Москва: Тръмп предал на Лавров тайни? Фалшива новина!

Американски вестници разпространявали измислени "сензации"
16 май 2017 13:15, Елка Василева
56
Москва: Тръмп предал на Лавров тайни? Фалшива новина!
Снимка: архив, Reuters

Съобщенията, че американският президент Доналд Тръмп е предал на руския външен министър Сергей Лавров при срещата им в Белия дом строго секретна информация за планирана операция на "Ислямска държава", са "фалшива новина", съобщиха руските агенции ТАСС и Интерфакс, цитирайки говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Още по темата

"Искам да напомня, че на 11 май (ден след срещата в Белия дом - б.р.) аз предупредих: американски медии планират след два дни да съобщят "сензация" за срещата между Лавров и Тръмп. Замисълът им включваше и "разкрасяване" на "сензацията" с по-малко "секретни" снимки от срещата, което трябваше да придаде основателност и достоверност на поредната фалшивка", писа Захарова на страницата си във Facebook.

"Но ние разрушихме тази част от плана на (тяхната) информационна кампания, като публикувахме снимките, както изискват всички закони на професионалната етика", добавя тя.

Захарова даде съвет да не се четат американски вестници, занимаващи се с разпространението на измислени "сензации".

"Можете да ги използвате по различен начин, но не трябва да ги четете - в последно време това е не само вредно, но и опасно", писа говорителката във Facebook.

Така тя отговори на въпрос как ще коментира публикацията във "Вашингтон пост", в която се твърди, че Тръмп може би е споделил с Лавров и с руския посланик Сергей Кисляк строго секретна информация по време на преговорите в Белия дом.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
14
 
! Отговори
нали преди 6 години
И без Тръмп да издава тайната всички в света знаят кой е създателя на Ал кайда и ИД ....
18
2
 
3
 
! Отговори
смартгай преди 6 години
Тръмп издава само добри тайни! Най-добрите тайни!
17
1
 
19
 
! Отговори
ку ку преди 6 години
Тази лъжа е подадена на медиите от сенатор Маккен,който е засечен в връзки с терористи и превратаджии и заедно с още няколко изкуфели сенатори саботира нормализирането на отношенията САЩ-Русия
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно и тая овца преувеличава, но американските медии верно се усрахаа яко. Тръмп го изкараха най престъпник и големия *** на света. Няма средно или си с нас или те убиваме
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само фалшива, но и смешна от гледна точка на логиката. Толкова време медиите тръбят, че за Путин няма тайни - той е хакнал пиндостанските избори и е уредил своя агент на пиндостанския престол.Има ли нещо нередно да получаваш тайни сведения от своя агент?
14
1
 
14
 
! Отговори
dmx преди 6 години
Очевидно е, че вестниците постоянно се опитват да измислят нещо срещу Тръмп, предвзети са и лъжат. Сравнете отношението им с това към Клинтън или Обама. Това информиране ли е или нещо друго?
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе нали Джордж Буш назначи Путин за президент на Русия, а той така да му се отблагодари та назначи Тръмп за президент на САЩ
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината - неразкрита лъжа. КГБ
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМЕРИКАНСКИТЕ ВЕСТНИЦИ СА НАЙ-ЧЕСТНИТЕ И ОБЕКТИВНИ ВЕСТНИЦИ И ЗАТОВА ПОДСЛЕШВАТ ТРЪМП И МУ ЗНАЯТ ВСИЧКИТЕ МУ ТАЙНИ
10
11
 
9
 
! Отговори
Росен Плевнелиев преди 6 години
Тръмп трябва да се извини на американския народ за това че беше назначен от Русия и лично от Путин за президент. Аз за разлика от него бях избран от целокупния български народ и господин Борисов остана много доволен че не посочи магарето на баба Цена за кандидат.
9
4
 
6
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 6 години
УУУУУУУ ТРЪМП Е ПРЕДАТЕЛ НА ЕВРО АТЛАНТИЧЕСКАТА СИСТЕМА И НА САЩ ДОЛУУУУ САМО ЛЕВСКИ
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американски вестници разпространявали измислени "сензации"Открихте Америка!!!
7
0
 
7
 
! Отговори
баба Перуца преди 6 години
И язе сметам че Тръмпо е издал многу секретна информация на тоа Лавроф ама и знам каква е информацията Тръмпо е говорил за простата си и е казал че вече не мое да оправя булката си а от веснико са го потслушвали и записвали
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някак си не виждам къде им е проблема на тези хамериканци... Забележете следното те се оплакват, че в разговора е възможно Тръмп да е казал неща от които Лавров да си направи изводите ...... Не ми е ясно след като едните имат информация при това важна защо да не я споделят с другите предвид че това което са замислили ще отнема човешки животи (май онова за милионите жертви и статистиката важи за хората по високите постове)....И защо инфото трябва да се пази баш от Русия според информаторите?
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАИВНИ АМЕРИКАНЦИ
4
3
 
22
 
! Отговори
Фълшиви преди 6 години
Е тези пак започнаха с промиването на плитките Хамерикански мозъци.Повтори една лъжа 100 пъти и става истина, абсолютна пропаганда в невиждани размери.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
М.Флин беше много наш човек, ама как допусна да се издъни, а?Тц тц тц тцРазконспирираха го от раз!
1
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На зла ***-зъл прът. С руските фалшиви камъни по кремълската плешива глава!