начало в отношенията САЩ-Русия

Русия може да се е намесила в президентските избори, призна той
15 май 2017 09:22, Елка Василева
19
Тилърсън: Няма ново начало в отношенията САЩ-Русия
Сергей Лавров и Рекс Тилърсън. Снимка: Reuters

Отношенията между Съединените щати и Русия са в най-ниската си точка края на Студената война, заяви държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, цитиран от Франс прес.

В интервю за американската телевизия Ен Би Си Тилърсън каза, че двустранните връзки никога не са били толкова лоши след разпадането на Съветския съюз, "с много ниско равнище на доверие". "Като цяло това не е полезно за света", както и "за американския народ, за нашите интереси в областта на националната сигурност", отчете той.

В същото време Тилърсън прогнозира, че "няма да има ново начало" в отношенията между САЩ и Русия.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров, който бе приет в сряда в Белия дом от американския президент Доналд Тръмп, направи подобна песимистична констатация за двустранните връзки.

Тилърсън призна, че Русия може да се е намесила в президентските избори в Съединените щати през ноември, но припомни, че докладите на американското разузнаване са подчертали, че не може да се направи изводът, че това е повлияло на резултата от гласуването.

"Необходимо е да гледаме на тези отношения (руско-американските) в по-обща перспектива. . . за да ги възстановим, ако е възможно", каза той в заключение.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: САЩРусияРекс Тилърсън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Поп Андрей преди 6 години
До 8 за:"Ако съм русофил щях дя вярвам на коня, но понеже не съм, вярвам на Тилърсън."Е, понеже не си, вярваш на ***.............
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
""" В същото време Тилърсън прогнозира, че "няма да има ново начало" в отношенията между САЩ и Русия. """ Значи, щом няма да има ново начало, америгуанците са решили да синаправят харакири или сеппуку, което е едно и също. Хвърлят кърпата и казваткрай ние бяхме дотука. Повече нищо не можем да направим
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елма Шамилева пак е написала неквиврели некипели. Миризлива тролка,прелъстена и изоставена, щото клинтънмного се перчеше на Путин и я докара до подкривата круша.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
nemate si mozyk kravarite i tva si eto
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия едва ли се е намесила при съвременните технологии е нула време да се каже е или не е на Тръмп половината мандат мина те все още твърдят може не може ала-бала няма такова нещо когато има намеса всички си спомняме немските служби колко бързо казаха за телефона на маркел и точно коя американска агенция го е направила американците поне така твърдят са уж най- добрите трябваше вече да е ясно май са само пъчене без покритие
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крьим наш Крис тоже наш
8
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тилърсън: Тръмп не бръсне Путин за слива.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не споделям мнението на Тилърсън, че "няма да има ново начало" в отношенията между САЩ и Русия. Потърсете в нета и преценете има ли презедент в американската външна политика американски президент да се е срещал и провеждал личен разговор с министър на външнните работи на друга държава: "Руският министър на външните работи Сергей Лавров бе приет в сряда в Белия дом от американския президент Доналд Тръмп".
6
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия може да се е намесила в президентските избори, призна той-------------------------------------Много интересно как може да стане това???Руснаците са пускали бюлетини вместо американските избиратели ли???Че аз друг начин за намеса не виждам
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварника се разпада, институциите им не работят всеки ден нови скандали всеки 4-ти човек е безработен и са на купони за храна и с режим на тока. А президента им играе голф.
4
2
 
26
 
! Отговори
цирк сащ преди 6 години
Пълен хаос е в държавното управление на САЩ,президента твърди едно а държавния секретар друго,какво става?
3
4
 
19
 
! Отговори
странно преди 6 години
Президента и фактите отричат Руска намеса а държавния секретар предполага че е имало!?тази държава отива на зле.....
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дааа... Очевидно американците продължават да бъдат най-големите глуп-аци на тоя свят. Първо място по тъпо-тия държат отдавна, няма по-***!
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро и тоя ще е безработен хаха.